Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
25 Mart 2024 Pazartesi - 12:50

"Ramazan Döneminde Gıda Lojistiği Ön Plana Çıkıyor"

İş ortaklarına yenilikçi ve kişiselleştirilmiş çözümler sunan Akca Lojistik; Ramazan ayında belirgin bir şekilde artan gıda taşımacılığında israfın önlenmesine yönelik çalışmalara dikkat çekti.

 Ramazan Döneminde Gıda Lojistiği Ön Plana Çıkıyor

Ramazan dolayısıyla lojistik alanında hareketlilik yaşandığını ifade eden Akca Lojistik Genel Müdürü Enes Akça, “Özellikle soğuk zincir ile taşınması gereken gıdalar tarafında titiz çalışmak çok önemli. Gıda ve tarım ürünlerinin soğuk zincirle taşınması, sürecin doğru yönetilmesi açısından kritik rol oynuyor. Soğuk zincirle yönetilen bir gıda ürününde zincirin kırıldığı durumlarda gıda ürünün formu bozulur ve tamamen kullanılamaz hale gelir. Bu, ülke ekonomisi adına da büyük bir israf anlamına geliyor. Türkiye İsrafı Önleme Vakfı’nın 2023 yılı israf raporuna göre, gıda israfının yüzde 61’ini evsel atıklar, yüzde 26’sını hizmet sektörü yüzde 13’ünü ise perakende sektörü oluşturuyor" şeklinde konuştu.

İş ortaklarına yenilikçi ve kişiselleştirilmiş çözümler sunan Akca Lojistik; Ramazan ayında belirgin bir şekilde artan gıda taşımacılığında israfın önlenmesine yönelik çalışmalara dikkat çekti.

2023 yılı israf raporuna göre, dünyada her yıl 931 milyon ton, Türkiye’de ise her yıl 18,1 milyon ton gıda israf edildiğinin altını çizen Akca Lojistik Genel Müdürü Enes Akça, " Ramazan ayı dolayısıyla gıda sektöründe perakende ve ev dışı tüketime hizmet veren müşterilerimizin işlerindeki hareketlilik, lojistik tarafında sektörümüze de yansıyor. Bizim tarafta bu dönemde belirgin bir artış olduğunu söylemek mümkün. Gıda üreticileri, üretim sürecini bitirdikten sonra son kullanıcıya ulaşana kadar ürünlerini bize emanet ediyorlar. Bizim görevimiz, ürünlerin zamanında, taze ve formu bozulmadan son tüketicinin kullanımına sunulmasını sağlamak. Bizler gıdanın tüketiciye ulaşana kadar doğru şartlarda ve gerekli standartlarda muhafazasını sağlıyoruz.  Gıda ve tarım ürünlerinin soğuk zincirle taşınması, bu sürecin doğru yönetilmesi çok önemli” dedi.

Lojistik süreçlerin titizlikle yönetilmesinin önemini vurgulayan Akça, “Gıda lojistiğinde kaybın önüne geçebilmeniz için öncelikle soğuk zincirin kırılmamasına ve kontaminasyon (bulaşı) riskinin önlenmesine dikkat etmeniz gerekiyor. Bu süreçlerin doğru yönetilmemesi durumunda gıda ve tarım ürünlerinin depolanması ve taşınması sırasında ciddi kayıplarla karşılaşılabilirsiniz. Bu durum, ülke ekonomisi adına da büyük bir israf anlamına geliyor. Türkiye İsrafı Önleme Vakfı’nın 2023 yılı israf raporuna göre, gıda israfının yüzde 61’ini evsel atıklar, yüzde 26’sını hizmet sektörü yüzde 13’ünü ise perakende sektörü oluşturuyor. " şeklinde konuştu.

Akca Lojistik teknolojik altyapısıyla güven sağlıyor

Akca Lojistik'in depolama tarafında yaklaşık 350 bin metrekare kapalı alanda faaliyet gösterdiğini ve bu alanın yaklaşık dörtte biri kadarında oluşturulan özel iklimlendirilmiş bölgelerde gıda ve gıdayla ilişkili ürünleri depoladıklarını belirten Enes Akça, "Nakliye ve mikro dağıtım tarafında günlük 500’ün üzerinde araç hareketimiz var ve bunların yarısında gıda taşıyoruz. Tüm bu faaliyetlerimizi de sistem altyapısı üzerinde canlı bir şekilde takip ediyoruz. Gıda lojistiğinde olmazsa olmaz olan izlenilebilirliği teknolojik altyapımızla yönetiyoruz. Gıda ürünlerinin taşınması sırasında uygun sıcaklık koşullarının korunması, depolama ve nakliye aşamalarında izlenebilirlik sisteminin etkin bir şekilde kullanılması gibi unsurlar, ürün kayıplarını minimize etmek ve gıda güvenliğini sağlamak adına vazgeçilmezdir. Lojistik süreci son derece iyi yöneterek hem müşterilerimizin hem de ülke ekonomimizin kayıplarını önlüyoruz.” açıklamasını yaptı.

İş ortaklarına sağladıkları memnuniyette, kurdukları güçlü sistem altyapısının büyük payı olduğunu ifade eden Akça, "İş süreçlerimizde geçirilen zamanı kayıt altında tutarak bunu anlık olarak müşterilerimizle paylaşabilen bir IT altyapımız mevcut. Bu da müşterilerimizin gıda ürünlerini bize emanet ettiklerinde içlerinin daha rahat etmesini sağlıyor. Operasyonel verimliliği artırmaya yönelik teknolojik yatırımlarımız devam edecek." dedi.

 
MAN, 2030’dan İtibaren Tam Otomatik Bir Aracı Piyasaya Sürmeyi Hedefliyor
 
IVECO eDAILY 'Yılın Çığır Açan Elektrikli Panelvan' Ödülünü Kazandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Genç Lojistikçilerin Yarışması Başlıyor! Son Başvuru Tarihi 15 Nisan
Mars Logistics ve Lojistik Derneği (LODER) iş birliği ile 21 yıldır düzenlenen ...
MNG Kargo’dan Kadın Girişimcilere Özel Destek
MNG Kargo, kadın girişimcileri desteklemek amacıyla başlattığı kampanya ...
Marport 200 Milyon Dolar Yatırımla Türkiye’nin Yurtdışındaki Rekabetini Destekliyor
Mega Şehir İstanbul’un en büyük limanı Marport, toplamda yaptığı 200 milyon ...
 
2023’ün Toplam İhracatının %10’una İlk Üç Ayda Ulasıldı
Türkiye, 2023’ün toplam ihracatının %10’una ilk üç ayda ulas?ırken, Veventures ...
Arı Nakliyat İle Rusya Nakliye Hizmetlerinde Hızlı ve Güvenilir Lojistik
Arı Nakliyat hem ithalatta hem de ihracatta müşterilerinin bütün ihtiyaçlarına ...
Lojistik Şirketlerinin Siber Saldırı Maliyetleri Bir Yılda %200 Arttı
İstanbul Lojistik Hizmetleri, veri kaybı koruma çözümünü seçti. İstanbul ...
 
Alp Özler Akademi Açıldı!
Alp Özler Akademi açıldı! Açılışa ait görüntüler ile röportajlar videomuzda!
Arkas Holding Risk Yönetimi Direktörü Avukat Vural Ocalı Avrupa Deniz Hukuku Derneği’nin (EMLO) Konsey Üyeliğine Seçilen ilk Türk Oldu
Arkas Holding Risk Yönetimi Direktörü Avukat Vural Ocalı, denizcilik sektöründe ...
Azerbaycan Nakliye’de Şah Lojistik Farkı!
Türkiye ile Azerbaycan arasında arasında yük bulmak için birçok firma ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
dikkattürkiyekamyoncu haberler truckfahrertreylerlkwşoför