Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yayınlanan "Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karar" hakkındaki son duyuruda; “İhracat, Transit Ticaret, İhracat Sayılan Satış ve Teslimler İle Döviz Kazandırıcı Hizmet ve Faaliyetlerde Vergi, Resim ve Harç İstisnası Hakkında Tebliğ’in - (İhracat: 2017/4)” 6'ncı maddesinin üçüncü fıkrasında sayılan hizmet ve faaliyetler kapsamında imzalanan hizmet sözleşmelerinin “Döviz” cinsi üzerinden yapılabileceği açıklandı.
Anılan "İhracat: 2017/4" Sayılı Tebliğ'in 6. Maddesinin 3. fıkrasında yer alan ve aşağıda belirtilen; “f) Uluslararası yük ve yolcu taşımacılığından döviz olarak kazanılan bedellerinin yurda getirilmesi kaydıyla kara, deniz veya hava ulaştırma hizmet ve faaliyetler” hükmü doğrultusundaki uluslararası karayolu yük taşımacılığı faaliyetleri ile ilgili sözleşmelerin “Döviz” cinsinden yapılabileceği Bakanlık tarafından da açıklandı.
Ayrıca "Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karar" doğrultusunda imzalanan sözleşmelerin döviz cinsinden kararlaştırılıp kararlaştırılmayacağına dair UND'nin hazırladığı açıklamaları içeren “Bilgi Notuna” aşağıdaki link üzerinden ulaşılabilir.
Bilgi Notu için: TIKLAYINIZ!
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |