Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
English
Production Milestone for CeTrax: Electric Central Drive for Commercial Vehicles Passes the Ten Thousand Mark

Production Milestone for CeTrax: Electric Central Drive for Commercial Vehicles Passes the Ten Thousand Mark

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
28 Ağustos 2025 Perşembe - 16:12

14 Yıl Aradan Sonra Türkiye ile Suriye Arasında Tarihi Adım

Türkiye ile Suriye arasında 14 yıl aradan sonra doğrudan karayolu taşımaları yeniden başladı. UND organizasyonunda, Özcemay Uluslararası Taşımacılık ve Şenol İkiz Transport’a ait Türk plakalı araçlar, Resmi Kurumlar, Ticaret Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlıklarının koordinasyonunda Şam’a doğru yola çıktı. Bu gelişme ile birlikte, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerde tarihi bir adım atılmış oldu.

14 Yıl Aradan Sonra Türkiye ile Suriye Arasında Tarihi Adım

Türkiye’den Suriye’ye doğrudan taşımacılık, 26 Ağustos’ta yapılan ilk seferle resmen başladı. Mersin’den yola çıkan araçlar, IRU kanalı üzerinden TIR Karnesi kullanılarak Şam’a doğru yola çıktı. Böylece, 14 yıl aradan sonra iki ülke arasında aktarmasız taşımalar yeniden başladı.

Suriye iç savaşı öncesinde Türkiye-Suriye ticareti hızla büyürken, savaşla birlikte bu ticaret neredeyse tamamen durmuştu. Suriye üzerinden Orta Doğu’ya yapılan taşımaların kesilmesi, Türk lojistik firmalarını daha uzun ve maliyetli rotalara yöneltmiş, bu durum hem taşımacıları hem de ihracatçıları ciddi şekilde zor durumda bırakmıştı.

Suriye’ye ilk araç sevkiyatlarının gerçekleşmesi nedeniyle düzenlenen törene; Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Daire Başkanı Hasan Boz, Cilvegözü Gümrük Müdürü Menderes Narin, UND Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kemal Gül, UND üyesi nakliyecilerden; Mehmet Afrin (Afrin Nak.), Emin Dablan (Şah Nak.), Hamit Şanverdi (Zaimoğlu Nak.) Mahmut Rıdvanoğulları (Platform Nak.) Raif Ay (Özcemay Loj.), Ramiz Hatay (Nasifoğlu Taş.), Ahmet Güner (Romtaş Nak.),Ömer Doğru (Doğru Akl Nak.), Levent Bozkurt (İsl Lojistik), Ömer İkiz (Şenol İkiz Transport) ve UND Gaziantep – Hatay Temsilcisi Erdinç Aykılıç katıldı.

UND Başkanı Şerafettin Aras: “Lojistikte rekabet gücümüzü artıracak önemli bir adım atıldı”

UND Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aras, Türkiye ile Suriye arasında doğrudan taşımacılığın yeniden başlamasına ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Suriye taşımaları son dönemde zaten büyük bir artış içindeydi. Bu tarihi adım, Türk araçlarına çok önemli bir bölgeyi tamamen açtı. Artık aktarma ve araç değişimi ortadan kalkıyor; bu da sevkiyat sürelerini kısaltırken maliyetleri düşürecek, rekabet gücümüzü artıracak. Kalkınma Yolu ve Zengezur Koridoru gibi yeni ulaştırma koridorlarının önem kazandığı bir dönemde, Suriye kapısının açılması stratejik bir kazanımdır. Bu gelişme hem ihracatçılarımıza hem de lojistik sektörüne ciddi avantaj sağlayacaktır” dedi.

“Avrupa ile Ortadoğu Arasında Köprü Oluştu”

İlk taşımaları gerçekleştiren Öz Cemay Uluslararası Taşımacılık’ın CEO’su Raif Ay, sevkiyatın önemini şu sözlerle vurguladı: “Bugün yalnızca yük taşımıyoruz. Avrupa ile Orta Doğu arasında yeniden bir ticaret köprüsü kuruyoruz. UND’nin öncülüğünde, ilk olmanın gururunu yaşıyor, ülkemiz ve sektörümüz için kritik öneme sahip hattın öncüsü olmaktan büyük onur duyuyoruz.”

Ay, savaş öncesi tenteli TIR filosuyla Avrupa’dan Ortadoğu’nun dört bir yanına hızlı ve ekonomik taşımacılık sağladıklarını, ancak kapalı sınırlar, güvenlik riskleri, aktarma zorunlulukları ve ek maliyetler nedeniyle bu hattın uzun süre devre dışı kaldığını hatırlattı.

“Artık aktarma ve araç değişimi ortadan kalkıyor” diyen Ay, şunları ekledi: “Sevkiyat süreleri kısalıyor, zaman kaybımız olmayacak. Maliyetlerimiz düşerken hasar ve kayıp riski en aza inecek. Tüm Resmi Kurumlarımız, Ticaret Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve IRU’nun destekleriyle gerçekleşen bu sevkiyat, sektör için büyük bir kazanım.”

UND: Nakliyecilerimiz taşımalara hazır!

UND Bölgeden Sorumlu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Kemal Gül ve Mehmet Ramiz Kılıç, Suriye taşımalarının başlamasıyla birlikte bölgedeki lojistik hareketliliğin yeniden canlanacağını ifade etti. Yalnızca Suriye’ye yönelik taşımaların değil, transit ve üçüncü ülke taşımalarının da yapılacak olmasının Türkiye’nin taşımacılıktaki etkinliğini artıracağını vurgulayan Gül ve Kılıç, bu gelişmenin, hem ihracatçılara hem de lojistik sektörüne rekabet avantajı sağlayacağını, bölgenin ticaret potansiyelini güçlendireceğini belirttiler. Başkan yardımcıları UND üyesi nakliyeciler olarak Suriye ve ardı ülkelere yapılacak taşımalara hazır olduklarının altını çizdiler.

UND’den “Teşekkür”

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND), Türkiye-Suriye hattının yeniden açılmasının sektöre ve ülke ticaretine sağlayacağı katkıya dikkat çekti. UND’den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “14 yıl aradan sonra yeniden başlayan Türkiye-Suriye doğrudan karayolu taşımacılığı, ülkemiz ve sektörümüz adına son derece önemlidir. Bu adım, Ortadoğu ülkelerine yapılan taşımaların artmasına, maliyetlerin düşmesine ve rekabet gücümüzün yükselmesine önemli katkılar sağlayacaktır. Bu sürecin hayata geçirilmesindeki koordinasyon ve destekleri için Devletimizin Tüm Resmi Kurumlarına teşekkür ederiz.”

 

 

 
Talay Logistics ve Davies Turner Arasında Önemli İş Birliği
 
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Avrupa-Asya Ticaretinin Gelişiminde Zengezur Koridoru’nun Önemi
UND Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aras’ın kaleminden Avrupa-Asya ticaretinin ...
ABD Tarafından Açıklanan Yeni Gümrük Vergilerinde Türkiye Pozitif Ayrıştı
ABD Başkanı Donald Trump tarafından 1 Ağustos itibarıyla açıklanan yeni ...
Bakan Bolat; Taşımacılık Sektörüyle Etle Tırnak Gibiyiz, Sektöre Desteğimiz Sürecek!
UND'ye özel bir ziyaret gerçekleştiren Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, ...
 
TürkiyeÖzbekistan KUKK Toplantısı Gerçekleştirildi: Geçiş Belgeleri Artırılarak Ücretsiz Hale Getirildi
Türkiye ile Özbekistan arasındaki Kara Ulaştırması Karma Komisyon (KUKK) ...
Zengezur Koridoru, Orta Koridor’u Destekleyecek
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Uluslararası Koridorlar ...
Türk Treylercileri Rusya’ya Çıkarma Yaptı
Başta TREDER üyeleri olmak üzere Türk treylercileri Rusya'nın en büyük ...
 
Türkiye-Çin Arasında Kazan-Kazan Dönemi
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’nin, Çin ile ...
Karayolu Taşıma Yönetmeliğinde Değişiklik
15.05.2025 tarihinde yayımlanan 32901 sayılı Resmi Gazete ile “Karayolu ...
Kadın TIR Sürücü İstihdamına Güçlü Teşvik Geldi
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 30 Kasım Dünya Şoförler ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Türkiye: Lojistik Koridorların Kesişim Noktası
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
GüncelEkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglish
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
dikkatsondakikasrctruckşoförkamyonculkwnewstürkiye