Advertisement
Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
filo kiralama, estepe,
schmitz, dorse, treyler,
29 Eylül 2021 Çarşamba - 14:07

Türkiye Fransa ile JETCO Protokolü İmzaladı

Ticaret Mehmet Muş ve Fransa Dış Ticaret ve Yatırım Bakanı Franck Riester arasında Türkiye-Fransa Ortak Ekonomi ve Ticaret Komisyonu (JETCO) Altıncı Dönem Toplantısı'na ilişkin protokol imzalandı.

Türkiye Fransa ile JETCO Protokolü İmzaladı

İmza törenin ardından konuşan Bakan Muş, Türkiye ve Fransa ilişkilerinin 15. yüzyıla dayandığını belirterek, tarih içerisinde iki ülke ilişkilerinde iniş ve çıkışlara rastlamanın mümkün olduğunu söyledi.

Geçen yıl mart ayında Cumhurbaşkanlarının görüşmesi ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun da geçen yıl haziran ayında Paris'i ziyaret etmesiyle, Fransa ve Türkiye ilişkilerinin ivme kazandığına değinen Muş, siyasette yakalanan ivmeyi ekonomik ve ticari ilişkilere de yansıtmak isteklerini söyledi

Muş, JETCO 6. Dönem Toplantısı'nın son derece verimli geçtiğini belirterek, "Türkiye Fransa arasındaki JETCO mekanizması ülkemizin ilk ortak ekonomik ve ticaret kongresi olması hasebiyle bizim için ayrı bir öneme sahiptir. Ülkemiz ve Fransa arasındaki JETCO mekanizmasını özel sektör firmalarımızın da etkin katılımlarıyla tüm ekonomik ilişkilerimizi derinlemesine aldığımız ve ticari ilişkilerimizin önündeki engelleri ve sorunları tartıştığımız son derece faydalı bir mekanizma olarak telakki ediyoruz. Bu sebeple söz konusu mekanizmanın toplantılarının düzenli olarak gerçekleştirilmesini ve sonuçlarının dikkatli bir şekilde takip edilmesine büyük önem veriyoruz." diye konuştu.

Altıncı dönem JETCO protokolünün ikili ticari ilişkilerden, karşılıklı yatırımlara ve müteahhitlik hizmetlerine, üçüncü ülkelere iş birliğinden sürdürülebilir tedarik zincirleri ve AB Yeşil Mutabakatına kapsadığını belirten Muş, protokolün, enerji, tarım, ulaştırma ve çevre ve şehircilik alanında iş birliğine kadar pek çok farklı alanı içine alan konulara ilişkin son derece yapıcı geçen müzakerelerin ve mutabakatın yansıması olduğunu ifade etti.

Bakan Muş, toplantının salgınla mücadele edilen bu zor günlerde ikili ticari ve ekonomik ilişkilerde iş birliğini geliştirmek adına son derece önemli buluşma olarak tarihe geçeceğini dile getirerek, şöyle konuştu:

"Bugün dünya genelinde siyasi, ekonomik ve sosyal değişimlerin yaşandığı çok önemli bir dönemden geçiyoruz. Tüm dünya Kovid-19 salgını nedeniyle zor günler geçirmekte olup iş dünyası ve ticarette bu gelişmelerden olumsuz etkilenmiştir. Bu dönemde Türkiye ile Fransa arasındaki iş birliğinin salgının olumsuz etkinin azaltılması açısından oldukça önem arz ettiğini vurgulamak isterim.

2020 yılında Türkiye Fransa'daki ticaret hacmimiz 14,2 milyar dolar olarak kaydedilmiştir. Aynı yıl Fransa'ya ihracatımız 7,2 milyar dolar, ithalatımız ise 7 milyar dolar olarak gerçekleşmiştir. 2021 yılının ilk sekiz ayındayız ticaret hacmimiz yüzde 38 artışla 11,2 milyar dolara ulaşmasından memnuniyet duyuyoruz. Bildiğiniz gibi 2014 yılında iki ülke arasındaki ticaret hacminin 20 milyar avroya çıkartılması en üst seviyede ortaya konulmuştu. JETCO toplantımızın kazandıracağı ivme ile bu hedefe yakın gelecekte ulaşacağımızdan eminim."

- "Fransız firmalarını yeni nesil ihtisas serbest bölgelerimize davet ediyorum"

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Türkiye ile Fransa arasında ekonomik ilişkilerde potansiyel arz eden bir diğer başlığın da karşılıklı yatırımlar olduğunu belirterek, iki ülke arasındaki tarım, teknoloji, makina, sanayi, savunma sanayi, finans, ulaştırma, enerji, özellikle yenilenebilir enerji, çevre, turizm, sağlık ve altyapı gibi birçok alanda iş birliği ve karşılıklı yatırımlar için önemli fırsatlar olduğunu söyledi.

Yakın geçmişte serbest bölgeler yapılanmasında yepyeni bir sayfa açtıklarını ifade eden Muş, "Çağın gereklerine uyarak teknoloji alanında yatırım ve artı değeri ön plana çıkaran ihtisas serbest bölgeleri aracılığı ile ülkemizi teknoloji alanında yapılacak yatırımlar için çok cazip fırsatlar sunuyoruz. Fransız firmalarına yeni nesil ihtisas serbest bölgelerimizin sunduğu fırsatları kaçırmamaları yönünde tavsiyelerde bulunuyorum ve ilgili yatırımcı firmalara bakanlık olarak kapımızın her zaman sonuna kadar açık olduğunu vurgulamak isterim." diye konuştu.

Muş, imza töreni öncesi konuk Bakan ile ikili görüşme gerçekleştirdiklerini belirterek, Paris İklim Anlaşması'nın ekim ayı itibarıyla onaylanmak üzere Meclisin gündemine getirileceği hususunu paylaştığını söyledi.

Bakan Muş, "AB Komisyonu tarafından 2019 yılı sonunda ilan edilen Avrupa Yeşil Mutabakatı kapsamında Fransa ile ilişkilerimiz ve bu konuda Gümrük Birliği üyesi ve aday ülke olarak AB finansal kaynaklarına erişimimizde Fransa'dan destek taleplerimizi de Sayın Bakana iletme fırsatımız oldu. Hükümet olarak Gümrük Birliği'nin güncellenmesi müzakerelerinin mümkün olan en kısa süre içerisinde başlanmasına büyük önem atfetmekte olduğumuzu kendilerine bir kez daha paylaştık." ifadelerini kullandı.

Muş, konuk Bakana Fransa'ya iş yapan firmaların vize almakta zaman zaman yaşadıkları sorunlar ile lojistik sektöründe transit geçişlerde karşılaşılan sorunları aktardığını ifade ederek, "Sayın Bakanın yapıcı bir üslupla sorunları not ettiğini ve ilgileneceklerini ifade etti. Ben kendilerine bu yapıcı tavırlarından dolayı huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum." dedi.

- "İki ülke birlikte yeni pazarlara yönelebilir"

Fransa Dış Ticaret ve Yatırım Bakanı Franck Riester de İstanbul'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, imzalanan protokolün Türkiye ve Fransa ekonomik ilişkilerine fayda sağlayacağını söyledi.

Son JETCO toplantısının 2018 yılında yapıldığını hatırlatan Riester, imza töreni önce Ticaret Bakanı Mehmet Muş ile iki ülke arasında iş birliği yapılabilecek alanları değerlendirdiklerini aktardı.

Türkiye ile Fransa arasındaki iş birliği alanlarının artmasının ekonomik ilişkileri güçlendireceğini vurgulayan Riester, "Özellikle teknolojik iş birliğinin artması sürdürebilir kalkınmaya dahildir. Türkiye'nin Paris İklim Anlaşması'nı onaylayacağını açıklaması çok memnuniyet verici. Çünkü, Türk ve Fransız şirketler birlikte somut bir şekilde çalışmayı arzu ediyor. JETCO'lar da bu yönüyle iki ülkenin ekonomik aktörleri arasındaki iş birliğini güçlendiriyor." diye konuştu.

Riester, 450'den fazla Fransız girişimin Türkiye'de faaliyet gösterdiğini ifade ederek, Türkiye'nin dinamik bir pazar olduğunu söyledi.

Türk ve Fransız ortak girişimlerinin artmasıyla iki ülke arasında daha önce duyurulan 20 milyar avro ticaret hacmi hedefinin yakalanacağını ifade eden Riester, iki ülkenin birlikte yeni pazarlara yönelebileceğini sözlerine ekledi.

 

 
IVECO ve Shell’in Sıfır Salınım Panelinde Sürdürülebilir Ağır Taşımacılık Konuşuldu
 
Working Together for Increased Efficiency and Safety in Road Freight Transport
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
IVECO ve Shell’in Sıfır Salınım Panelinde Sürdürülebilir Ağır Taşımacılık Konuşuldu
IVECO LIVE Kanalından canlı yayınlanan dijital etkinlikte IVECO ve Shell; ...
Orta Koridor Ülkeleri Bakü’de Bir Araya Geldi
Çin, Kazakistan. Hazar Denizi, Azerbaycan, Gürcistan’dan Türkiye üzerinden ...
12. Ulaştırma ve Haberleşme Şurası’na 55 Ülkeden Üst Düzey Yetkili Katılacak
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının düzenlediği 12. Ulaştırma ve Haberleşme ...
 
Change Tır Şebekesinin Şifresini Polis Çözdü
Çalıntı ve icralık tırların şasi numaralarını değiştirip, piyasaya süren ...
Birleşik Krallık'ta Brexit Sonrası Gümrük Kontrollerinin Başlama Tarihlerinde Değişiklik Yapıldı
UND, 1 Ocak 2021 tarihinde yürürlüğe girmesi planlanan Bitki ve Sağlık ...
Ford ve SK Innovation’dan Elektrikli Araç Üretimi İçin 11,4 Milyar Dolarlık Yatırım
Ford ve SK Innovation, elektrikli araç üretimi için 11,4 milyar dolarlık ...
 
Yapı Kredi Mobil Aracım+ ile Otomotive Dair Her Şey Tek Noktada Buluşuyor
Hayatın her alanında sınırları kaldıran Yapı Kredi, insan odaklı çözümleriyle ...
e-Toll Sistemi 30 Eylül İtibari ile Polonya'da Zorunlu Hale Geliyor
Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND), Polonya'da 30 Eylül itibari ile ...
DKV Mobility, İklim Dostu Hareketlilik İçin eQuota ile İş Birliğine İmza Attı
Almanya Parlamentosu taşımacılık sektörünün sera gazı azaltma kotasının ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
     
 
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
0
Sınır kapılarında yaşanan sorunlar
Vize
Belge yetersizliği
Maliyetler
Tır parkı sorunları
Cezalar
Sınırlardaki ve güzergahlarda karşılaşılan geçiş sorunları
0
0 Sonuçlar
 
     
  Kamyonum
0
  •Künye
  •İletişim
  •Abonelik ve Reklam
  •Sitene Ekle
  0
 
Ekonomi
İhale
Gündem
Haberler
Teslimat
Deniz Taşımacılığı
Lojistik
English
Akü
  0
 
Ağır Vasıtalarda Yeni Modeller
Hafif Ticarilerde Yeni Modeller
Özel Tasarım Araçlar
Modifiye Kamyonlar
Treyler Galeri
Üstyapı Galeri
Otobüslerde Yeni Modeller
Kamyon Magazin
Güzeller
  0
 
Yeni Araç Tanıtımları
Test Sürüşleri - Kamyon
Test Sürüşleri - Hafif Ticari
Kamyon Yarışları
Monster Truck Yarışları
Kamyon Simülatörleri
Otobüs Simülatörleri
Yeni Teknolojiler
Kamyon Magazin
  0
 
bus
src
kamyoncu
sondakika
şoför
haberler
treyler
news
türkiye