Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
4 Eylül 2014 Perşembe - 21:58

"Yeşil Nükleer Enerji"den Yüzde 30 Yakıt Tasarrufu

Türk araştırmacılar, "yeşil nükleer enerji" olarak bilinen toryum madenini nanoteknoloji ile işleyerek benzinli ve LPG'li tüm araçlarda yüzde 30 oranlarında yakıt tasarrufu sağlayan yeni teknoloji geliştirdi.

 Yeşil Nükleer Enerji den Yüzde 30 Yakıt Tasarrufu

‘Torium power’ teknolojisi ile metaller arasındaki sürtünme katsayısı düşürüldüğünden aracın beygirgücü artıyor ve böylece yükselen performans da daha az yakıt harcanmasını sağlıyor.
Fhm Nanoteknoloji Akademisi Bor ve Toryum Ürünleri Ar-Ge A.Ş Genel Müdürü Mehmet Can Arvas, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünya toryum rezervini Hindistan'dan sonra en çok bulunduran Türkiye'nin, OECD verilerine göre, Isparta ve İç Anadolu Bölgesi'nde dünya rezervinin yüzde 11’ini barındırdığını söyledi.
Yüksek sıcaklığa dayanıklılığı ve yüksek enerji kaynağı olması sebebiyle dünyanın gözde madeni toryum ile bor madeni üzerine çalışmalar yürüttüklerini anlatan Arvas, geliştirdikleri teknolojiye 'torium power' adını verdiklerini söyledi.
Motor içerisinde yüksek sıcaklıktan kaynaklanan sürtünme ve aşınmaları bu yeni teknolojiyle sürtünme katsayısını düşürerek elde ettiklerini bildiren Arvas, geliştirdikleri teknolojiyle taşıtlarda yüzde 30'a kadar yakıt tasarrufu sağladıklarını belirtti. Arvas şunları söyledi:
"Metaller arasında sürtünme ve aşınma beraberinde ısınmayı getirir. 'Torium power' teknolojisi ile metaller arasındaki sürtünme katsayısını düşürdüğümüzden dolayı aracın beygirgücü artıyor. Bununla birlikte performans artışı, artan performans da yakıtın daha az harcanmasını sağlıyor. Daha kolay çalışan motor, yüksek ısı olmadığı için kullanılan yağ ömrünü de uzatıp ekonomiye katkı sağlıyor."
Arvas, 'torium power' teknolojisinin yüzde 30'a kadar yakıt tasarrufu sağlaması ve yağ ömrünü iki kat arttırmasının yanı sıra egzoz emisyon oranını da düşürdüğünden çevreci olduğunu vurguladı.
‘Motor ömrü de uzuyor’
Arvas, teknolojinin motor ömrünü de uzattığını belirterek, "Teknolojimiz motor gürültülerini de düşürüyor. Toryum madeni bu teknoloji ile yüzde 30 yakıt tasarrufunun yanında, motor ömrünü uzatarak ekonomiye katkı, yağ ömrünü uzatarak araç sahibine katkı, egzoz emisyon oranı ile çevreye katkı sunuyor" dedi.
'Torium power' teknolojisinin motor yağ haznesinden motora ilave edilerek kullanıldığını anlatan Arvas, motor gürültüsünün ilk 10 dakika içerisinde düşeceğini söyledi.
Arvas, 'torium power' teknolojisi ile yakıt tasarrufu hedeflediklerini ve başardıklarını, ancak ileride toryumdan enerji üretmeyi planladıklarını sözlerine ekledi.
Laboratuvar testleri başarılı
İstanbul Teknik Üniversitesi Kimya-Metalurji Fakültesi Bölümü emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Okan Alpdemir de Türkiye'deki  toryum yataklarının çok zengin olduğunu belirterek, nükleer yakıt malzemesi olarak kullanılabilen toryumun motorda sürtünmeyi azaltarak, yakıt tasarrufu sağladığını belirtti.
'Toryum power' teknolojisi çalışmalarında bulunduğunu aktaran Alpdemir, "Bu teknolojinin, yüzde 30'a kadar yakıt tasarrufu sağladığını laboratuvar ortamında test ettik. Ancak ileri testlerimiz sürüyor. Teknoloji üzerine patent başvuru hazırlıkları da devam ediyor" açıklamasında bulundu.

 
Yiğit Akü Bayileriyle 2015 Yılı Hedeflerini Belirledi
 
Türk Çiftçisi New Holland TR6 İle Güçleniyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yiğit Akü Bayileriyle 2015 Yılı Hedeflerini Belirledi
Yiğit Akü, İstanbul’da gerçekleştirdiği iki bayi toplantısından sonra ...
TIR Şoförünün Gelin Arabası da TIR oldu
Bursa’nın İnegöl ilçesinde, gelin arabası yapılan TIR'ı görenler hayretler ...
Avcılar'da Köprüyü Yıkan Şoför Tutuklandı
AVCILAR'da üst geçide çarparak 1 kişinin ölümüne neden olan tanker şoförü ...
 
Kaza Sonrasında Gözler Damperli Kamyonlarda
Avcılar’da yaşanan üst geçit kazasının tedbirsizlikten kaynaklandığını ...
Yerli üretici Bozankaya, Endonezya yolunda...
Endonezya, toplu taşımacılık çözümleri için yerli üretici TCV ve Bozankaya’nın ...
Mitsubishi Lancer ‘En Güvenilir Otomobiller’ listesinde
Mitsubishi Motors’un keyifli sürüşü uygun fiyata sunan modeli Lancer, ...
 
Özgözde Teslimatlarını Sürdürüyor
Iveco’nun yetkili satıcılarından Özgözde Otomotiv Bursa Tükenmez Inşaat’a ...
Damperi Açık Tanker Üst Geçidi Yıktı!
Avcılar E-5'te bir kamyonun çarptığı üst geçit çöktü. Damperi açık bir ...
Göz Hizası Göstergeleri Alanında Devrim
Continental AG, göz hizası gösterge (head-up display – HUD) sistemini ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
kamyoncufahrersrcKamyonkamyonumlkwsondakikadikkattreyler