Advertisement
Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
filo kiralama, estepe,
schmitz, dorse, treyler,
25 Ekim 2018 Perşembe - 15:25

''Enflasyonla Topyekûn Mücadele''ye ATO da Katıldı

Ankara Ticaret Odası (ATO) Meclisi, Enflasyonla Topyekûn Mücadele kapsamında, üyelerine destek için oda sicil belgelerini yüzde 10 indirimle verme kararı aldı. Oy birliğiyle alınan karara göre, aynı belgeler internet üzerinden ücretsiz olarak verilecek. Yeni kurulacak şirketlerden alınan 600 TL defter bedeli ve 200 TL tutarındaki defter tasdik işlemleri de ücretsiz yapılacak.

 Enflasyonla Topyekûn Mücadele ye ATO da Katıldı

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın da katıldığı ATO Aylık Olağan Toplantısı'nda, 31 Aralık 2018 tarihine kadar geçerli olmak üzere Oda Sicil Müdürlüğü tarafından verilen belgelerde yüzde 10 indirim yapılmasına, internet üzerinden dijital imzalı olarak verilen belgelerin ise ücretsiz olmasına oy birliğiyle karar verildi. Ticaret Bakanı Pekcan, enflasyonla mücadeleye verdiği destek nedeniyle ATO'ya teşekkür etti.

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran ise "Bu kararla Ankara Ticaret Odası olarak Enflasyonla Topyekûn Mücadele'de de yerimizi almış olduk. ATO bu konuda da öncü oldu. Zaman üyelerimizin yanında olma zamanı" diyerek tüm meclis üyelerine teşekkür etti.

Yeni Şirketlere Destek Verilecek

Mevcut ekonomik şartlarda yeni şirketler kurulmasının önemine dikkati çeken Baran, "Bu zor zamanlarda şirket kuran üyelerimize de destek olma kararı aldık. Şirket kuruluşlarında ATO Ticaret Sicili Müdürlüğü tarafından tasdiki zorunlu defterler var. Örneğin anonim şirket kuruluşunda 7 ayrı defterin alınması ve tasdik edilmesi gerekiyor. 600 TL tutan bu defterleri ücretsiz verdiğimiz gibi, yaklaşık 200 TL tasdik işlemlerini de ücretsiz yapıyoruz." dedi.

Kaynak sıkıntısı yaşayan ATO üyelerini desteklemek için iki yılda üçüncü kez KOBİ Destek Kredisi'ni başlattıklarını kaydeden Baran, toplam 3 milyon TL'lik kredi hacmi oluşturduklarını söyledi. Baran, KOBİ Destek Kredisi'ne başvuran 6 bin 64 üyeden sadece bin 804'ünün kredi kullanabildiğini belirterek "Üyelerimiz kredi kullanmakta zorluk çekiyorlar. Biz imkânlarımızın tamamını bankalara gönderdik." dedi. Baran, bankaların da kredi kullandırma konusunda kolaylık sağlamalarını istedi.

Konkordato Uygulaması Gözden Geçirilsin

Konkordato uygulamasının alacaklı şirketleri zor duruma soktuğunu da vurgulayan Baran, konkordato ilan edecek şirketin alacaklılarıyla bir masa etrafında toplanması gerektiğini belirterek, uygulamanın reel sektörü rahatlatacak şekilde gözden geçirilmesini talep etti.

 

Dönem faizlerinin ertelenmesi talebini de yineleyen Baran, "İlerleyen günlere ilişkin fiyatlandırma yapamamak işlerin durma noktasına gelmesine yol açıyor. Bu süreci atlatmak için dönem faizlerinin ertelenmesinin de içinde olduğu bir dizi desteğe ihtiyaç var" dedi. Ortalama 700 gün süren kamu ödemelerinin bir an önce yapması gerektiğine işaret eden Baran,"Kamu ödemelerinin bir an önce yapılması piyasayı hareketlendirecektir" değerlendirmesinde bulundu.

ATO Başkanı Baran, 18 No'lu Sebze ve Meyveciler Komitesi'nin TBMM Sanayi ve Ticaret Komisyonu'nda görüşülmeye başlanan yeni Hal Yasası'na ilişkin görüş ve önerilerinin dikkate alınması, tasfiye kararnamesinin çıkarılması, kamu ve üniversite hastanelerine ilaç ve tıbbi malzeme temin eden şirketlerin alacaklarını tahsil edememesi konularını da gündeme getirdi. Gıda sektörüne yönelik denetimlerin yol açtığı mağduriyetleri de dile getiren Baran, ATO'nun gıda, sebze ve perakende sektörlerinin analizi için yaptırdığı araştırmaya göre, fiyat artışlarında ambalaj, nakliye ve navlun gibi maliyet giderlerinin yanı sıra, spekülasyonlar ve döviz kurlarındaki dalgalanmanın etkisi olduğunu bildirdi.  

 

 Baran, Türkiye'nin olağanüstü bir dönemden geçtiğini belirterek döviz kurlarında yaşanan artışın en küçük ticari işletmeden en büyüğüne kadar her kesimi etkilediğini de sözlerine ekledi.

 

Ticaret Bakanı: ATO İle Gurur Duyuyoruz

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, enflasyonla mücadeleye verdiği destek nedeniyle ATO'ya teşekkür etti. ATO'nun Cumhuriyet ile yaşıt olduğunu hatırlatan Bakan Pekcan "157 binden fazla üyesi bulunan Ankara Ticaret Odası ve iş insanları ile gurur duyuyoruz. Ankara sizin sayenizde Türkiye ekonomisinin ikinci ili olmayı başardı ve en büyük ihracatçılarından birisi oldu. İhracat rakamı da 6,7 milyar." dedi.

Yaşanan sıkıntıların farkında olduklarını söyleyen Bakan Pekcan, sektör odaklı sıkıntıları not aldığını ve bunları değerlendireceklerini vurguladı. ATO'nun ilettiği sorunlarla birlikte çözüm önerilerinin de ortaya konmasını isteyenPekcan, "Bizim ürettiğimiz çözüm sizin işinize yaramayabilir. Sorun ve çözüm önerileri olarak verirseniz biz mümkün olduğunca gerçekleştirmeye çalışacağız" dedi.

Pekcan "KDV iadeleriyle ilgili bakanımızdan bir çalışma talep ettik. En azından bunlar teminat gösterilebilir." ifadesini kullandı.

"Konkordato İle İlgili İnceleme Başlatıyoruz"

Toplantıda dile getirilen sorunları değerlendiren Bakan Pekcan "Konkordatoyla ilgili incelemelerimizi başlatıyoruz. Tasfiyeyle ilgili kanun taslağı bildiğim kadarıyla hazır, en kısa zamanda çıkacak. Fiyat farklarıyla ilgili çalışma devam ediyor. Kısa çalışma ödeneğiyle ilgili çalışma hazırlandı, bugünlerde çıkacak." diye konuştu. Firma ve marketlerde gerçekleştirilen fiyat denetimlerine ilişkin bilgiler veren Pekcan, şunları kaydetti:

"Bakanlık olarak ticaret erbabımıza sorun yaratmayacak, itibarını zedelemeyecek şekilde bu çalışmaları yürütüyoruz. Zabıtalarla ilgili olarak ticaret il müdürlüklerimize, 'Ne olur böyle yapmasınlar, verilen görevi kimseyi kırmadan, incitmeden, rencide etmeden yapsınlar' şeklinde talimat verdik. Şu ana kadar 5 bin 300 firmayı, 77 bin 386 ürünü denetledik. 337 firmanın 6 bin 358 ürününde hatalı fiyat artışı tespit ettik. Bin 581 ürünün etiketinde yanlış uygulamalar, gramajlarda oynamalar fark ettik. Alo 175 hattına 46 bin 13 başvuru geldi. 15 kişilik kadroyu 30 kişiye çıkardık. Bu hafta mobil uygulama başlatıyoruz. Şikâyetle ilgili fotoğraf çekilip gönderilebilecek. Şikâyetlerle ilgili gelişmeler telefondan izlenebilecek. Şikâyetler merkeze ve ticaret il müdürlüğüne gidecek ve anında tedbir alınacak." 

 

Pekcan, Ticaret Bakanlığı olarak yeni teknoloji odaklı projeler başta olmak üzere yeni pazarlara giriş, uluslararası rekabetçiliğin geliştirilmesi, küresel tedarik zincirlerine giriş. Teknoloji know-how transferi, markalı ürün ihracatı konusunda destekler verdiklerini anlattı.

12 BİN 362 İhracatçı Yeşil Pasaportlu

İhracatçıların yeşil pasaport alabilmesi için belirlenen 1 milyon liralık yıllık ihracat rakımını, son üç yılın ortalaması 1 milyon olarak şekilde değiştirdiklerini anlatan Bakan Pekcan, 12 bin 362 ihracatçının yeşil pasaporttan yararlandığını söyledi. Bakan Pekcan, limiti 500 bin liraya düşürerek yeşil pasaportu yaygınlaştırmak için İçişleri Bakanlığı ile görüştüklerini anlattı.

Bakanlığın son dönemde yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Bakan Pekcan, ATO Başkanı Baran'ın üyelerinin Hal Kanunu'na ilişkin çalışmalara dâhil olma konusundaki talebine ilişkin de, şunları söyledi:

"Üreticilerimizi Teşvik Etmemiz Lazım"

"Hal Kanunu'nda şu anda Türkiye'de sebze meyve ticaretinde yaklaşık yüzde 25 oranında zayiat veriyoruz. Üretici, toptancı, soğuk zincir oluşturmak üzere bir çalışma başlattık. Zayiatı ve maliyeti azaltmak hedefimiz. Üretici birliklerinin de daha fazla tüketici toptancı hallerinde yer almasını teşvik etmek istiyoruz. 27 Avrupa ülkesinde üretici birliklerinin toptancı hallerinde yer alma ortalaması yüzde 50. Türkiye'de binde 6. Bizim üreticilerimiz tamamen kendi ekonomik sıkıntılarından dolayı bir teslimiyet içerisinde. Dolayısıyla biz tarım ithalatçısı ülke olmuşuz. Bizim üreticilerimizi teşvik etmemiz lazım. Bunu yaparken amacımız ticareti kayıt altına almak ve üretici ile tüketiciyi bir araya getirmek. Bu konuda sizlerin de sektördeki arkadaşların görüşlerini dinlemekten memnun olacağız. Şu anda bizim yaptığımız çalışma sadece bir çerçevedir. Bunun üretici toptancı hallerini, tüketici toptancı hallerini yönetmelikle belirleyeceğiz ve paydaşlarla oturup beraber yazacağız. Masa başında oturup yapamayız."

 
Exploiting Synergies in the SAF-HOLLAND Group Commercial Vehicle Supplier Grows via Acquisitions
 
Kuru Üzümde Ambalaj Şartı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Slovenya’dan Geçiş Yapacak TIR Ve Kamyon Şoförlerinin Dikkatine
UND'nin edindiği bilgiye göre, Slovenya'dan geçiş yapacak olan TIR ve ...
ROTA ve NSK Group, Çalışanlarının Ücretlerini Yüzde 10 Artırdı
ROTA markası ile direksiyon ve süspansiyon parçaları üreten NSK Group, ...
Goodyear, Bursa Mermer Fuarı’nda Ticari Ürünlerini Sergiliyor
Goodyear, bu yıl dördüncüsü gerçekleşen Bursa Uluslararası Blok Mermer ...
 
GEFCO, 2019 Happy Trainees Dünya Sıralamasında İlk 5'te Yer Aldı
10 yılı aşkın bir süredir endüstriyel sektörde akıllı ve esnek tedarik ...
Irak-İran Sınır Kapıları Erbain Törenleri Nedeniyle Kapalı
UND, Irak-İran Sınır Kapıları'nın Erbain Törenleri nedeniyle 15 Ekim ve ...
Reel Sektörün Sorunları TOBB’da Konuşuldu
TOBB Sanayi Odaları Konsey Toplantısı’na katılan Hazine ve Maliye Bakanı ...
 
'Savunma Sanayi, Jeopolitik Konum Gereği Çok Daha Büyük Önem Taşıyor'
ATO Başkanı Gürsel Baran, Türkiye'nin savunma sanayinde başarı hikayesi ...
''Shining Star''ın Lansman Gecesi
Üst yapı ve treyler üreticisi OKT Trailer, yeni ürünü "Shining Star"ı ...
CNG ve LNG'li Araçlar Ücretsiz Geçecek!
Alman Parlamentosu, 1 Ocak 2019 ve 31 Aralık 2020 tarihleri arasında Sıkıştırılmış ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
     
 
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
0
Sınır kapılarında yaşanan sorunlar
Vize
Belge yetersizliği
Maliyetler
Tır parkı sorunları
Cezalar
Sınırlardaki ve güzergahlarda karşılaşılan geçiş sorunları
0
0 Sonuçlar
 
     
  Kamyonum
0
  •Künye
  •İletişim
  •Abonelik ve Reklam
  •Sitene Ekle
  0
 
Ekonomi
İhale
Gündem
Haberler
Teslimat
Deniz Taşımacılığı
Lojistik
English
Akü
  0
 
Ağır Vasıtalarda Yeni Modeller
Hafif Ticarilerde Yeni Modeller
Özel Tasarım Araçlar
Modifiye Kamyonlar
Treyler Galeri
Üstyapı Galeri
Otobüslerde Yeni Modeller
Kamyon Magazin
Güzeller
  0
 
Yeni Araç Tanıtımları
Test Sürüşleri - Kamyon
Test Sürüşleri - Hafif Ticari
Kamyon Yarışları
Monster Truck Yarışları
Kamyon Simülatörleri
Otobüs Simülatörleri
Yeni Teknolojiler
Kamyon Magazin
  0
 
truck
treyler
türkiye
lkw
bus
dikkat
Kamyon
kamyoncu
şoför