Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
bisa
English
Regenerative Braking Axle In Production Since Late 2022

Regenerative Braking Axle In Production Since Late 2022

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
29 Nisan 2008 Salı - 00:00

Çardak Havaalanı Terminal Binası Hizmete Girdi

Çardak Havaalanı Terminal Binası Hizmete Girdi

Ulaştırma Bakanı Yıldırım, yaptığı konuşmada, 2003 yılında göreve başladığında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''Hava yolunu halkın yolu yapalım, uçağa binmek imtiyaz olmaktan çıksın, ihtiyaca dönüşsün'' talimatı doğrultusunda çalışma yaptıklarını belirterek, son 5 yılda havacılık sektöründe çok çarpıcı gelişmelerin yaşandığını vurguladı.

Ankara-ݝstanbul-ݝzmir üçgeninde sıkışan havacılığı, Türkiye'de havaalanı bulunan hemen hemen bütün illere yaydıklarına işaret eden Yıldırım, şöyle konuştu: ''2003 yılında iç hatlarda uçakla seyahat eden yolcu sayısı 8.5 milyon iken, 2007 itibariyle bu rakam 32.5 milyon kişiye yükselmiştir. Bu yüzde 400 artış demektir. ݝşin daha güzel yanı 6 milyon vatandaşımız ilk defa uçakla tanışmıştır. Uçakla seyahat etmenin konfor ve güzelliğiyle buluşmuştur. Artık sadece ݝstanbul'dan Ankara'ya değil, ݝstanbul'dan ݝzmir'e değil, bugün artık ݝzmir'den Anadolu'nun 18 vilayetine, Ankara'dan Anadolu'nun 21 vilayetine, Adana'dan, Antalya'dan, ݝstanbul Sabiha Gökçen'den Atatürk Havaalanı'ndan yurdun bir çok noktasına vatandaşlarımız uçakla rahat, hızlı, konforlu şekilde seyahat edebilmektedir.

Bütün bunları yaparken sadece vatandaşımızı uçurmakla kalmadık, artan dünyada yakıt fiyatlarına rağmen 2003 yılındaki uçak bilet fiyatlarının üçte birine varan ucuzlukta halkımızı uçurduk. Peki bu nasıl gerçekleşti? Hava taşımacılığında 75 yıldır bayrağımızı dalgalandıran THY'nin yanı sıra özel şirketlere de tarifeli sefer yapma şansı, imkanı tanıdık. Böylece havacılığımız gelişti. THY'nin toplam uçuşlardaki payı yüzde 99 iken, yüzde 56'ya geriledi, ancak taşıdığı yolcu sayısı yüzde 100 arttı. ݝşte serbestleşmenin, rekabetin ne güzel sonuçları bu. Vatandaşımız seçme hakkını elde etti. ݝstediği hava yoluyla gitme imkanı buldu. ݝşletmeciler memnun, vatandaşımız memnun.''

Çardak Havaalanı'nın yapım hikayesinin Türkiye'deki geçmiş dönemlerde başlanan yatırımların hikayesinden farklı olmadığını anlatan Yıldırım, buranın 1998 yılında ihale edildiğini, 2002 yılında işin tasfiye edildiğini, 4 yılda yüzde 40 gerçekleşmenin sağlandığını belirtti.

Bakan Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü: ''Göreve geldiğimizde hukuki sorunları çözdük ve tasfiye işlemlerinin 2005 yılının sonunda, ancak tamamlayabildik. 2006 yılında tekrar ihale ettik ve bugün açılışa hazır hale geldik. 1998–2002 arasında yüzde 40 ilerleme olmuş inşaatta. Ödenen para miktarı 38 trilyon. Yüzde 60'ını 2006–2008 içerisinde biz tamamlamışız. Ödediğimiz para 23 trilyon. ݝşte kamu kaynaklarının nasıl kullanıldığına dair iki tane çarpıcı örnek. Krizden krize sürüklenen bu ülkenin kaynaklarını en iyi en akılcı şekilde kullanmak için bize talimatınız var. Onun için de gece gündüz durmadan bu ülkenin insanlarının ihtiyacı olan hizmetleri yapmanın gayreti içerisindeyiz.

Askeri havaalanı olan Çardak Havaalanı'nın sivil uçuşlara kısıtlı olduğunu, ağırlıklı olarak iç hatlara sefer yapılmasına izin verildiğini kaydeden Yıldırım, yapılan çalışmalarla buranın serbest kullanım statüsüne geçtiğini ve iç ve dış hatlara kısıtlamaya tabi olmadan çalışacağını ifade etti.

Devlet Hava Meydanları ݝşletmeleri Genel Müdürü Orhan Birdal ise Ulaştırma Bakanlığının ve hükümetin destekleriyle Türk sivil havacılığının önündeki engellerin kaldırıldığını belirtti. Birdal, 2 milyon 200 bin yolcu kapasiteli Çardak Havaalanı'nın 16 bin 890 metrekare büyüklüğünde olduğunu, 4 uçak kapasiteli apronun yer aldığını belirtti. Birdal, tesisin 2008 fiyatlarıyla 63 milyon YTL'ye mal olduğunu bildirdi.

 
Kurşunsuz Benzine Zam
 
KARSAN Üst Yönetimi Yeniden Yapılanıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
trucknewssondakikatreylerşoförfahrer haberler türkiyebus