Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
bisa
English
Regenerative Braking Axle In Production Since Late 2022

Regenerative Braking Axle In Production Since Late 2022

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
18 Eylül 2009 Cuma - 00:00

Okul Servislerinde Yaş Sınırı Değiştirildi

Okul Servislerinde Yaş Sınırı Değiştirildi

 

Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle, araçların 12 yaşından büyük olmaması şartı kaldırıldı; taşıtların yaşı 20'den büyük olmayacak. 

Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle, araçların 12 yaşından büyük olmaması şartı kaldırıldı, taşıtların yaşı 20'den büyük olmayacak.

Ulaştırma Bakanlığının Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yönetmelikle, okul servis araçlarında aranacak şartlarda bazı değişikliklere gidildi. Buna göre, okul servis aracı olarak kullanılacak taşıtların yaşları 20 yaşından büyük olmayacak. Taşıtların yaşı, fabrikasınca imal edildiği tarihten sonra gelen ilk takvim yılı esas alınarak hesaplanacak.

Okul servis aracı olarak kullanılacak taşıtların daha önceki yönetmeliğe göre, yaşlarının 12 yaşından küçük olması gerekiyordu.

Değişikliğe göre, okul servis araçlarının kiralanmasına ilişkin şartlar, taşımalı eğitimde uygulanmayacak.

Taşıt içi düzeni sağlamak, okul öncesi eğitim ve ilköğretim öğrencilerinin inme ve binmeleri sırasında yardımcı olmak üzere bulundurulması zorunlu olan rehber personelin 20 yaşını doldurmuş ve en az ilköğretim mezunu olması gerekecek. Değişiklik öncesi, rehber personelin 22 yaşını doldurmuş ve en az lise mezunu olması gerekiyordu.

MÜSTEŞAR YARDIMCISINDAN AÇIKLAMA

Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Talat Aydın, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, söz konusu yönetmeliğin Karayolu Taşıma Yönetmeliğine paralel hazırlandığını belirtti.

Özel araç muayene istasyonlarının devreye girmesiyle araç muayenelerinin sıkı tutulduğunu belirten Aydın, teknik şartlara uymayan araçların zaten hizmet veremediğini ifade etti.

Okul servislerinde görev yapacak rehber personelin lise mezunu olması şartının ilköğretim mezunu olarak değiştirilmesiyle ilgili de Aydın, servis işletmecilerinin bu koşulda personel istihdam etmekte zorlandıklarını, bu nedenle böyle bir düzenleme yapıldığını söyledi. 

 
IRU, Türk Nakliyecisinin Yanında
 
Araçların % 30'u Sınıfta Kaldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
dikkatKamyonlkwnewstruckşoförsondakikasrcbus