Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
25 Haziran 2007 Pazartesi - 00:00

2006 yılında Türkiye’nin enerji tüketimi %6,1 oranında arttı

2006 yılında Türkiye’nin enerji tüketimi %6,1 oranında arttı

BP’nin yayımladığı Enerji Raporu’na göre geçen yıl dünya enerji tüketiminde %2,4’lük artış oldu. Türkiye’de ise enerji tüketimi %6,1 oranında arttı. Geçen yıl Türkiye’de petrol tüketiminde %4,7’lik bir düşüş yaşanırken, hidroelektrik enerji tüketiminde 10,6, doğalgaz tüketiminde 13,5, kömür tüketiminde ise10,1 oranında artış oldu.

BP’nin her yıl yayımladığı Dünya Enerji Raporu’nun verilerine göre, 2006 yılında dünyadaki enerji tüketiminin %0,9’unu gerçekleştiren Türkiye’de, enerji tüketimi 2005 yılına göre %6,1 oranında arttı. Türkiye'de enerji tüketiminde en yüksek artış oranı doğalgaz kullanımında yaşandı.

2006, önceki yıllarda olduğu gibi yine yüksek ve değişken enerji fiyatlarının yaşandığı bir yıl oldu. Dünya çapında 2006 yılındaki %2,4’lük birincil enerji tüketimi artışı, bir önceki yılın %3,2’lik artış oranının gerisinde, ancak son 10 yıllık ortalamanın çok az üzerinde gerçekleşti. 2006’da enerji tüketimindeki en büyük artış, önceki yıllarda olduğu gibi yine %4,9 ile Asya-Pasifik bölgesinde yaşandı. Kuzey Amerika’da %0,5’lik bir düşüş yaşanırken, Çin’de kullanılan her tür enerjide artış görüldü ve ülkenin dünya çapındaki tüketim payı 15’in üzerine çıktı.

Türkiye’de petrol tüketiminde düşüş

Türkiye'de 2006 yılında 28,5 milyon ton petrol tüketilirken, 2005 yılına göre %4,7 oranında düşüş kaydedildi. Türkiye bu rakamlarla, dünya petrol tüketiminin %0,7’sini gerçekleştirmiş oldu. Küresel petrol tüketimi ise %0,7’lik artış ile son 10 yıllık artış ortalamasının altında gerçekleşti.

Doğalgaz tüketimi bu yıl da arttı

2006 yılında Türkiye'de 30,5 milyar metreküp doğalgaz tüketildi. Buna göre, Türkiye’de doğalgaz tüketimi geçen yıla oranla 13,5 artmış oldu. Türkiye 2006 yılında, dünyadaki doğalgaz tüketiminin %1,1’ini gerçekleştirmiş oldu.

Kömür tüketiminde 10,1’lik bir artış

Dünyadaki kömür üretiminin %0,4'ünü gerçekleştiren Türkiye'de 2006 yılında kömür üretimi %1,4 oranında düşüş yaşadı. Kömür tüketiminde ise 10,1’lik bir artış görüldü.

 
KEİ:AB ile stratejik işbirliğine hazırız.
 
Mercedes-Benz Power-Shift Şanzımanının Dünya Lansmanı Aksaray’da yapıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
Kamyonsrc haberler fahrerkamyoncudikkattreylerlkwkamyonum