Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
19 Nisan 2008 Cumartesi - 00:00

Ulaştırma Bakanları Toplantısı Antalya'da Yapıldı

Ulaştırma Bakanları Toplantısı Antalya da Yapıldı

Ulaştırma Bakanı Yıldırım, Ekonomik ݝşbirliği Teşkilatı (EݝT) 7. Ulaştırma ve Haberleşme Bakanları Toplantısında konuştu. Binali Yıldırım, Avrupa ve Asya'yı fiziki olarak birleştirecek ve kıtalar arasında kesintisiz, hızlı ve güvenli ulaşımı sağlayacak büyük ulaştırma altyapısı projeleri yürütüldüğünü ve bu projede Marmaray Projesi'nin özel ve önemli bir yerinin olduğunu belirtti. 

Ekonomik ݝşbirliği Teşkilatı (EݝT) 7. Ulaştırma ve Haberleşme Bakanları Toplantısı Antalya'da başladı. Toplantıya, Türkiye'nin yanı sıra EݝT üyesi ülkelerden ݝran Ulaştırma Bakanı Mohammed Rahmeti, Azerbaycan Haberleşme Bakanı Ziya Memmedov, Pakistan Haberleşme Bakanı Chaudhry Nisa Ali Khan, Afganistan Ulaştırma Bakanı Hamidullah Qaderi ile Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan ve Özbekistan'dan ilgili bakanlıkların temsilcileri katıldı. EݝT üyesi Türkmenistan ise toplantıya temsilci göndermedi. Toplantıda EݝT üyesi olmamasına karşılık, EݝT Genel Sekreterliği'nin daveti üzerine, Çin Halk Cumhuriyeti'nden de ilgili bakanlık temsilcileri katıldı. 

Toplantının açılışında konuşan Ulaştırma Bakanı Yıldırım, Türkiye'nin; bölgesel işbirliğinin, uluslararası barış, istikrar ve refahın anahtarı olduğuna yürekten inandığını, bunun için de bölgesel işbirliği hareketleri içinde öncü ve aktif bir rol oynadığını vurguladı. Ekonomik ݝşbirliği Teşkilatı'nın içinde bulunulan bölgede sürdürülebilir kalkınmanın tesisinde, bölge halkının refahının artırılmasında ve barışın sürekliliğinin sağlanmasında önemli bir araç olduğuna inandığını ifade eden Yıldırım, Doğu ve Batı arasında stratejik konumu bulunan ve bu nedenle son derece dinamik ekonomik ve siyasi gelişmelere açık olan EݝT bölgesinin, müreffeh ve aynı zamanda uyum içinde varlığını sürdürebilmesinin, sadece üye ülkeler için değil, küresel açıdan da son derece büyük önem arz ettiğini kaydetti. 

Avrupa-Asya ulaştırma koridorları

EݝT bölgesinin, ulaştırma sektörü açısından dünya genelinde sorunsuz ve daha çok tercih edilen bir bölge olarak tanınmasını sağlamanın amaç edinilmesi gerektiğine değinen Yıldırım, şunları söyledi:  "Kara ve demir yolu şebekelerinin kurulması, denize kıyısı olmayan Ekonomik ݝşbirliği Teşkilatı ülkelerinin küresel ekonomiye doğrudan entegre olabilmeleri ve gerek bölgesel gerek bölge dışı ticari faaliyetlerde başarı sağlayabilmeleri açısından bilhassa önemlidir. Gerek yük ve yolcu, gerekse enerji ulaşımında, Türkiye üzerinden geçen ve Avrupa'dan Hazar'a ve ötesine bağlantı sağlayan ulaşım koridorları Avrasya'nın bel kemiğini teşkil etmektedir. Dünya nüfusunun büyük kısmının yaşadığı Avrasya'nın, gelecekte dünya ekonomisinde önemli rol oynayacağını ve bu bağlamda Avrupa ile Asya arasındaki ulaştırma koridorlarının kritik rol üstleneceğini öngörmekteyiz." 

"Marmaray Projesi'nin özel ve önemli bir yeri var"

Ulaştırma altyapısını oluşturarak Avrupa ve Asya'nın birleşmesi ve ekonomik büyüme için yeni bir ivme yaratılmasının, Türkiye'nin Avrasya'ya bakışının temelini oluşturduğuna işaret eden Yıldırım, "Bu yaklaşımla Türkiye, Avrupa ve Asya'yı fiziki olarak birleştirecek ve kıtalar arasında kesintisiz, hızlı ve güvenli ulaşımı sağlayacak büyük ulaştırma altyapısı projelerini yürütmektedir. Demir yolu sektöründe yürütülen büyük dönüşüm çalışmalarımız içinde Marmaray Projesi'nin özel ve önemli bir yeri vardır" dedi. 

Bakan Yıldırım, Asya'dan Avrupa'ya kesintisiz ve etkin ulaştırma ağlarının oluşturulmasına duyulan ihtiyacın ve bu konudaki uluslararası ilginin bilinciyle EݝT'in uluslararası trafiğin hizmetindeki ana arterlerde eksik bağlantıların tamamlanmasına, mevcut bağlantıların iyileştirilmesine ve sorunsuz bir trafik akışı sağlanmasına öncelik vermesi gerektiğine dikkati çekti. 

Haberleşme alt yapısının modernizasyonu

EݝT üyesi ülkeler arasında malların ve kişilerin dolaşımının kolaylaştırılması ve bu çerçevedeki transit taşımacılığın önündeki engellerin kaldırılmasını amaçlayan Transit Taşımacılık Çerçeve Anlaşması'nın ve EݝT kapsamındaki en önemli somut proje olan ݝstanbul-Tahran-Taşkent-Almatı Trans-Asya Demir Yolu Güzergahı'nda düzenli konteyner tren seferlerinin önemini de vurgulayan Yıldırım, şu bilgileri verdi:  "Diğer taraftan, bölgemizde ulaştırma altyapısına verdiğimiz önem ve yapmayı planladığımız yatırımların yanı sıra haberleşme altyapımızın modernizasyonu çalışmaları hızla devam etmektedir. Bu kapsamda, iletişim çağı olarak anılan 21. yüzyılda EݝT bölgesinin yalnızca kişi ve mal taşımacılığı değil, bilgi ve enformasyon teknolojileri kapsamında da çağı yakalayan bir yaklaşım sergilemesine katkıda bulunduğumuza inanıyoruz. Bu doğrultuda, ilerleyen yıllarda Örgüt gündeminde yer alabilecek her türlü girişimi destekliyoruz."   

 
Danıştay'dan Bazı Hükümlere İptal Kararı
 
Benzine Zam
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
treylerşoförsondakikakamyonumsrcnewslkwKamyontürkiye