Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
12 Eylül 2022 Pazartesi - 11:32

Gökhan Küçüktopuzlu, Logiverse Yalınlaşmayı, İnsansız, Otonom İş Süreçlerini Merkeze Koyan Bir Anlayışla Lojistiği Ele Alıyor

Lojistik 4.0’ın öncüsü Ekol Lojistik’in teknoloji şirketi Logiverse, bilgi teknolojisi konusundaki know-how’ı ile sektöre ve bu birikimden faydalanmak isteyen tüm kuruluşlara hizmet vermeyi hedefliyor.

Gökhan Küçüktopuzlu, Logiverse Yalınlaşmayı, İnsansız, Otonom İş Süreçlerini Merkeze Koyan Bir Anlayışla Lojistiği Ele Alıyor

Logiverse Teknoloji inovatif iş modelleri ve süreçleriyle çalışmak isteyen kuruluşlara, lojistik servis sağlayıcılara, kargo şirketlerine;  nakliye, depolama, e-ticaret ve dış ticaret konularında çözüm üretme ve geliştirme hizmeti vermeye başladı.

Logiverse 170 kişilik uzman kadrosuyla çalışmalarına başladı. 2023 yılında bu sayının 250 kişiye çıkması hedefleniyor. Teknoloji ve yazılım geliştirme ekibine özellikle yapay zeka alanında çalışacak AR-GE mühendisleri eklemek ve lojistik araştırma enstitüsü formatına dönüşmesini sağlamak hedefleniyor. Halen, yazılım geliştirme, iş analizi, test, devops, iş zekası, optimizasyon ve yapay zeka alanında çalışan ekiplerle hizmetini sürdüren Logiverse’nin bünyesinde kargo platformu, nakliye yönetim sistemi, e-ticaret platformu, depo yönetim sistemi, otomasyon çözümleri, dış ticaret ve gümrükleme çözümleri, filo yönetimi, optimizasyon ve veri bilimi çözümlerine odaklanılıyor.

Logiverse, farklı platformlarda farklı teknolojilerle geliştirilmiş yazılımların yanı sıra, özellikle depo otomasyonu alanında PLC programlama ve mekatronik tasarım gibi konularda uzmanlaşmış kadrolarla hizmet veriyor. Ayrıca optimizasyon ve veri bilimi modelleri geliştirerek operasyonel sistemleri destekleyen özel uzmanlık alanlarını da Logiverse bünyesinde bulunduruyor. Şirket içinde veri ambarı, ağ ve sistem, veri tabanı yönetimi gibi altyapı uzmanlıkları da yürüten bir ekip yer alıyor.

LOJİSTİKTE EN YETKİN ARAŞTIRMA VE TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ OLUŞTURULACAK

Kullandığı teknolojik altyapıyı lojistik sektörünün hizmetine açan Ekol, Logiverse ile sektörde verimliliği artırmayı ve maliyetleri düşürmeyi hedefliyor. Konu ile ilgili olarak Logiverse Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Küçüktopuzlu şunları söyledi:

Bu yeni organizasyonla Ekol de iş ortaklarımızdan biri olacak. Hedef, ülkemizde lojistik alanında en yetkin araştırma ve teknoloji enstitüsünü oluşturmak. Dolayısıyla sadece lojistik sektörü oyuncuları değil, hizmet alanlar, akademik kuruluşlar, kamu kuruluşları gibi pek çok paydaş ile iş birliği içerisinde olmayı hedefliyoruz.

Güçlü bir teknoloji ekibimiz var ve özellikle yeni nesil çözümler konusunda çok daha güçlü hale gelmek için çalışmalarımız devam ediyor. Bunun yanında sahada denenmiş, farklı iş modelleriyle test edilmiş çözümler geliştirebilecek sektörel uzmanlığı da bu teknoloji ekibiyle bir araya getirme fırsatına sahibiz.

Logiverse yalınlaşmayı, insansız, otonom iş süreçlerini merkeze koyan bir anlayışla lojistiği ele alıyor. Dolayısıyla mekan bağımsız çalışabilen, katma değere odaklanmış, tekrarlı süreçleri asgari düzeyde otomatize etmiş organizasyonların oluşması için gerekli teknolojileri pazara sunmayı hedefliyoruz. Logiverse’de geliştirilen teknolojilere sektör oyuncularının büyük bedeller ödemeden de sahip olabilmesi fırsatını yaratabilmek bizim öncelikli hedeflerimiz arasında. “

Gökhan Küçüktopuzlu, Logiverse’nin büyüme hedefleriyle ilgili de şu bilgileri verdi:

Öncelikle büyük ticari hedeflerden çok üretilen değer üzerinden hedefleri belirlemeye çalışıyoruz. Bu değer de verimlilik ile ölçülecek. Araç doluluklarını artıracak, boş kilometreleri azaltacak çözümleri ne kadar fazla kullanıcının hizmetine sunabilirsek kendimizi o kadar başarılı kabul edeceğiz diyebilirim. Hiçbir ürünümüz veya çözümümüz lokal olmayacak, o nedenle en başından itibaren yakın coğrafya ve Avrupa’dan başlayarak ülkemiz dışındaki iş ortaklarımıza da sunmak için var olan potansiyeli en iyi şekilde kullanmaya çalışacağız.

 

 

 
OKT TRAILER Trailer Innovation 2023 Konsept Araç Ödülünü Kazandı
 
Türkiye’nin Sessiz ve Çevreci Elektrikli Etkinliği’nin Üçüncüsü İstanbul’da Gerçekleştirildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkiye’nin Lojistik Üs Olması, Sektör İçin Riskler ve Fırsatlar Hatay’da Konuşuldu
UND, “Türkiye’nin Lojistik Üs Olması, Sektörümüz İçin Riskler ve Fırsatlar’’ ...
Etis Lojistik’in Yeni Genel Müdürü Salih Selman Cebeci Oldu
Negmar Grup şirketlerinden ETİS Lojistik'te Genel Müdürlük görevine Salih Selman Cebeci getirildi.
Omsan Logistics’ten Avrupa’ya Yeni ‘Yeşil Hat’
Omsan Logistics, Avrupa’nın köklü lojistik firması METRANS ile Türkiye ...
 
Sintek Heavy Industries Genel Müdürü Ali Cem Sevük, "Küresel Geçit Projesi’nin Türkiye’ye Önemli Katkıları Olacak
Avrupa Birliği tarafından hayata geçirilen Avrupa Birliği Küresel Geçit ...
Globelink Ünimar İhracatta Avrupa Birliği, Kuzey Amerika ve MENA Bölgesi’ne Yoğunlaştı
Türkiye’nin önde gelen lojistik şirketlerinden Globelink Ünimar faaliyetlerini ...
Elektronik Kuyruğun Devreye Girmesi Sayesinde Gürcistan Sınırındaki Tır Sayısı Yarıya İndi
Rusya-Gürcistan sınırındaki kamyon sayısı bir haftada yarıya indi.
 
Dönemsel Olarak Kullanıma Açılan Slovenya Transit Geçiş Belgeleri...
04.09.2022 (23:59) tarihi gece yarısı itibarıyla kullanıma açılan Slovenya ...
Türkiye’nin Dev Markaları Sürdürülebilir Lojistik İçin Milk Run Sistemi’ne Geçiyor
LogD Milk Run Yönetim Sistemi Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek markalara ...
Avusturya Kabotaj Belgelerinde Son Durum
2022 yılı Avusturya kabotaj geçiş belgeleri kotasından..
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
bussrcKamyon haberler sondakikadikkatkamyonumlkwnews