Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
bisa
English
Regenerative Braking Axle In Production Since Late 2022

Regenerative Braking Axle In Production Since Late 2022

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
17 Ocak 2012 Salı - 10:17

"Kriz" kelimesi yasak!

Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Wolf-Dieter Kurz, bu yılın zor geçeceğini fakat endişe edilmemesi gerektiğini söyledi.

 Kriz  kelimesi yasak!

Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Wolf-Dieter Kurz, geçen yılın otomotiv pazarı açısından çok iyi bir yıl olduğunu belirterek, ''2012'nin daha zor geçmesini bekliyoruz. Bu yıla ilişkin çok çeşitli öngörüler var. Ancak 2012 yılında bir gerileme olduğu takdirde bile hemen krize girdik diye endişelenmeyelim, belki de normale dönmüş olacağız'' dedi.

Kurz, düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, geçen yıl otomotiv pazarının öngörülerinden çok iyi bir gelişim gösterdiğini, ve 2011 yılında piyasa koşullarının mükemmel olduğunu kaydetti.

Mercedes Benz markasının Türkiye'de 44'üncü yılına girdiğini, bu süreçte de 710 milyon euroluk yatırım yapıldığını dile getiren Kurz, 1967'den bu yana 62 bin otobüs, 149 bin adet de kamyon üretildiğini belirtti.

Kurz, bu ay içerisinde 150 bininci kamyonun bantlardan ineceğini, 2011'de çalışan sayısını yüzde 10 artırarak 5 bine çıkardıklarını vurgulayarak, ''Otobüs üretimimiz yüzde 22 artışla 3 bin 18 adede, kamyon üretimimiz ise yüzde 53 artışla 18 bin 394 adede ulaştı. Geçen yıl 40 milyon avro yatırım yaptık. Ayrıca ARGE için de harcadığımız tutar 18 milyon avro'' dedi.

Geçen yılın otomotiv pazarı açısından çok iyi bir yıl olduğuna işaret eden Kurz, ''2012'nin daha zor geçmesini bekliyoruz. Bu yıla ilişkin çok çeşitli öngörüler var. Bu yılın geçen yıldan daha iyi olacağını da söyleyenler var daha kötü olacağını da... Ancak 2012 yılında bir gerileme olduğu takdirde bile hemen krize girdik diye endişelenmeyelim, belki de normale dönmüş olacağız'' diye konuştu.

Kurz, Türkiye ekonomisinin olağanüstü bir başarı gösterdiğine değinerek, Türkiye'nin iç piyasasının çok güçlü olduğunu ve genç bir nüfusa sahip bulunduğunu, bunun da önemli bir avantaj teşkil ettiğini dile getirdi.

Türkiye'nin, Avrupa'da yaşanan gelişmelerden etkilenmemesinin mümkün olmadığına değinen Kurz, Avrupa'da para birimini sarsan olayların yaşanması durumunda bundan Türkiye'nin de etkilenebileceğini kaydetti.



-Mercedes Benz Türk Pazarlama ve Satış Direktörü Sülün-



Mercedes Benz Türk Pazarlama ve Satış Direktörü Süer Sülün ise 2011'in beklentilerin de üzerinde çok iyi bir yıl olduğunu, 2012'nin ise zor bir yıl olacağını söyledi.

Sülün, son 5 yılda satışları yüzde 84 artırdıklarını, 2011'de hedefledikleri 35 bin adetlik satışı aşıp 38 bin adedin üzerine çıktıklarını ifade etti.

Türkiye otobüs pazarının 1.700 adede ulaştığını, bunun da en yüksek satış rakamı olduğunu vurgulayan Sülün, ''Biz de şehirler arası otobüs satışlarında 964 adede ulaştık. Otobüste olduğu gibi kamyon pazarında da liderliğimiz sürdü. Türkiye'de satılan 6 ton ve üzerin kamyonların yüzde 60'ını Aksaray fabrikamızda ürettik. Geçen yıl 16 bin 238 adet kamyon sattık. Almanya ile aynı pazar payına ulaşarak Avrupa'da lider konuma geldik. Bu rakam, birkaç Avrupa ülkesinin toplamını bile geçiyor'' diye konuştu.

Krizin ortasında, 2009 yılında kurdukları ikinci el biriminin bugünkü cirosuyla ilk 500 şirket arasına girdiğini anlatan Sülün, ''Geçen yıl ikinci elde 2 bin 194 araç sattık. Bunlar ağırlıklı olarak otobüs ve kamyon. 2012'yi ise biraz bulutlu görüyoruz. Zaten devlet de pazarı soğutmaya çalışıyor. Türkiye krizlere karşı dirençli fakat buna rağmen ağır vasıtada biraz yavaşlama bekliyoruz'' dedi.

Sülün, 2012 yılında kendi şirketlerinde ''kriz'' kelimesinin kullanılmasının yasak olduğunu bildirerek, bu yıl da Türkiye'nin büyümesine devam edeceğine inandığını söyledi.

 
ULUSLARARASI KARAYOLU TAŞIMACILIĞINDA YÜKSELİŞ TRENDİ DEVAM EDİYOR
 
“Ülkem için kan veriyorum”
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ULUSLARARASI KARAYOLU TAŞIMACILIĞINDA YÜKSELİŞ TRENDİ DEVAM EDİYOR
Uluslararası karayolu taşımacılarının çatı örgütü UND, ulaştırma ve lojistik ...
GÖRKEMLİ TÖRENE “SIVI MÜCEVHER” PARILTISI…
Otomotiv Distribütörleri Derneği’nin düzenlediği, “ODD Satış ve İletişim ...
Ford, 2012’nin ilk ayına özel sıfır faiz fırsatı sunuyor.
Temsa Global’in Özel Halk Otobüsü bayii Coşkunlar Otomotiv ,Yeni İstanbul ...
 
2012'de beklenen özelleştirmeler!
Bu yılın en önemli özelleştirmelerinin, köprü ve otoyollar ile Başkent ...
BMW, Mini'leri toplatıyor!
Alman lüks otomobil şirketi BMW, su pompasındaki sorun nedeniyle Mini ...
3. KÖPRÜDE DÜĞÜM ÇÖZÜLDÜ
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım 3. Köprü projesine ilişkin açıklamalarda ...
 
İETT filosu ''Mercedes''
Mercedes-Benz Türk AŞ'den yapılan açıklamaya göre, Mercedes-Benz Conecto ...
Habur'da ihracat yüzde 50 arttı
Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, Habur Sınır Kapısı'nda hem araç sayısı ...
TÜRK DENİZCİLİĞİNİN 'BEYAZ LİSTE' BAŞARISI
Paris Memorandumu(Paris MoU) kapsamında gerçekleştirilen Liman Devleti ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
bus haberler srclkwnewssondakikaşofördikkattruck