Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
19 Haziran 2008 Perşembe - 00:00

İMGD Başkanı’nın Açıklamasına UND’den Cevap Geldi

İMGD Başkanı’nın Açıklamasına UND’den Cevap Geldi

ݝstanbul Gümrük Müşavirleri Derneği (ݝGMD) Başkanı Cihangir Onger'in "Gümrükleme bir ihtisas işidir, nakliyeciler gümrükleme yapamaz ama biz istersek nakliyecilik yaparız, sonunda nakliyeciler zararlı çıkar" şeklinde basına yansıyan demecine Uluslararası Nakliyeciler Derneği de yazılı bir açıklama ile tepki gösterdi. Açıklamada şöyle denildi.

 UND bildirisi şöyle:

Bugün bazı medya organlarında yayımlanan ݝstanbul Gümrük Müşavirleri Dernek (ݝGMD) Başkanı Sayın Cihangir ONGER’in açıklamaları üzüntüyle karşılanmıştır. Küresel dinamiklerin okunmasında duraksama yaşandığını gösteren ve statükocu bir yaklaşımı yansıtan bu tür demeçlerin ne amaçla verildiğinin izahında güçlük çekilmektedir.

Sayın ONGER, gümrük memurluğundan emekli olan personelin, doğrudan gümrük müşavirliği belgesi alabildiğini, nakliye şirketlerinin bu kişiler aracılığıyla gümrükleme firmaları kurduğunu; ݝstanbul’daki 900 müşavirin yaklaşık 300 tanesinin bu yöntemle çalıştığını belirterek, “Gümrükleme bir ihtisas işidir, nakliyeciler gümrükleme yapamaz ama biz istersek nakliyecilik yaparız, sonunda nakliyeciler zararlı çıkar.” demekten kendini alıkoyamamıştır.

Her şeyden önce unutulmamalıdır ki, emekli gümrük çalışanları “doğrudan” değil kurum içi yeterlilik sınavlarını aldıktan ve 10 yılı aşkın süre bu mesleği icra ettikten sonra “gümrük müşaviri” sıfatını almaktadır. Bu emekli gümrük çalışanları sadece nakliyecilerin kurduğu firmalarda değil yüzlerce gümrük müşavirliği firmasında çalışmakta; hatta bunların kurucuları arasında yer almaktadır. Emekli gümrük çalışanları “ihtisas” sahibi olmasalardı, öncelikle mevcut gümrük müşavirliği şirketlerinde ortak veya ücretli sıfatıyla istihdam edilmezlerdi. Demek ki, bu personelin nitelikleri bizzat ݝGMD ve onun üyeleri tarafından tespit edilmektedir.

Gümrüklemenin bir ihtisas işi olduğu kuşkusuzdur. Çağımızda ihtisas işi olmayan ne kalmıştır? Bununla beraber, gümrük müşavirlerinin de istemeleri halinde nakliyecilik yapabilecekleri, bundan nakliyecilerin zararlı çıkacağı şeklindeki değerlendirme “nakliyecilik ihtisas işi değildir; önüne gelen nakliyecilik yapabilir” şeklinde özetlenebilecek bir çarpık yaklaşımın yansımasıdır.

“ݝşte hendek, işte deve” Sayın ONGER..! madem ki nakliyecilik çok kolay ve çok kazançlı bir iş, buyurun sizi de piyasaya bekliyoruz! Rekabetin artması bizleri ancak sevindirir.

Son olarak şu hususu önemle vurgulamak isteriz ki; serbest piyasa kurallarının hakim olduğu bir ekonomide her girişimci her işi yapmaya soyunabilir. Başarılı olursa yoluna devam eder, başarısızlık halinde sahneden çekilir. Hiçbir meslek ve hiçbir ekonomik girişim belli bir kurum veya zümrenin tekelinde değildir, aksi durum, Anayasamızın ihlali anlamına gelir.

Saygılarımızla,

ULUSLARARASI  NAKLݝYECݝLER DERNEݐݝ

 
DHMI Üst Yönetim Kadrosuna İki Önemli Atama
 
Ömer Yılmaz Taşımacılık Mercedes-Benz Axor'a Güveniyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
bustreylerşoförtürkiyekamyoncutruckKamyondikkatlkw