Advertisement
Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
filo kiralama, estepe,
schmitz, dorse, treyler,
11 Aralık 2007 Salı - 00:00

Ticari Araç Üreticileri Sektörle Fuarlarda Buluştu

Ticari Araç Üreticileri Sektörle Fuarlarda Buluştu

Düzenlenen fuarlar sırasıyla şöyle:

1-7 Kasım-Mersin 2. Otomobil, Ticari Araçlar ve Motosiklet Fuarı-MOF’07

7-11 Kasım-İstanbul CNR 7. Ticari Araçlar ve Aksesuarları Fuarı

13-18 Kasım-TÜYAP Konya 5. Otomobil Ticari Araçlar Motosiklet Bisiklet ve Aksesuarları Fuarı

21-25 Kasım-TÜYAP 6. İstanbul Ticari Araçlar ve Yan Sanayileri Fuarı

21-25 Kasım-4. İzmit Sanayi Fuarı

Fuar Kenti Mersin

Yaklaşık 80 firmanın katılımıyla ve 7 gün süren Mersin 2. Otomobil, Ticari Araçlar ve Motosiklet Fuarının açılışı Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç, Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) Başkanı Yüksel Mermer başta olmak üzere çok sayıda üretici firma yetkililerini ve Mersinlileri bir araya getirdi.

Fuar açılışında konuşan Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Mersin'de çadırlarda başlayan fuarların bu yıl çok ciddi bir performans gösterilerek YFM gibi bir mekİ¢na kavuşmuş olmasının gurur verici olduğunu belirterek, “Mersin büyüyor, gelişiyor. Önümüzdeki yıllarda çok daha iyi noktalara taşınacağına inanıyorum. Mersin, ticari faaliyeti çok yüksek bir il ve fuar kenti olma özelliği taşıyor” dedi.

Vali Aksoy, fuarların kent ekonomisine ve ticari hayatın gelişmesine sağladığı katkıya dikkat çekerek, Mersin'in ekonomik yapısı itibariyle Türkiye'de ilk 8'in içine giren bir il konumunda olduğunu söyleyerek Mersin'in tarımsal üretimin yanında ticari yapı olarak da öne çıkan kentlerden olduğuna dikkat çekti.

Mersin'de turizmi geliştirme adına yapılan birçok faaliyet kapsamında özellikle fuar turizmi ve kongre turizminin bu gelişimin önemli bir ayağını oluşturduğunu kaydeden Vali Aksoy şunları söyledi: "Fuarlar, kentin ekonomisine çok önemli katkılar sağlıyor ve ticari hareketliliğin gelişmesinde önemli katkılar ortaya koyuyor. Mersin'in ekonomik yapısı ve ticari hareketliliği de oldukça fazla. Mersin'de 334 bin 169 araç trafiğe kayıtlı bulunuyor ve 2007 yılında şu ana kadar toplam 31 bin 65 araç trafiğe kayıt yaptırdı. Rakamlar da gösteriyor ki, Mersin ticari açıdan oldukça hareketli bir il."

 Otomotiv Distribütörleri Derneği Başkanı (ODD) Yüksel Mermer ise yaptığı konuşmada Türkiye'de önemli bir konuma sahip olan otomotiv sektörüne hizmet etmek amacıyla bu tür fuarların düzenlendiğini ve dernek olarak bu fuarlara katkı sunduklarını dile getirdi. Fuarların, sektördeki olumlu gelişmelerin devamının sağlanması, sektöre enerji vermesi ve tetiklemesinin yanında tüm markaların tüketiciyle buluşması ve sektörün geniş kitlelere tanıtımının sağlanmasına da katkı sunduğunu belirten Mermer, "Ekonomide istikrar, otomotiv sektörü için büyük önem taşımaktadır. Seçimlerden sonra sektörümüz siyasal gelişmeleri yakından izleyen yapısal özelliği ile daha net bir görüş açısına kavuşarak, dinamizmini artırmıştır. Uygulanacak ekonomik programlar ve sektörümüzün gelişmesine katkı sağlayacak teşviklerle hükümetin yeni dönemde de otomotive destek vereceğini ümit ediyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Kanber Aliyev’in granit üzerine 2 bine yakın vuruşla gerçekleştirdiği Atatürk Büstü’nün açılışını yapan Vali Aksoy ve diğer konuşmacılar, kurdele keserek, Mersin 2. Otomobil, Ticari Araçlar ve Motosiklet Fuarı-MOF’07’yi otomobil meraklılarının ziyaretine açtılar.

Forum Fuarcılık ve Geliştirme A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Bilgin Aygül eşliğinde fuar alanını gezen Vali Aksoy, Mermer, Gürsoy, Şaman ve Genç, alandaki otomobillere büyük ilgi gösterdi. Ünlü modellerin de renk kattığı fuarda, manken Şebnem Sheffer ve Ece Gürsoy ziyaretçilerin ilgi odağı haline geldi.

Hafit Ticari Araç Üreticileri CNR Expo’daydı

Kasım ayında düzenlenen bir diğer fuar olan 7. Ticari Araçlar ve Aksesuarları Fuarı, İstanbul CNR Expo Fuar Merkezinde 7-11 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirildi. ITF İstanbul Fuarcılık tarafından ve Otomotiv Distribütörleri Derneği’nin (ODD) desteğiyle yapılan fuarda dünyaca ünlü otomotiv üreticileri yeni model araçlarını sergiledi.

Fuarda Renault,  Volkswagen, Peugeot, Hyundai, Nissan, Toyota, Opel, Citroen, Kia ve Mahindra gibi firmalar araçlarını tanıttı. Fuarda, kamyon, kamyonet, otobüs, minibüs, panel van, mini van, polis ve askeri kullanım amaçlı araçlar, belediye araçları, konteyner, römork,  treyler ve tankerlerin yeni modelleri sergilenen ürün grupları arasında yer aldı.

Renault-Mais A.Ş, Nissan ve Toyata yeni model araçlarını ünlü manken Şenay Akay’ın da bulunduğu ünlü mankenler eşliğinde tanıtıldı. Renault’un konsept aracı Trafic Deck’up fuarın tek konsept aracı olarak sergilenirken Hyundai Assan H-1’i; Peugeot Bipper’ı ve Nissan’da fuarda Navara’nın lansmanını yaptı.

Ticari Araçlar 2007 Fuarı kapsamında ilk defa tanıtımı gerçekleştirilen Toyota Hiace Glassvan modeli ve Hiace ‘VIP’ modelleri katılımcıların ilgisine sunuldu. Toyota standında ayrıca Hiace Panelvan, Hilux 4X2 ve Hilux 4X4 modellerini sergiledi. 

Bu yıl yedincisi düzenlenen fuarda Volkswagen ise Caddy Van, Caddy Kombi, Caddy Otomatik, Transporter Camlı Van, Transporter City Van, Transporter Yüklek Tavan Panel Van, Caravelle 174 PS, Crafter Volt Servis ve Turizm modellerini ziyaretçilerin beğenisine sundu.    

İlçe Otomotiv ise fuarda sergilediği 2008 model Mahindra Pik Up kamyonet ve şık görünümlü, çok amaçlı olan bir ticari araç olan Mahindra GOA ile pazardaki yerini alıyor.

KIA marka binek otomobil ve hafif ticari araç modellerinin, Türkiye pazarındaki distribütörü Çelik Motor, hafif ticari araç grubunda, Bongo K2500 TCI ve K2700 kamyonet modellerini fuarda görücüye çıkardı.

Konya Oto Show 2007

Otomotiv Distribütörleri Derneği işbirliği, Konya Ticaret Odası, Konya Sanayi Odası ve Konya Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle TÜYAP tarafından 13-18 Kasım tarihleri arasında düzenlenen Konya 5. Otomobil, Ticari Araçlar, Bisiklet, Motosiklet ve Aksesuarları Fuarı’nda sektörde faaliyet gösteren lider otomobil, 4x4, ticari araç, motosiklet, bisiklet, modifiye araçlar, aksesuar gibi ürünler yer alıyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek fuar açılışında, Konya'da artık otomobil fabrikası kurulması gerektiğini, yeni yatırımların daha fazla nüfusu çekmesi nedeniyle Marmara Bölgesi ve İstanbul'un bu konuda artık tıkandığını söyledi.

Yeni yatırım için en uygun kentin Konya olduğunu vurgulayan Akyürek, ''Konya, uygun arazi yapısı, deprem bölgesinde bulunmaması, barışçı ve sevgiyi ilke edinmiş toplum yapısıyla yatırım için en uygun bölge. Otomotiv yan sanayinde Bursa'dan sonra gelen kentimizde, otomotiv sektörü konusunda yapılacak yatırımlardan da mutluluk duyarız'' diye konuştu.

Fuara katılan önemli otomotiv bayilerinden olan Koyuncu Otomotiv yetkilisi Atıf Dikici  katılma nedenlerini şöyle açıkladı: “Fuarı birincisi desteklemek için katılıyoruz. İkincisi marka imajımız var. Markamızı tanıtıp varlığını göstereceğiz burada. Üçüncüsü de Koyuncu Otomotiv olarak otomotivde yeni değiliz. Köklü bir firmayız. Bunu ispat edip pazar payımızı göstereceğiz.”

Bayraktarlar Merkon A.Ş. Kamyon Satış Danışmanı Recep Özşenol ise fuara katılım amaçlarını ise şöyle özetliyor: “Amaç, bizim bazı grup arabalarımızda şöyle bir tabir vardır ‘Mercedes pahalıdır’. Aslında bunun böyle olmadığını fiyatlarımızın uygun olduğunu ispatlamak istiyoruz. Kafalardaki yanlış bilgiyi düzeltmek istiyoruz.”

Otomotiv Dünyası da C.V. İstanbul’da Gövde Gösterisi Yaptı

Otomotiv Sanayi Derneği (OSD), Ticari Araç İthalatçıları Derneği (TAİD) ve Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD) işbirliğiyle düzenlenen, 6. İstanbul Ticari Araçlar ve Yan Sanayi Fuarı (C.V. İstanbul) TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezinde gerçekleştirildi. 21-25 Kasım tarihleri arasında yapılan fuarda, yolcu taşımacılığında kullanılan otobüsler, midibüsler, minibüsler, kamyonlar ve çekiciler, kamyonetler ve Pick-up'ların yanı sıra kamyon römork ve yarı römorkları da sergilendi.

Ayrıca; treyler ve kamyonlar için üst yapımcıları, aks üretimi, şanzıman üretimi, ısıtma ve soğutma sistemleri, fren sistemleri, haberleşme sistemleri, motor yağları, koruyucu yağlar, lastikler, servis ekipmanları, yedek parça ve aksesuar gibi yan sanayi ürünleri de ziyaretçilerin beğenilerine sunuldu.

Ülkemizde ticari araçlar sektöründe son yıllarda yapılan yatırımların toplu olarak sergilendiği fuar, Avrasya’nın en geniş kapsamlı ve en fazla katılımcısı olan fuarı olma özelliğini taşıyor.

Ağır ticari araç üreticileri de oradaydı

Birçok ağır ticari araç üreticisi 6. İstanbul Ticari Araçlar ve Yan Sanayi Fuarı’ndan araçlarını kullanıcı kitleye sunma imkİ¢nı yakaladı.

Bu üreticilerden Volvo Kamyon fuarda Volvo FH ve Volvo FM serilerini tanıtırken Karsan ise standında tüm projelerine ve üretimini yapmakta olduğu Hyundai HD Serisi ve Karsan J9 Premier Maxi modellerini sergiledi.

MAN Türkiye de fuarda kamyon ve çekici grubunda yer alan altı modelini ziyaretçilerin beğenisine sundu. TGA 19.400 ve 18.430 marka çekici bu altı üründen bazılarıydı.

Mercedes-Benz, İstanbul Ticari Araçlar ve Yan Sanayi Fuarı’na kamyon ve hafif ticari araç ürün grupları ile katıldı. Atego, Axor serileri bunlardan bir kaçıydı.

Anadolu Isuzu, fuarda, kamyon, kamyonet, otobüs ve pick-up segmentindeki araçlarını tanıttı. Isuzu burada sergilediği Citimark midibüs iddialıydı. 

Yeni Daily modellerinin yanı sıra Otoyol fuarda Eurocargo, Yeni Stralis ve Trakker modellerini tanıttı.

Ağır ticari araç üreticilerinin bir diğeri olan Ford Otosan, fuarda 350PS’lik Yeni  Cargo motorunu ve yenilenmiş Ford Cargo’yu ilk kez kamuoyuyla tanıştırdı.

Otokar ise standında Sultan ve Doruk markalı otobüslerini, Otokar ve Fruehauf markalı semi-treyler modellerini sergiledi.

Yeşilçam araçları sergilendi

6. İstanbul Ticari Araçlar ve Yan Sanayi Fuarı ayrıca Türk sinemasının unutulmaz film karelerindeki ticari araçların afiş ve fotoğrafları da sergilendi. Selvi Boylum Al Yazmalım’da Kadir İnanır’ın kırmızı kamyonu, Çiçek Abbas’ta İlyas Salman ve Şener Şen’in kıyasıya rekabet halindeki dolmuşları, Şoför Nebahat’te Fatma Girik’in kullandığı taksi fuarda sergilenenler arasında yer aldı.

İSF 2007

İzmit Sanayi Fuarı'nın dördüncüsü, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Fuar Merkezi'nde 21-25 Kasım tarihleri arasında düzenlendi. Fuara Makine İmalatı ve Metal İşleme Teknolojileri, Lojistik, Taşıma-İstifleme, Elektrik ve Elektronik Teknolojileri, Petrokimya, Hidrolik ve Pnömatik Endüstriyel, Otomasyon ve Fabrika ihtiyaçları ve İş Güvenliği ile Kalıp Teknolojileri dallarında faaliyet gösteren toplam 168 firma katıldı. Türkiye’nin büyük ticari araç üreticilerinden biri olan BMC de fuara katılanlar arsındaydı. BMC Aslan Uzunalioğlu Gebze Şube Müdürü Ahmet Ürkmez, BMC’nin son iki yıldır en fazla satıcını yapan bayilerinden olduğunu söyleyerek  “Özellikle bu yıl 1000 profesyonel serisi 1142 çekici araçlarımızda son derece iddialıyız. İnşaat gurubunda profesyonel serisi 935 8X4 ve 6X4 araçlarımızın hem damper hem transmikser olarak sektöre önemli değerler katacağına inanıyoruz. Ayrıca bu seneden itibaren megastar olarak 400 P serisi panelvan ve araçlarımızla sektöre önemli katkı sağlayacağımızı düşünüyoruz. Bu araçla da oldukça iddialıyız” dedi.

Aslan Uzunalioğlu Bayii olarak fuarlara katılma nedenlerinin müşterilere daha yakın, daha çabuk ulaşabilme, hizmeti daha kolay götürebilme anlayışı olduğunu söyledi. “Biz zaten her müşterimizle iç içeyiz” diyen Gebze Şube Müdürü Ahmet Ürkmez, “Her müşterimizi kendi ailemizden bir birey olarak görüyoruz. Ve bu aileye yeni katılan her bir kişi bu aileyi daha da büyütür inancını taşıyoruz. Bu fuarlardan da önemli geri dönüşümler alacağımıza da inanıyoruz” dedi.

Fuara profesyonel 1142 çekici araçları, yine lojistikçilerin özellikle kısa mesafelerde ve şehir içinde süratle lojistik imkİ¢nı sağlayan profesyonel 522 serisi araçları ve megastar 400 P 14+1 ve 17+1 kamyonetlerinin yanı sıra 360 PDT araçlarıyla katılan BMC’ye müşterilerin ilgisi de oldukça yoğundu. Ahmet Ürkmez oldukça mutlu olduklarını belirterek  “Hatta burada eski müşterilerimizi dahi görüyoruz” diye konuştu.

 
Volvo Bin Nokta Testinde Birinci!
 
Aracın Ezilen Kahramanları: Lastikler!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
     
 
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
0
Sınır kapılarında yaşanan sorunlar
Vize
Belge yetersizliği
Maliyetler
Tır parkı sorunları
Cezalar
Sınırlardaki ve güzergahlarda karşılaşılan geçiş sorunları
0
0 Sonuçlar
 
     
  Kamyonum
0
  •Künye
  •İletişim
  •Abonelik ve Reklam
  •Sitene Ekle
  0
 
Ekonomi
İhale
Gündem
Haberler
Teslimat
Deniz Taşımacılığı
Lojistik
English
Akü
  0
 
Ağır Vasıtalarda Yeni Modeller
Hafif Ticarilerde Yeni Modeller
Özel Tasarım Araçlar
Modifiye Kamyonlar
Treyler Galeri
Üstyapı Galeri
Otobüslerde Yeni Modeller
Kamyon Magazin
Güzeller
  0
 
Yeni Araç Tanıtımları
Test Sürüşleri - Kamyon
Test Sürüşleri - Hafif Ticari
Kamyon Yarışları
Monster Truck Yarışları
Kamyon Simülatörleri
Otobüs Simülatörleri
Yeni Teknolojiler
Kamyon Magazin
  0
 
şoför
truck
Kamyon
news
src
treyler
kamyonum
fahrer
sondakika