Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
12 Kasım 2007 Pazartesi - 00:00

Kış Mevsiminde Alınacak Trafik Tedbirleri Açıklandı

Kış Mevsiminde Alınacak Trafik Tedbirleri Açıklandı

Bu nedenle, karayolu ulaşımında yaşanacak olumsuz hava yol koşulları dikkate alınarak, vatandaşların can ve mal güvenliğinin korunması ile huzur ve güven içinde seyahat edebilmeleri çeşitli önlemlerin alındığı bildirildi.

Genelgede, kış şartlarının ağır ve etkili olduğu bölgelerde Vali ve Kaymakamların başkanlığında, ilgili bütün kuruluşların amirleri (Emniyet, Jandarma, Karayolları, Devlet Su İşleri) ve Belediye Başkanlarının katılımı ile yapılacak toplantıda, kuruluşlar arasında görev bölümü yapılacağı, alınması gereken bütün tedbirlerin planlanacağı ve gerektiğinde ivedilikle uygulamaya geçileceği vurgulanıyor.

Jandarma Genel Komutanlığı, Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü ve 81 ilin Valiliklerine gönderilen genelgeye göre alınan diğer önlemler ise şöyle:

a)      “Şehir içi ve şehirlerarası alternatif güzergİ¢hlar önceden belirlenerek, yağış nedeniyle yol kapanması veya trafik akımının yoğunlaşması gibi hallerde, araçların bu alternatif güzergİ¢hlara yönlendirilmesi sağlanacaktır.

b)      Aynı güzergİ¢h üzerinde olup da birden fazla ilin sorumluluğunda olan önemli karayollu güzergİ¢hları ve geçitleri (Bolu Tüneli, Bolu Dağı geçişi, Gerede-Ilgaz-Merzifon gibi) yoğun kar yağışı, buzlanma ve heyelan gibi durumlarda, iller arasında koordinasyon sağlanarak, bu güzergİ¢hlara gidecek olan araçlar karayolu elverişli hale gelinceye kadar uygun yerlerde (konaklama tesisleri, Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirlikleri v.b.) bekletilecek, bu süre içinde terminallerden çıkış yapacak otobüslerin hareketlerine izin verilmeyecek ve gerekli diğer tedbirler alınacaktır.

c)      Kar yağışı ve hava muhalefeti nedeniyle, trafiğe kapanan yollara girmeleri izin verilmeyen araç sürücüleri ve yolcular, meskİ»n mahallerdeki konaklama tesislerinde barındırılacaktır.

d)     Kar yağışı olması halinde, tır tipi araçlar ile gerek görülmesi halinde ağır tonajlı diğer araçlar, uygun yerlerde kısa süreler ile trafik akımı, hava ve yol şartları normale dönünceye kadar bekletilecek olup, karlı ve buzlu yol kesimlerinde, bütün taşıtlara zincir taktırılacak ve zincirsiz araçların seyrine müsaade edilmeyecektir.

e)      Sisli olan ve zincir takılması gereken yerlere gelinmeden önce, taşıt sürücüleri bizzat durdurularak veya megafonla araçlar arasındaki takip mesafesini arttırmaları, mecbur kalmadıkça sollama yapmamaları, yavaş ve dikkatli seyretmeleri, ayrıca gündüzleri de yakını gösteren ışıklarını yakmaları hususlarında uyarılacaktır.

f)       Güzergİ¢h üzerinde ve terminallerde yapılan trafik kontrollerinde, araçlarda teknik yönden bir aksaklığın bulunup bulunmadığı, özellikle de aşınmış lastik kullanılıp kullanılmadığı ve ışık donanımlarının faal olup olmadığına dikkat çekilecek, far ayarı ve ışık donanımı bozuk araçlar eksiklikleri giderilinceye kadar trafikten men edilecek, yangın söndürme cihazı ve ilk yardım çantası bulunmayan, mevsim şartlarına göre gerekli teçhizat ve avadanlıkları (zincir, takoz, çekme halatı vb.) olmayan araçların eksiklerini tamamlamaları sağlanacaktır.

g)      Trafik birimlerimiz, karayollarında kar ve buzlama mücadelesi çalışmalarını yürüten Karayolları Genel Müdürlüğü personeli ve şehir içerisinde belediye görevlileri ile devamlı koordine içinde bulunarak, gerekli olan ve talep edilen yardımı derhal yapacaklarıdır.

h)      Yolda mahsur kalan araç sürücüleri ve yolculara imkİ¢nlar içerisinde her türlü insani yardımda bulunulacak, gerektiğinde kamu kurum ve kuruluşlarımıza ait tesislerimizden de istifade etmeleri sağlanacaktır. Ayrıca, ilgili kurum ve kuruluşlarla ilgili belediyelerimizin, kendi görev alanlarına giren konularda gerekli tedbirleri almaları sağlanacaktır.

i)        Otoyollarımızda trafik yoğunluğunun az olması nedeniyle buzlanma oluşabileceğinden, otoyol trafik ekiplerimiz güzergİ¢hlarında seyir hainde veya yoldan geçen sürücülerin görebileceği şekilde yolun emniyetli kesimlerinde bulunacak, trafiği tehlikeye düşürecek olumsuz durumların tespit edilmesi halinde, derhal Karayolları Bakım İşletme Merkezlerine haber verilecektir.

j)        Karayolları kenarındaki tesislerde, arızalanan araçlara müdahale edebilecek personelin, 24 saat esasına göre çalıştırılmaları konusunda tesis yetkilileri uyarılacaktır.

k)      Arıza, kaza veya hava şartları nedeniyle yolda kalan araçların çekilip kurtarılmalarını sağlamak amacıyla, kamu kurum ve kuruluşlarımıza, Şoförler ve Otomobilciler Odalarına ve özel kuruluşlara ait vinç ve kurtarma araçlarının, önem arz eden yol kesimleri ve kavşaklar ile Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliklerinde hazır bekletilmeleri sağlanacaktır.

l)        Kış mevsimi süresince trafik personeli maç, konser, toplantı gibi etkinliklerde güvenlik nedeniyle görevlendirilmeyecek ve gerektiğinde şehir dışı trafik kuruluşlarımız, şehir içi trafik büro ve tescil hizmetlerinde grevli personel ile takviye edilecektir.

m)    Ekip araçlarının kışlık bakımları yaptırılacak ve avadanlıkları (zincir, takoz, çekme halatı vb.) eksiksiz olarak bulundurulacaktır. Ayrıca, trafik hizmetlerinde görevlendirilen araçlarda trafik güvenliğini olumsuz yönde etkileyecek şekilde akaryakıt kısıntısına gidilmeyecektir.

n)      Kamu kurum ve kuruluşlarına ait araçları kullanan görevliler genelge kapsamında yer alan hususlara öncelikle uyarak, karayolunu kullanan diğer araç sürücülerine örnek olacaklarıdır.

o)      Basın yayın organları kanalıyla vatandaşlarımız, kış şartlarında ne şekilde araç kullanacakları, trafikte karşılaşılabilecek riskler ve trafik kontrolleri ile amaçları hakkında düzenli bir şekilde bilgilendirilecektir. Yine trafik kuralları, trafik kazalarının nedenleri ve meydana geldiği yerler, hava, yol ve trafik durumuna ait bilgiler, karayolları üzerinde bulunan trafik, sağlık, dinlenme tesisleri, ilk yardım, yol açma ve kurtarma kuruşları ile ekiplerinin yerlerini ve telefon yerlerini içeren kroki ve bilgi broşürleri hazırlanarak, sürücülerimize dağıtılması sağlanacaktır.

p)      Trafik güvenliğini olumsuz yönde etkileyen (tipi, çığ düşmesi, heyelan, yol kapanması vb.) hava, yol ve trafik durumları hakkında basın yayın organlarına ivedilikle bilgi verilecek, vatandaşlarımızın zamanında uyarılması ve tedbirli olmaları sağlanacaktır. Ayrıca, 155 ve 156 telefon hatlarını arayan vatandaşlarımıza gerekli bilgilendirme ve yardım yapılacaktır.

q)      Trafik kuruluşlarımız, içerisinde bulunduğumuz kış aylarında da hava ve yol şartları elverişli olduğu sürece, kontrol programları doğrultusunda denetimlerini yolda her türlü güvenlik tedbirleri alınmak suretiyle, kontrol noktasından önce yeterli mesafede ikaz ve işaretler koyarak, yolu aniden daraltmaksızın ve akan trafiği tehlikeye düşürmeksizin sürdürecektir.

r)       Alınan bütün tedbirlere rağmen yoğun kar yağışı, buzlanma, çığ, heyelan, vb. sebeplerle karayollarının trafiğe kapanması veya ulaşımda aksamalar olması halinde durum en kısa şekilde Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkalığına bağlı Kaza Danışma Biriminin 0 312 412 25 92 nolu telefon veya 0 312 468 91 43 nolu faksına bildirilecektir.”

 
Rakamlarla Türk Otomotiv Sektörü
 
Bakan Tüzmen: 'Mersin Lojistik Merkez Olacak'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
kamyoncutürkiyedikkatkamyonumtreylerbusfahrersondakikanews