Advertisement
Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
mars, mars lojistik,
13 Eylül 2018 Perşembe - 11:43

"Otomotiv Siber Güvenliği İçin Uçtan Uca Bir Teklif Sunuyor"

Dünyanın en büyük lastik ve orijinal ekipman tedarikçilerinden Continental, bugün ve geleceğin tasarımı tüm bağlantılı araçlarının elektronik sistemlerine yeni siber güvenlik çözümleri entegre ettiğini duyurdu.

 Otomotiv Siber Güvenliği İçin Uçtan Uca Bir Teklif Sunuyor

Dünyanın en büyük lastik ve orijinal ekipman tedarikçilerinden Continental, telematik üniteleri, bilgi-eğlence sistemleri, ağ geçitleri ve daha fazlasını içeren bağlantılı araçlarının elektronik ürünlerine; Argus Cyber Security (Argus) ve Elektrobit (EB) uçtan uca güvenlik ve kablosuz yazılım güncelleme çözümlerinin ilk entegrasyonunu yaptığını duyurdu.

Mobil telefonlardan sonra en büyük hedef bağlantılı araçlar

Ronald Berger Danışmanlık’ın Kıdemli Ortağı Wolfgang Bernhart, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; 2021 yılında dünyada 60 milyon üzerinde bağlantılı araç satılacağını söyledi. "Otomobillerin bağlantılı olması, modelleri yükseltildiğinde, hatta aracın yaşam döngüsü boyunca yeni fonksiyonlar eklenmesini mümkün hale getirecek. Bu da otomotiv endüstrisinin, güçlü bir otomatik trafik dönemi senaryosunda insanların güvenliğini güvence altına almak adına ciddi siber güvenlik sorunları ile uğraşmak zorunda kalacağı anlamına geliyor.” diyen Bernhart, “ Bu, tüm dünyada bağlantı araçların oranının hızlı bir şekilde artmasıyla birlikte otomobilleri mobil cihazlardan sonra en büyük hedef haline getiriyor. Bu yüzden de fazla zamanımız yok." diyerek sözlerine devam etti.

Continental İç Aksam Bölümü Strateji Başkanı Werner Koestler ise “Güvenli sürüş için nasıl frenler vazgeçilmez ise bağlantılı araçlar da temel özellik olarak son teknoloji siber güvenlik sistemlerine ihtiyaç duyacak. Bu yüzden, tüm bağlantılı araç elektroniklerinde ve üçüncü parti ürünlerde bağımsız çözüm olarak Argus ve Elektrobit uçtan uca siber güvenlik çözümlerini sunmaya karar verdik.” dedi.

Continental, Elektrobit ve Argus’un siber güvenlik felsefesini üç kritik temele oturtuyor: OEM'lerin siber tehditleri önlemeleri, anlamaları ve bunlara yanıt vermelerini mümkün hale getirmek…  Continental, artık araç üreticilerine filolarını mevcut ve gelecekteki siber tehditlerden korumaları için uçtan uca Elektrobit ve Argus çözümlerini sunacak. Olası saldırıları önlemek için EB sadece danışmanlık sunmakla kalmıyor, aynı zamanda uygulama katmanı için güvenlik bileşenleri, donanıma özgü güvenlik ürünleri ve cihazın açılışı için gerekli fabrikasyon bilgileri yükleyen program (bootloader) için AUTOSAR temel yazılım ve güvenlik çözümleri sunuyor. 

Güvenli iletişim, kimlik doğrulama, güvenli güncellemeler ve arıza tespiti gibi uygulamalar için tasarlanan bu parçalar, günümüzde trafikte seyreden milyonlarca araçta bulunuyor.

Argus, telematik ve bilgi- eğlence ünitelerine yerleştirilen Argus Bağlantı Koruma (Argus Connectivity Protection) ve Argus araç ağında çalışan Argus Saldırı Tespit ve Önleme Sistemi (IDPS) ile en son teknolojiyle gerçek zamanlı olarak siber aldırıları tespit eden ve buna karşı harekete geçme yeteneğine sahip, çok katmanlı çözümler sunuyor.

Bir otomotiv güvenlik operasyonları merkezi olan Argus Ömür Boyu Koruma ( Argus Lifespan Protection-LP), filolarının siber sağlığına OEM görünürlüğünü katmak, çapraz filo bilgilerinin analizi, saldırıların doğasına dair içgörü oluşturmak üzere ortaya çıkan tehditleri tespit etmek ve filonun savunmasını artırarak hızlı tepki vermesini sağlamak yoluyla önleme, anlama ve harekete geçmek için ilave bir katman sağlıyor. Mümkün olduğunca hızlı hareket etmek ve tüm dünyadaki filolarına bağışıklık kazandırmak için araç üreticileri, EB'nin kablosuz yazılım güncelleme hizmetine güvenebilir.

Koestler, “Bu çok katmanlı yaklaşımımız, yeni ürünlerin geliştirilmesi ve sürekli izlenmesiyle, filoları daha fazla saldırılara karşı aşılamak için kablosuz güncellemeler yoluyla güvenlik açıklarını çözme yeteneğine kadar otomotiv siber güvenliği için uçtan uca bir teklif sunuyor” diye açıklamada bulundu.

Ağ Geçiti ve Araç İçi Sunucu: Siber Güvenliğin Bugünü ve Geleceği

Continental, bu çok katmanlı çözümleri, portföyünün bir parçası haline getiriyor ve bileşenlerinin mümkün olduğunca saldırılara karşı sağlam bir şekilde güvence altına alınmasını sağlıyor. Koestler, “Özellikle telematik üniteleri veya bilgi- eğlence sistemleri gibi uzaktan saldırılara bir giriş noktası oluşturan bileşenlere olan gereksinim son birkaç yılda büyük ölçüde arttı. Uluslararası bir otomotiv tedarikçisi olarak müşterilerimize mümkün olan en iyi korumayı sağlamayı görevimiz olarak görmekteyiz.” dedi.

Continental, ek olarak güvenlik zincirinde önemli fonksiyonlara sahip kontrol üniteleri de geliştiriyor. Continental’in (Gateway) Ağ Geçiti örneğin, araç içerisinde bir yönlendirici görevi görerek, klasik araç içi hesaplama mimarileri veya günümüzün alan mimarilerindeki ağları hesaplar.

En yeni Argus teknolojilerini entegre eden Ağ Geçiti (Gateway) , aracın siber sağlığını izlemek ve gerektiğinde anında güncellemelere olanak sağlamak için EB aracılığıyla temel araç tanılama ve kablosuz yazılım güncelleme yeteneği sağlıyor. Temelde ağ geçiti güvenlik yöneticisi görevini yürütür. Continental, gelecekteki sunucu tabanlı mimariler için ise bir Araç yöneticisi ve iletişim arayüzü işlevi gören yüksek performanslı bir bilgi işlem birimi olan Araç İçi Sunucu’yu sunuyor. Ayrıca tüm kablosuz yazılım güncellemelerini güçlendiren merkezi bir mimari elemanın yanı sıra tüm araç için uzaktan bakım ve siber güvenlik sağlıyor.

 
Knorr-Bremse at the IAA: Augmented Reality Tour shows off latest trailer technology
 
"Mutlu Akü Günleri" Başlıyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
''Yeni Statü Sembolü Artık Zaman''
Dünyanın en büyük lastik ve orijinal ekipman tedarikçilerinden Continental’in ...
Pirelli, Birleşmiş Milletler Yol Güvenliği Fonu’na Katıldı
Pirelli, Birleşmiş Milletler Yol Güvenliği Fonu’na katılarak fona dahil ...
Prometeon Türkiye 5 Bin Kamyon Sürücüsüyle Buluştu
Dünyanın endüstriyel lastik odaklı tek şirketi, Pirelli marka endüstriyel ...
 
Dokuz Tedarikçi Ödüle Layık Görüldü
Pirelli’nin, küresel tedarik zincirinde yer alan 10.000’i aşkın tedarikçi ...
Continental Lastik Grubu Üst Yönetimde 3 Yeni Atama
Dünyanın en büyük uluslararası lastik ve orijinal ekipman tedarikçilerinden ...
Brisa Yerli Üretimini Güçlendiriyor
Türkiye lastik sektörü lideri Brisa, son üç yılda gerçekleştirdiği 50 ...
 
Güvenli Bir Yolculuk İçin Lastik Kontrolü Şart
Michelin, daha güvenli bir yolculuk için sürücülerle bilgi ve tecrübelerini ...
Daha Az Materyal Daha Fazla Dayanıklılık
Bridgestone, lastikler için çok daha az materyalle çok daha fazla dayanıklılık ...
Bridgestone ile Sinema Yolculuğu
Bridgestone, sinemaseverler için hayata geçirdiği özel projeyle, Uniq ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Treder Zirvesi Sektörün Gelişimini Sergiledi
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
0
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
0
  YAZARLAR
Dr. Can Baydarol
Dr. Can Baydarol
Son Düzlük
Alpay Lök
Alpay Lök
Otobüs Yolculuğunda Hedef Sıfır Ölüm!
Mustafa İmrak
Mustafa İmrak
Lojistik Sektöründe Çevreci Çözümler
Av. Bilun ELMACIOĞLU
Av. Bilun ELMACIOĞLU
Sınırda Karbon Düzenlemesi Mekanizması “SKDM” 1 Ekim 2023 Tarihinde Yürürlükte
Özgür Şener
Özgür Şener
 Nafile Çaba
Prof. Dr. Birol ERKAN
Prof. Dr. Birol ERKAN
Yıldız Sektör; Lojistik
Nizamettin KARADAĞ
Nizamettin KARADAĞ
Türkiye Taşımacılığını Kim Yönetiyor?
Kamyonum TV
0
  ÇOK OKUNANLAR
0
Güzeller
0
  FACEBOOK'TA KAMYONUM
0
  ANKET
     
 
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
0
Sınır kapılarında yaşanan sorunlar
Vize
Belge yetersizliği
Maliyetler
Tır parkı sorunları
Cezalar
Sınırlardaki ve güzergahlarda karşılaşılan geçiş sorunları
0
0 Sonuçlar
 
     
0
  Kamyonum
0
  •Künye
  •İletişim
  •Abonelik ve Reklam
  •Sitene Ekle
  0
 
Ekonomi
İhale
Gündem
Haberler
Teslimat
Deniz Taşımacılığı
Lojistik
English
Akü
  0
 
Ağır Vasıtalarda Yeni Modeller
Hafif Ticarilerde Yeni Modeller
Özel Tasarım Araçlar
Modifiye Kamyonlar
Treyler Galeri
Üstyapı Galeri
Otobüslerde Yeni Modeller
Kamyon Magazin
Güzeller
  0
 
Yeni Araç Tanıtımları
Test Sürüşleri - Kamyon
Test Sürüşleri - Hafif Ticari
Kamyon Yarışları
Monster Truck Yarışları
Kamyon Simülatörleri
Otobüs Simülatörleri
Yeni Teknolojiler
Kamyon Magazin
  0
 
türkiye
src
truck
haberler
kamyonum
sondakika
dikkat
bus
kamyoncu