Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
18 Haziran 2008 Çarşamba - 00:00

Bakan Yıldırım Açılış Töreninde

Bakan Yıldırım Açılış Töreninde

Erdoğan, İzmir Çevre Yolu Kuzey Dalının Karşıyaka Kavşağı-Çiğli Otoyolu ile Aliağa Gaz Türbinleri ve Kombine Çevrim Santrallerinin Çiğli Kavşağında düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin üçüncü büyük kenti olan İzmir'i her açıdan büyüklüğüne uygun hale getirmek için büyük çaba sarf ettiklerini söyledi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İzmir Çevreyolu Kuzey Dalının Karşıyaka Kavşağı-Çiğli Otoyolundaki açılış töreninde yaptığı konuşmada, İzmir'in ilklerin kenti olduğunu belirterek, Türkiye'nin ilk demiryolu ve istasyonlarla İzmir'de tanıştığını, İstiklal harbinde düşmana ilk kurşunun İzmir'den atıldığını söyledi. Aydın-İzmir Otoyolu İzmir Çevre Yolunun 20 yıllık bir proje olduğunu kaydeden Bakan Yıldırım, ''1988'de başlayan bu projenin ilk 15 yılda yarısı yapılmış, geri kalan 5 yılda diğer yarısı yapılmış. Bu bile sadece bir projenin başlamasının fazla bir anlam ifade etmediğini ortaya koyuyor. Önemli olan başlamak değil, başlanan işi geciktirmeden bitirmek ve milletin hizmetine sunmaktır'' dedi.

2003–2008 dönemi arasında 51 kilometrelik ana gövde ve bağlantı yollarıyla 125 kilometreyi bulan çevre yolunun, İzmir'e kazandırıldığını, kent trafiğini rahatlatacak bu projenin, sadece İzmir'in ve Türkiye'nin değil, dünyanın sayılı altyapı projelerinden olduğunu bildiren Bakan Yıldırım, kavşakların viyadük uzunluklarının bir ilki oluşturduğunu bildirdi. Yolun hizmete girmesiyle şehir içi trafikte önemli bir rahatlama ve yıllık 60 milyon dolarlık yakıt tasarrufu sağlanacağını kaydeden Yıldırım, şunları söyledi: ''Bu da bu yolun ekonomiye geri dönüşü demek ve bu alanda harcadığımızın tasarrufu demektir. Çanakkale-İzmir güzergahında yoğunluk nedeniyle yol yetersiz kalıyordu. 6 şeritli bu yolla hem trafiği rahatlatıyoruz, hem tasarruf sağlıyoruz. 5 yıllık tasarruf bu yolun maliyetini karşılıyor. Cumhuriyet tarihi boyunca 2003 yılına kadar İzmir'de yapılan bölünmüş yol miktarı 215 kilometre, dönemimizde yani 2003-2008 arası 138 kilometre. 2006 yılında Konak köprülü kavşağını ve Topçu Tugayı Kavşağı'nı hizmete sunduk. Şimdi Ambarlar Kavşağı'nı yapıyoruz. Bir an önce hizmete sokacağız. ''

Şehir içi ulaşımı da rahatlatacak projelere hız verdiklerini, Aliağa-Menderes arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Egeray projesinin işletileceğini kaydeden Binali Yıldırım, günde 500 bin İzmirlinin kuzeyden güneye 80 kilometrelik hatta seyahat edeceğini bildirdi. Yarım kalan projeyi de TCDD ile belediyenin birlikte yapmak suretiyle işleteceklerini anlatan Yıldırım, ''Çoğu gitti, azı kaldı. Bazı istasyon altyapı işleri var. Tamamlandıktan sonra bu önemli projeyi de İzmirlilerin hizmetine sunacağız'' diye konuştu.

Törene Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu da katıldı.

 
Ulaşım Altyapısı İyileştirmeden Vatandaşın Yaşam Kalitesini Arttıramazsınız
 
Bursa Beton Yine MAN Dedi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
treylersrcnewsdikkatbussondakikaKamyonkamyoncufahrer