Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
14 Kasım 2007 Çarşamba - 00:00

Eylül Ayında İhracatta Yüzde 3.5 , İthalatta Yüzde 6.5 Artış

Eylül Ayında İhracatta Yüzde 3.5 , İthalatta Yüzde 6.5 Artış

Geçici dış ticaret verilerinden hesaplanan dış ticaret endekslerine göre; 2007 yılı Eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre ihracat miktar endeksi yüzde 3.5, ithalat miktar endeksi ise yüzde 6.5 oranında artış gösterdi. Motorlu kara taşıtları ve römorklar sektörü ihracat ve ithalat miktar endekslerinde de artış oldu. Bu artış oranı motorlu kara taşıtları grubunun ihracat miktar endeksinde yüzde 10.7, ithalat miktar endeksinde ise yüzde 13.5 olarak belirlendi.

ݝhracat miktar endeksleri ana sektörler itibariyle, geçen yılın aynı ayına göre, tarım ve ormancılık sektöründe yüzde 17.6 oranında düşerken, balıkçılık sektöründe yüzde 37.1,  madencilik ve taş ocakçılığı sektöründe yüzde 34.9 ve imalat sanayi sektöründe ise yüzde 4.1 oranında arttı. Aynı dönemde; ithalat miktar endekslerinde de yükselme oldu. Madencilik ve taş ocakçılığı sektöründe yüzde 13.1,  tarım ve ormancılık sektöründe yüzde 42.1 ve imalat sanayi sektöründe de yüzde 4.1 oranında artış kaydedildi.

Ayrıca 2007 Temmuz- Eylül döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre, ihracat miktar endeksinde yüzde 10.3, ithalat miktar endeksinde ise yüzde 15.5 oranında artış gözlendi.

Birim değer endeksleri arttı

Eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre, ihracat birim değer endeksi yüzde 14.6,  ithalat birim değer endeksi ise yüzde 8.6 oranında arttı.

ݝlgili dönemde ihracat birim değer endeksleri, bir önceki yılın aynı ayına göre, balıkçılık sektöründe yüzde 11.8, tarım ve ormancılık sektöründe yüzde 31.9, madencilik ve taşocakçılığı sektöründe yüzde 2.8, imalat sanayi sektöründe ise yüzde 14.1 oranında artış kaydetti.

ݝthalat birim değer endeksleri geçen yılın aynı ayına göre artış gösterdi. Madencilik ve taş ocakçılığı sektöründe yüzde 9, tarım ve ormancılık sektöründe yüzde 14.4, imalat sanayi sektöründe ise yüzde 7.8 oranında artış oldu.

2007 Eylül ayında 2006 yılı Eylül ayına göre ihracat birim değer endeksleri, lokomotif sektörler olarak adlandırılan tekstil ürünlerinde de yüzde 11.3’lük bir oranla artış gösterdi. Bu artış oranı giyim eşyasında ise yüzde 14.1 oldu.  

 
UND'den Önemli Adım!
 
Rakamlarla Türk Otomotiv Sektörü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
kamyonum haberler fahrertreylerşofördikkatsondakikaKamyonlkw