Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
21 Nisan 2008 Pazartesi - 00:00

Bahçeşehir Üniversitesinde Ulaştırma Merkezi Açıldı

Bahçeşehir Üniversitesinde Ulaştırma Merkezi Açıldı

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım,  Bahçeşehir Üniversitesindeki Ulaştırma Uygulama Araştırma Merkezinin açılış töreninde, ''Ülkemiz Ulaşım Sistemlerindeki Son Gelişmeler ve Yeni Yaklaşımlar'' konulu konferans verdi.

Ulaşımın, bir ülkenin kalkınması, halkının refaha ulaşması ve uluslararası düzeyde rekabet gücünün artması için olmazsa olmaz bir altyapı olduğunu belirten Yıldırım, ulaşımın olmadığı yerde hiçbir faaliyetin de olamayacağını kaydetti.

Yıldırım, Türkiye'de kent içi ulaşımla ilgili 10 yıllık plan denemelerinin yürütülemediğini, ülke çapında yapılanların da rafta kaldığını ifade ederek, göreve geldiklerinde 40 kişilik ''Uzmanlar Kurulu'' oluşturarak, 2005–2015 yılları için adeta ulusal ulaşım politikasını belirleyen bir yol haritası hazırladıklarını söyledi.

Ulusal ulaşım sistemi içinde yüzde 90'ı aşan kara yolu ağırlıklı bir yapı olduğuna işaret eden Yıldırım, oysa Türkiye'nin 8 bin 400 kilometrelik sahil şeridi bulunduğunu, bunun da 8 bin 400 kilometrelik otoyol demek olduğunu kaydetti.

Yıldırım, ''Şerit sayısı da sınırlı değil. Ne köprü, ne viyadük yapacaksınız. Her şey hazır. Öyle bir yapı var. Bazı ülkelerde böyle bir şans yok. Böylesine mukayeseli üstünlüğü olan bir ülkede ulaşım sistemimizi bundan daha kötü hale getiremezdik. 1948'den başlayıp 2000'li yıllara kadar bunu başardık'' diye konuştu.

Bunun, en ekonomik, çevreci, emniyetli ve sosyal olan deniz ve demir yollarının ihmal edilmesi ve unutulmasından kaynaklandığını anlatan Yıldırım, 2000'li yıllarda yolcuda yüzde 94, yükte ise yüzde 92 kara yolu ağırlıklı bir taşımacılığın söz konusu olduğunu söyledi.

Yıldırım, ''Bu oranların geriye çevrilmesi mümkün, ama bugünden yarına mümkün değil. 55 yılda bu noktaya geldik. Bunu belirli bir dengeye getirmek en az 20 yıl istiyor. Demir yolları mutlaka tekrar Türkiye'nin milli politikası haline gelmeli'' şeklinde konuştu.

Türkiye'nin ulaşım politikası makasının 1946'dan sonra değişmeye başladığını ve o yıldan 2003'e kadar sadece bin 700 kilometre demir yolu yapıldığını, mevcutların unutulduğunu ve bakımının yapılmadığını da kaydeden Yıldırım, çok yüklenilen kara yolu ağında da bu süre içinde pek bir şey yapılmadığını anlattı.

Konuşmasında, bölünmüş yollarla ilgili çalışmalar hakkında da bilgi veren Yıldırım, bu sayede trafik kazalarında hayatını kaydeden insan sayısının duraksadığını, hatta düştüğünü söyledi.

Trafik kazası tespit tutanağının vatandaşlarca düzenlenmesi uygulamasına da dikkati çeken Yıldırım, vatandaşın bunu benimsediğini söyledi.

 
Petrol Fiyatları 117 Doların Üzerine Çıktı
 
Üretilen 74 Adet Yük Vagonu Özel Sektöre Teslim Edildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
srctürkiyebus haberler fahrertreylerşoförsondakikadikkat