Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
11 Mayıs 2020 Pazartesi - 12:20

"LPG Ekonomik ve Çevreci Olmasıyla Öne Çıkan Bir Yakıt Türü"

Koronavirüs pandemisi sonrası dünyada ve ülkemizde başlatılması planlanan normalleşme süreci toplumlara yeni alışkanlıklar kazandırıyor. Sosyal mesafe ve hijyen kuralları normalleşme sürecinde de önemini korurken karantinanın sonra ermesiyle toplu taşıma araçlarının kullanımının azaldığı gözlemleniyor. Uzmanlar bu süreçte araç sahiplerinin toplu taşıma yerine otomobillerini tercih edeceklerini belirtirken, döviz kuru nedeniyle artan akaryakıt fiyatları tüketiciyi düşündürüyor.

 LPG Ekonomik ve Çevreci Olmasıyla Öne Çıkan Bir Yakıt Türü

Dünyanın en büyük alternatif yakıt sistemleri üreticisi BRC’nin Türkiye CEO’su Kadir Örücü, “LPG ekonomik ve çevreci olmasıyla öne çıkan bir yakıt türü. Ayrıca LPG’li araçlar, benzinli otomobillere kıyasla yüzde 40 tasarruf sağlıyor” ifadelerini kullandı.

Koronavirüs pandemisi, alışkanlıklarımızı değiştirmeye başladı. Normalleşme sürecinin gündeme gelmesiyle kapalı alanlarda sosyal mesafenin nasıl sağlanabileceği tartışılmaya başlandı. Normalleşme sürecini başlatan ülkelerde toplu taşıma araçları boş kalırken, ülkemizde de trafik oranları koronavirüs öncesi seviyelere gelmeye başladı.

Uzmanlar, araç sahiplerinin toplu taşıma araçları yerine kendi araçlarını tercih edeceklerini belirtirken, döviz kurunda yaşanan dalgalanmalar nedeniyle yükselen akaryakıt fiyatları tüketiciyi düşündürüyor.

Dünyanın en büyük alternatif yakıt sistemleri üreticisi BRC’nin Türkiye CEO’su Kadir Örücü LPG’nin hem ekonomik hem de çevreci olduğunu vurgulayarak, “LPG diğer fosil yakıtlara göre daha az katı parçacık (PM) ve karbon salınımı gerçekleştiriyor. LPG’li araçlar, benzinli otomobillere kıyasla yüzde 40 tasarruf sağlıyor. Yani bir araç 100 TL’lik benzinle ortalama 250 kilometre yol yaparken, aynı araç 60 TL’lik LPG ile aynı yolu alabiliyor” ifadelerini kullandı.

‘KATI PARÇACIKLAR KORONAVİRÜSÜN ETKİSİNİ ARTIRIYOR’

Tüm dünyayı etkileyen koronavirüs pandemisiyle, hava kirliliği yeniden gündeme geldi. Hava kirliliğine neden olan katı parçacıklar ile koronavirüs arasındaki bağlantıyı araştıran bilim insanları, virüsün katı parçacıklara tutunarak havada asılı kalabildiğini ortaya çıkardı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Dilay Yılmaz Demiryontar, “Koronavirüs pandemisiyle ilgili yapılan çalışmalarda hava kirliliğinin yoğun olduğu bölgelerde yaşayan ve kirliliğe maruz kalan insanların COVID 19’dan daha fazla etkilendiği ve ölüm riskinin yüksek olduğu gözlemlenmiştir. Ayrıca bugüne kadar yapılmış birçok çalışmada virüslerin katı parçacıklara tutunarak enfekte etme gücünde ve yayılım hızında önemli bir artış olduğu ortaya konmuştur” diye konuştu.

 

‘ŞEHİRLERDE KATI PARÇACIK KİRLİLİĞİNİN SEBEBİ DİZEL YAKIT’

Hava kirliliğiyle mücadele eden dünyanın en büyük alternatif yakıt üreticisi BRC’nin Türkiye CEO’su Kadir Örücü, “Katı parçacıkların en temel kaynağı kömür ve kömürün olmadığı yerlerdeyse dizel yakıttır. LPG’nin ürettiği katı parçacık miktarı kömürden 35 kat, dizelden 10 kat ve benzinden yüzde 30 daha azdır. Bu nedenle Avrupa Birliği üyesi ülkeler yeşil bölge dedikleri dizel araçların yasaklandığı bölgeler oluşturdu. Almanya’nın Köln kentinde başlayan yasaklar geçtiğimiz yıl İtalya ve İspanya’ya taşındı. Ülkemizdeyse 3 ay içerisinde başlaması beklenen zorunlu emisyon testiyle katı parçacıkların atmosfere salınımı kontrol altında tutulmaya çalışılacak” ifadelerini kullandı.

‘EN EKONOMİK SEÇENEK OLMAYI SÜRDÜRÜYOR’

LPG’nin çevreci olduğu kadar ekonomik olduğunun da altını çizen Kadir Örücü, “Akaryakıt giderinin aile ekonomisinde önemli bir yer tuttuğu günümüzde gerek ilk satın alma maliyeti, gerekse periyodik bakım masrafları çok yüksek olan dizel otomobil kullanmak artık akılcı bir tercih değil. Otomobiliniz ister 15 bin km, isterse 45 bin km ya da daha fazla yol yapsın, her halükârda LPG’li araç, dizel araca kıyasla çok daha ekonomik. Hesap ortada. Bu noktadan sonra ekonomi arayanlar için en akıllı çözüm LPG kullanmaktır. Araç sürücüleri LPG dönüşümünü tamamlar, tamamlamaz aynı yolu yüzde 40 daha ucuza gidebiliyor” dedi.

 

 

Etiketler:
 
Türkiye-Romanya Ro-Ro Seferlerinde Sürücü Taşınabilecek
 
Şah Lojistik Rusya Nakliye Firmaları ile İşbirliğini Sürdürüyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkiye-Romanya Ro-Ro Seferlerinde Sürücü Taşınabilecek
Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND), Sea Lines şirketinin Türkiye ...
Tonlarca Ağırlığındaki Hafriyat Kamyonu Duvarda Asılı Kaldı
Denizli’de kontrolden çıkan hafriyat kamyonu, yol kenarındaki demir bariyerleri ...
Başkent’in Duvarları Ressamların Dokunuşları ile Renklendi
Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkent’te bulunan yaya alt geçitleri, köprüler ...
 
Başkan Kaplan Sağlık Çalışanı Anneleri Unutmadı
Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan anneler gününde, salgın döneminde ...
Egzotik ve Pet Hayvanlarının Yolcu Beraberi ve Ticari Kapsamda Ülkeye Girişi Askıya Alındı
Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND),Tarım ve Orman Bakanlığının yazısı ...
Marmaray'dan İlk Yurt İçi Yük Treni Geçti
Gaziantep'ten Çorlu'ya plastik ham madde taşıyan yük treni, Bakan Karaismailoğlu'nun ...
 
Covid-19 Sürecinde Bazı AB Ülkelerinin Sürüş ve Dinlenme Kurallarında Uyguladıkları Esneklik Süreleri
Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND), AB Komisyonu’ndan aldıkları onay ...
Pazar Yeri Düzenleme Çalışması Başladı
Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, Çakırbeyli Pazar yeri düzenleme ...
Türkiye ile Rusya Arasında Ro-Ro Seferi Düzenlenecek
Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND), Krugozor firmasının 16 Mayıs ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
sondakikatreylerbuslkwkamyoncutruckşoförsrckamyonum