1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Gündem
  4. UND Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aras: Bu Anlaşma Sektörü Endişelendiriyor

UND Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aras: Bu Anlaşma Sektörü Endişelendiriyor

UND Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aras, İŞKUR ve İspanyol USINTRA arasında imzalanan, Türk şoförlerinin yurt dışında istihdam edilmesini öngören anlaşmayı hayal kırıklığı ve endişeyle karşıladıklarını söyledi.

  • | Kamyonum

Konuyla ilgili basın açıklamasında bulunan Aras şu ifadelere yer verdi;

"Türkiye, hâlihazırda ciddi bir sürücü açığı yaşarken; vize, kota ve geçiş belgesi sorunları nedeniyle uluslararası taşımacılıkta zorlanırken, Türk ihracatının yaklaşık %40’ı karayolu ile yapılırken , sektörün insan kaynağını yurt dışına yönlendiren bir yaklaşımı anlamakta güçlük çekiyoruz.

Avrupa’daki sürücü açığının, Türkiye’nin lojistik kapasitesi pahasına giderilmesi; Türk taşımacısının rekabet gücünü zayıflatacak, mevcut sorunları daha da derinleştirecektir.

Sektörün beklentisi;

Şoförlerimizin başka ülkeler için çözüm olarak görülmesi değil, Türkiye’de kalmalarını sağlayacak şartların oluşturulmasıdır.

Bu anlaşmanın, sektörün gerçekleri ve ihtiyaçları dikkate alınmadan hayata geçirilmiş olması, camiamızda ciddi bir rahatsızlık yaratmıştır.

Yetkililerden beklentimiz; taşımacılık sektörünün sesine kulak verilmesi ve Türkiye’nin lojistik geleceğini zora sokacak adımlardan kaçınılmasıdır."

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz