Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
18 Haziran 2008 Çarşamba - 00:00

Ulaşım Altyapısı İyileştirmeden Vatandaşın Yaşam Kalitesini Arttıramazsınız

Ulaşım Altyapısı İyileştirmeden Vatandaşın Yaşam Kalitesini Arttıramazsınız

Kırklareli ve Tekirdağ'da çeşitli açılışlar ve etkinliklere katılan Ulaştırma Bakanı Yıldırım, Kırklareli Valiliğini ziyaret ederek, Vali Hüseyin Avni Coş'tan, ilin sorunları hakkında bilgi aldı.

Avrupa'ya giden transit yolların geçiş yolu olan Kırklareli'nin önemli bir kent olduğunu ifade eden Yıldırım, ilin, AB yolunda Türkiye'nin Avrupa'ya açılan kapılarından biri konumunda olduğunu belirtti.

Sanayinin ݝstanbul ve Tekirdağ'da konuşlanması nedeniyle Kırklareli'nin altyapı hizmetleri bakımından ihmal edildiğine dikkati çeken Yıldırım, ''AK Parti iktidarımızla birlikte kalkınma ve büyümenin olmazsa olmazı olarak gördüğümüz altyapı ve ulaşımdan, Kırklareli de nasibini almıştır. 2002 yılına kadar Kırklareli'nde 9 kilometre bölünmüş yol varken, 2007 yılı itibarıyla bu 49 kilometreye çıkarılmıştır'' dedi.

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Kırklareli'nde de hizmetlerin süreceğini belirten Bakan Yıldırım, şunları söyledi: ''Önemli yollarımızdan Dereköy Sınır Kapısına uzanan 68 kilometrelik yolun, 27 kilometresini geçen yıl tamamladık. Bu yolun sadece 5 kilometresi AB-Türkiye ortak projesi olarak yapılıyor. Bu sembolik bir projedir.

Bu yıl Tekirdağ ve Kırklareli Valiliklerine OSB'ler ve eski ݝstanbul yolu istikametinde çalışmalar yapılması hususunda talimatlar verdik. Bu yollar tamamlandığında otobandaki ağır vasıta trafiğimiz azalacak.''

Yıldırım, daha sonra incelemelerde bulunmak üzere Dereköy Sınır Kapısına hareket etti.

Bakan Yıldırım, Kırklareli'nin Dereköy Sınır Kapısında, Dereköy-Aziziye hudut kapısı arasında Avrupa Birliği (AB) fonlarından karşılanan 5 kilometrelik yolun yapım çalışmalarını inceledi.

Yıldırım, gümrük sahasının dışındaki alanda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Dereköy Sınır Kapısı'nın, Edirne ve ݝstanbul otoyoluyla bağlanan 68 kilometrelik yolun, beş kilometresinin sembolik olarak, Türkiye ve Bulgaristan'ın ortak projesi olması sebebiyle önemli olduğunu söyledi.

Türkiye'nin ticaretinin Bulgaristan, Moldova, Ukrayna ve Rusya ile gittikçe artmakta olduğunu belirten Yıldırım, ''Kapıkule ve Hamzabeyli sınır kapıları bu yoğun ticarete cevap veremez duruma gelmiştir. Bu yüzden Dereköy Sınır Kapısı yük taşımacılığı anlamında ihtiyaca cevap verecektir. Temeli atılan bu yolu 2009 yılı sonuna kadar bitirmeyi hedefliyoruz. Projenin beş kilometrelik kısmının bedeli 10 trilyon civarındadır. Bu miktar AB fonlarından karşılanmıştır. ݝki ülkenin ortak arzusu olması nedeniyle bu sembolik yol yapımı önemlidir'' dedi.

Konuşmaların ardından Dereköy Sınır Kapısı'nda incelemelerde bulunan Yıldırım, Kırklareli kent merkezine döndü.

 
Renault Trucks, Sizleri Beton 2008 Fuarı Standına Davet Ediyor
 
Bakan Yıldırım Açılış Töreninde
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
türkiyesrcbuslkwdikkattruckKamyonsondakikatreyler