Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
14 Nisan 2008 Pazartesi - 00:00

Ulaştırma Bakanı Açılış Törenlerine Katıldı

Ulaştırma Bakanı Açılış Törenlerine Katıldı

Ulaştırma Bakanı Yıldırım çeşitli incelemelerde bulunmak ve açılış törenlerine katılmak üzere Samsun’a gitti. Binali Yıldırım, Samsun'un Havza ilçesinde PTT merkez müdürlüğü ile Türkiye genelindeki 28 PTTBank hizmet binasının toplu açılışında, iktidarların amacının ulusa hizmet olduğunu söyledi.

Yıldırım, şunları kaydetti; ''Denizcilikte de önemli çalışmalar yaptık. Karadeniz'in en büyük tersanesinin temelini Samsun'da atıyoruz. Tersane demek iş demek, aş demek, zenginlik demektir. Çağdaşlık lafla olmaz, işte çağdaşlık bu. Çağdaşlık hizmetle olur. Biz, Atatürk'ün dediği gibi ülkemizi çağdaş uygarlıklar seviyesine çıkaracağız. Çalışarak, hizmet üreterek, vatandaşı başüstünde tutarak bunu gerçekleştireceğiz. Vatandaşa afra tafra yaparak, vatandaşa efendilik yaparak asla ve asla bunu başaramayız.''

Açılışın ardından PTTBank'ı gezen Yıldırım, bir soru üzerine, hızlı tren projesine 2004 yılında başlandığını belirterek, ''İlk olarak Ankara-İstanbul arası içindi. Burada da proje iki kısımda yapılıyor'' dedi.

Birinci kısmın Ankara-Eskişehir, diğer kısmın da Eskişehir-İstanbul olduğunu kaydeden Yıldırım, ''Ankara-Eskişehir hattı bitti. Şu anda ufak tefek işleri var. Saatte 250 kilometre hız yapan ve Ankara-Eskişehir arasını 1 saate alacak hızlı tren bu yıl çalışacak. İkinci kısım Eskişehir-İstanbul hattı ise 720 milyon dolarlık krediyle Çin Eximbank ve Avrupa Yatırım Bankası'nın müşterek sağladığı krediyle yapılıyor. Şu anda Ankara-Konya arası devam ediyor. Burayı da 2009 yılında açmayı planlıyoruz. Burası 308 kilometredir. 'Ankara-Konya git gel 6 saat' olmaktan çıkıyor. Ankara-Konya git gel 2.5 saat oluyor'' diye konuştu.

AK Parti Havza İlçe Başkanlığı'nı da ziyaret eden Yıldırım, ardından Atatürk Evi Müzesi'ni gezdi.

Gemicilik sektörünün önünü açtıklarını ve Türkiye'nin gemicilik sektöründe bugün ilk sıralarda yer aldığını söyleyen Bakan Yıldırım, şöyle devam etti: ''Türkiye, 5 yıl içinde gemi inşaatında 23'üncü sıradan 5'inciliğe yükseldi. Dünyada aldığı sipariş itibariyle 4'üncü sıradadır. Ülkenin bu noktaya gelmesi milletimizin bize güvenmesi, bize verdiği destekle olur. Yan gelip yatmadık.''

Bakan Yıldırım, Tekkeköy Tersanesi Mendireği temel atma töreninde, Tekkeköy Tersane alanının önemli bir yatırım olduğunu, mendireğin burada kurulacak tersanelerin inşa edeceği gemileri açık denizden koruyacağını söyledi.''1800 metre ana mendirek, 200 metre tali mendirek ve 400 metre donatım rıhtımı olmak üzere bu tesis, burada kurulacak 4 tersane için hayati öneme sahip'' diyen Yıldırım, tersane alanına yatırım gelmesi için dalga kıranların yapılmasının şart olduğunu vurguladı.

Denizcilikte önemli aşamalar kaydettiklerine işaret eden Yıldırım, göreve geldiklerinde 1600 kilometrelik Karadeniz sahilinde 3 gemi inşa eden atölye varken, bugün Karadeniz'in 22 tersaneye sahip olduğunu belirtti.

Bütün bunların 5 yılda başarıldığına dikkati çeken Yıldırım, ''Türkiye genelinde tersane sayısı 84'e ulaştı. 57 tane de yeni yapılan var. Bütün bunlar insanımıza iş, aş, esnafımıza, yan sanayiciye, bakkala, nalbura, demir çelik imalatçımıza, yani üreten herkese aş anlamına geliyor'' diye konuştu.

Havacılık sektöründe de bugüne kadar yapılmayanı yaptıklarını ifade eden Yıldırım, şunları kaydetti: ''Havacılıkta 2005 yılında, dünyanın tahmin ettiği 2015'teki değerlerin üzerine çıktık. Bize rakamlarda 2 milyon yolcu sayısı biçmişlerdi. Biz 2005 sonunda 60 milyona geldik. 2007 yılını 73 milyon yolcuyla kapattık. Yurt içinde 8.5 milyon vatandaşımız uçağa binerken, şu an 32 milyon vatandaşımız uçağa biniyor. Artık uçakla seyahat etmek imtiyaz olmaktan çıktı, ihtiyaca dönüştü.''

Temel atma töreninin ardından Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ise Ulaştırma Bölge Müdürlüğü hizmet binasının açılışına katıldı.

Yıldırım, açılışta, yeni hizmet binasının hayırlı olmasını dileyerek, ''Ülkemizin her köşesinde inanımızın daha iyi yaşamasını sağlayan bu tür yerlerin olmasından mutluluk duyuyoruz'' dedi.

 
Cream Projesi'ne İstanbul Ev Sahipliği Yapıyor
 
10. Lojistik Yönetimi Zirvesi müdavimleriyle buluştu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
treylersrckamyonum haberler Kamyontürkiyefahrerdikkatlkw