Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
14 Kasım 2007 Çarşamba - 00:00

Rakamlarla Türk Otomotiv Sektörü

Rakamlarla Türk Otomotiv Sektörü

1,2 milyon adet üretim kapasitesine sahip olan otomotiv sektörü, 2012 yılında kapasitesini 2 milyon adede çıkarmayı  hedefliyor. Halen 15 milyar dolarlık ihracatı bulunan sektörün 2012 yılı hedefi ise, 25 milyar dolar.

Son beş yılda otomotiv ihracatının 3 kat artış göstermesi sonucunda, Türkiye ihracatında yedinci sırada yer alan otomotiv sektörü birinci sıraya yerleşti. 

Türkiye’de otomotiv sektörü üretim gücü itibariyle Avrupa’da 6, dünya sıralamasında ise 16’ıncı sırada yer alıyor. 2006 yılı verilerine göre otobüs üretiminde Avrupa lideri olan Türkiye, hafif ticari araçta ikinci, kamyonda yedinci, otomobilde ise dokuzuncu sırada...

Küresel standartlarda üretim yapan ve Türkiye’nin önemli ihracat kalemleri arasında yer alan Türk ticari araç sektörü ve yan sanayi, Türkiye’ye önemli bir döviz girdisi sağlıyor. Sektör, yaratığı katma değer ve istihdam bakımından da Türkiye ekonomisinde önemli bir konuma sahip.

Türk Ticari Araç sektörünün dünya kalite standartlarında üretim yapması, Türkiye’yi de dünya ticari araç üreticisi firmaların üssü konumuna ulaştırıyor. Bu çerçevede Türk Ticari Araç sektörü, AB’ye en uyumlu sektör olma özelliğini taşıyor. 

Öte yandan Türkiye, Avrupa’nın en büyük uluslararası nakliye filosuna sahip. Bu pazarda faaliyet gösteren TAݝD üyesi kuruluşların ana firmalarının AB kökenli olması, Türkiye pazarının teknoloji ve kalite anlamında dünya standartlarına ulaşmasında itici güç rolü oynuyor.

 
Eylül Ayında İhracatta Yüzde 3.5 , İthalatta Yüzde 6.5 Artış
 
Kış Mevsiminde Alınacak Trafik Tedbirleri Açıklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
newskamyonumfahrerşofördikkattreylertürkiyeKamyonlkw