Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
21 Nisan 2008 Pazartesi - 00:00

Üretilen 74 Adet Yük Vagonu Özel Sektöre Teslim Edildi

Üretilen 74 Adet Yük Vagonu Özel Sektöre Teslim Edildi

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yollarının (TCDD) iştiraki Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi A.Ş.'de (TÜLOMSAŞ) ilk kez özel sektör için üretilen 74 yük vagonunun teslim töreni yapıldı.

TÜLOMSAŞ üretim tesisleri bahçesinde yapılan törende konuşan Ulaştırma Bakanı Yıldırım, tesisin son yıllarda ortaya koyduğu başarılar ile yurt içi ve yurt dışında da kendini gösterdiğini söyledi.

İÇDAŞ'ın Türkiye'ye önemli ölçüde hizmet eden, döviz kazandıran bir şirket olduğunu anlatan Yıldırım, şöyle konuştu: ''Şimdi bu şirketimiz TÜLOMSAŞ'la bir işbirliğine gidiyor ve böylece artık demiryollarını daha fazla kullanmak için vagon sipariş ediyor. Bu tam da bizim istediğimiz bir şey. Çünkü karayolu taşımacılığı son 50 yılda o kadar sağlıksız gelişti ki yol alt yapımız aşırı yüklerden dolayı çok kısa sürede bozuluyor. 25 yıllığına yaptığımız yolları 2,5 yılda yenilemek zorunda kalıyoruz. Bu çok ciddi anlamda bir kaynak israfı. Bu ülkenin kıt kaynaklarını akılsızca harcamak hiç kimsenin ne hakkıdır, ne de bunu yapmaya mecburuz. Ne yapmamız lazım? Demiryollarını, deniz ve hava taşımacılığını geliştirmemiz lazım.''

Yıldırım, Ulaştırma Bakanlığının en fazla yatırımının Eskişehir'de olduğunu belirterek, bir ayağı Eskişehir'de bulunan Hızlı Tren Projesi'nin birinci kısmının bitirildiğini kaydetti. Projenin test çalışmalarının devam ettiğini anlatan Yıldırım, ''Bu sene içinde taşımalara başladığımızda Ankara-Eskişehir arası bir saat olacak. 35-40 yıllık hayal Eskişehir'de gerçekleşiyor'' dedi.

Eskişehir'deki mevcut tren hattının yer altına alınması gerektiğini ve bunun sözünü daha önce verdiğini hatırlatan Bakan Yıldırım, konuya ilişkin ihalenin ve yer tesliminin yapıldığını bildirdi. Eskişehir'de işin yapılmayacağı yönünde dedikodular dolaştığını ifade eden Yıldırım, bugüne kadar tutmayacakları hiçbir sözü vermediklerini vurguladı.

TÜLOMSAŞ yöneticilerine özel sektöre ve başka ülkelere açılma hedefi gösterdiklerini dile getiren Yıldırım, TÜLOMSAŞ'ta 2000-2003 yılları arasında 242, 2003-2007 yılları arasında ise 986 vagon üretildiğini kaydetti. Yıldırım, ''Büyüme yüzde 307. TÜLOMSAŞ, Demiryollarının bir iştirak şirketi. Burada ne değişti de yüzde 307 büyüme yakalandı. Değişen hiçbir şey yok. Binalar, çalışanlar, yöneticiler aynı, ama bakış, anlayış değişti. Siyaset gitti, hizmet geldi. Onun için burada üretim, katma değer var. Siyasete meydan yapmadık'' diye konuştu.

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, TÜLOMSAŞ'ın sahip olduğu bilgi ve teknolojiyle özel sektörün ihtiyaçlarını karşılayacak bir konuma geldiğini belirtti.

TÜLOMSAŞ'ın ilk kez özel sektöre üretim yaptığını anlatan Karaman, TÜLOMSAŞ'ın dünya şirketine dönüştüğünü ifade etti. Karaman, ''Eskişehir'in kaderi hızlı tren ve demiryolu teknolojisine sahip bir kent olarak değişecek ve bu değişim çevre kentleri de etkileyecektir'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından Bakan Yıldırım Aslan Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı Aslan ile birlikte vagonların teslim tutanaklarını imzaladı. Yıldırım ve beraberindekiler daha sonra üretilen lokomotiflerden birine binerek kısa bir süre gezdi.

 
Bahçeşehir Üniversitesinde Ulaştırma Merkezi Açıldı
 
IFS Türkiye'den Otomotiv Sektöründe Yurtdışına Know-How İhracı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
newsşoförKamyonbustruck haberler türkiyetreylersondakika