Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
11 Temmuz 2018 Çarşamba - 10:11

''Aldığımız Bu Bayrağı Menzile Ulaştırmak İçin Gayret Sarf Edeceğiz''

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, görevi eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan`dan devraldı.

 Aldığımız Bu Bayrağı Menzile Ulaştırmak İçin Gayret Sarf Edeceğiz

Turhan, Bakanlıkta düzenlenen devir teslim töreninde yaptığı konuşmada, Bakanlığın ülke insanının hayatını kolaylaştırmada, günlük hayatında, seyahatinde ve haberleşmesinde erişilebilir ve ulaşılabilir olması konusunda büyük projelere imza attığını söyledi.

Eski Başbakan Binali Yıldırım'ın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı döneminde başlattığı projelerin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde yapılan çalışmaların takdire şayan olduğunu belirten Turhan, "Ben de 30 yıl bu bakanlığa bağlı Karayolları Genel Müdürlüğünde görev yaptım. 2 yıllık bir ayrılıktan sonra yuvaya tekrar döndüm. Bundan sonra yine ulaştırma ailesiyle ülkemize daha güzel hizmetler vermeye gayret edeceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ifadesiyle "bu işin aşk, şevk, gönül ve sevgi işi" olduğunu vurgulayan Turhan, kendilerinin de onun gösterdiği 2023, 2053, 2071 hedeflerine ülkeyi hazırlamak için her alanda hizmetlerin temelini oluşturacaklarını dile getirdi.

Turhan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gösterdiği hedeflere ulaşmak için daha büyük projeleri, yeni bir anlayışla insanların hizmetine daha hızlı sunmak için gayret edeceklerini, aşkla ve şevkle çalışmayı sürdüreceklerini ifade etti. 

Aldıkları bu bayrağı, maksadına, menzile ulaştırmak için gayret göstereceklerinin altını çizen Turhan, millete ve ülkeye daha güzel, faydalı hizmetler yapılması temennisinde bulundu.

Turhan, Tekirdağ-Çorlu'daki tren kazasına da değinerek, şöyle konuştu:

"Ulaştırma sektöründe bu tür kazalar zaman zaman oluyor. Biz, gerek tesisle gerek araçlarla gerekse de kullanıcılarla kuralları belirleyen Bakanlık olarak bu konuda yapılması gerekenleri yapacağız. Hizmet altyapısını yapmak yetmiyor, bu hizmetin kullanılması esnasındaki işletim kurallarını yapmak da hizmeti yapmak kadar önemli." 

"Ulaştırma ailesi olarak bayrağı daha da yukarılara taşıdık"

Arslan da AK Parti hükümetleri döneminde 16 yıldır ülkenin erişim ve ulaşımıyla ilgili çok şey yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini belirterek, vatandaşların da ülkenin ulaşım ve erişiminden yararlanan uluslararası taşımacıların da bunu bildiğini söyledi.

16 yılda bakanlık olarak 474 milyar liralık yatırım yaptıklarını vurgulayan Arslan, "25,5 ay önce Başbakan Binali Yıldırım'dan bakanlık görevini devralırken, 'Biz ekip arkadaşlarımızla gecemizi gündüzümüze katarak bu bayrağı daha yukarılara taşıyacağız.' demiştik. 240 bin kişilik ulaştırma ailesi olarak bayrağı daha da yukarılara taşıdık." diye konuştu.

Bakanlığı döneminde yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Arslan, İstanbul Yeni Havalimanı'nın 29 Ekim'de resmen hizmete alınacağını, Kanal İstanbul ile ilgili sahada çalışmaları son aşamaya getirdiklerini, sondajları yaptıklarını, güzergahı belirlediklerini, ÇED sürecini başlattıklarını ve finans yöntemiyle ilgili bu sene "Vira bismillah" denilebilecek aşamaya getirdiklerini bildirdi.

Tekirdağ Çorlu'da istenmeyen bir tren kazası yaşandığını anımsatan Arslan, olayla ilgili her türlü adli ve idari soruşturmanın yapıldığını söyledi.

Arslan, herhangi bir hata, aksaklık olmasın diye her zaman çalışmaların yapıldığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Belirli periyotlarla yapılan çalışmalar var. Dar süreli, uzun ve orta vadeli periyotlarla yapılan çalışmalar var. Bu çalışmalar, herhangi bir atlamanın, eksikliğin olmadığı yönündedir. Bu, adli ve idari soruşturmalarla kesinlik kazanacaktır fakat o gün kriz merkezinde açıklama yapılırken, uzun soluklu kontrolün nisan ayında yapıldığı ifade edildi. Nisandan bu yana hiçbir şey yapılmadı mı? Hayır, 6 aylık, 1 yıllık kontroller var. Özellikle geometrik ölçülerle ilgili gereği yapılmıştır. Aylık, 15 günlük, haftalık kontrollerin de yapıldığını, belgelendiğini vurgulamak isterim." 

Konuşmaların ardından Cahit Turhan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı görevini Arslan'dan devraldı. 

 
Ulaştırma Bakanı Turhan'dan İlk Mesaj
 
TEB Arval Kısa Dönem Araç Kiralama Hizmetine Başladı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ulaştırma Bakanı Turhan'dan İlk Mesaj
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yeni sistemin ilk kabinesini açıkladı. Ulaştırma ...
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının Görev ve Yetkileri Belirlendi
Resmi Gazete'de yayımlanan 1 Numaralı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında ...
Otokoç Otomotiv’de Yeni Atamalar Gerçekleştirildi
Türkiye’nin otomotiv perakendecisi ve araç kiralama şirketi Otokoç Otomotiv, ...
 
Yılın Pick-Up Ödülü Dördüncü Kez Mitsubishi L200’ün!
Mitsubishi L200 “Yılın Pick-Up” ödülünü üst üste kazanarak rekor kırdı! ...
Ford Otosan, Sürdürülebilir Bir Gelecek İçin İnovasyon ve Teknoloji Diyor
Türk otomotiv sektörünün öncü şirketi Ford Otosan, 2017 yılı Sürdürülebilirlik ...
'Büyük Otobüs Firmaları Eskisi Gibi Değil'
Karabük Otogarı'nda yaptığımız röportajlarda Yolcu Hakkı köşemiz için ...
 
'3. Köprü Maliyeti Arttırdı''
Karabük Otogarı'nda Kamil Koç Karabük Bölge Müdürü Durmuş Biçer'le bir ...
Temsa İş Makinaları, Yeni Whatsapp Hattı İle Müşterilerinin Her An Yanında
Müşterilerine bütünsel hizmet sunma vizyonuyla, ürün satmanın ötesinde ...
''Dolu Giden Bir Otobüsün 30 Koltuğu Maliyet''
Karabük Otogarı Yönetim Müdürü Fatih Güleryüz'le bir araya gelerek sektöre ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
haberler sondakikabusnewstreylerkamyoncutürkiyesrcKamyon