Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
18 Eylül 2009 Cuma - 00:00

IRU, Türk Nakliyecisinin Yanında

IRU, Türk Nakliyecisinin Yanında

 

IRU Genel Sekreteri Martin Marmy 32 kişinin yaşamını yitirdiği, sel felaketinin ardından UND’ye taziye ve geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Marmy, hayatını kaybeden şoförlerin ailelerine maddi destek sağlayacaklarını söyledi.

Uluslararası Karayolu Taşımacıları Birliği (IRU), sel felaketi nedeniyle Türk nakliyecisine destek çıkıyor. Türkiye’ye gelerek, selden hasar gören bazı tesisleri ve Halkalı Gümrüğü’nü ziyaret eden IRU Genel Sekreteri Martin Marmy, Halkalı Gümrüğü’nün yeniden yapılandırılması ve hayatını kaybeden şoförlerin ailelerinin mağduriyetinin giderilebilmesi amacıyla maddi yardımda bulunacaklarını ifade etti.

 17 Eylül Perşembe günü İstanbul’a gelen Marmy, ilk olarak UND’ye ziyarette bulundu. Burada, TOBB Başkan Yardımcısı Halim Mete, UND Başkanı Tamer Dinçşahin, Başkan Yardımcısı Hakan Keleş, İcra Kurulu Başkanı Mine Kaya, IRU Türkiye Daimi Temsilcisi Haydar Özkan ve TOBB Ticaret ve TIR Dairesi Başkanı Sancar Sefer Süer ile buluşan IRU Genel Sekreteri Marmy, felaketin boyutları hakkında ayrıntılı bilgi aldı.

IRU’nun temelinde dayanışma var

Görev nedeniyle Kazakistan’da iken Türkiye’deki felaketi duyduğunu ifade eden Marmy, bu nedenle güzergahını değiştirerek İstanbul’a gelmeye karar verdiğini ifade etti. Uluslararası bir kuruluş olarak IRU’nun iyi ve kötü günde üyelerinin yanında olma sorumluluğu bulunduğunu ifade eden Marmy, “Varlığımızın temelinde dayanışma ve işbirliği vardır. Bütün IRU ailesinin geçmiş olsun dileklerini ve taziye mesajlarını sizlere aktarmak istiyorum. Ancak dünya çapında bir kuruluş olarak, üzerimize düşen sadece söz söylemek değil, onun da ötesinde birşeyler yapabilmektir. IRU Başkanımızla yaraların sarılması için maddi olarak da katkı sunmaya karar verdik” dedi.

Uluslararası Karayolu Taşımacılığı Birliği (IRU), beş kıtada 74 ülkeden 178 meslek örgütünü çatısı altında bulunduran, uluslararası bir sivil toplum kuruluşu. Dünya çapında karayolu taşımacılığı sektörünün çıkarlarını savunan IRU, aynı zamanda 30 yıldan fazla süredir uluslararası taşımalarda gümrük işlemlerinin kolaylaştırılmasını sağlayan TIR Sistemini de yürütüyor.

Maddi katkı sunulacak

Facia sırasında mesleğini icra ederken hayatını kaybetmiş olan şoförlerin ailelerine ve fiziki hasara uğrayan Halkalı Gümrük İdaresi’ne maddi yardımda bulunacaklarını ifade eden Marmy, “Söz konusu yardım bir banka hesabından değil, bizim yüreklerimizden hedeflenen yerlere gidecek. Mesleğimi icra ederken hep yeni şeyler yapmak isterim ama maalesef hayatın içinde bazen acıları paylaşmak sorumluluğu da bizlere düşüyor. Acılarınızı sizin kadar yürekten paylaşıyorum. Her kötü günden sonra yeni güzel bir gün mutlaka gelir. Güzel günlerin en kısa zamanda gelmesini diliyorum” dedi.

TOBB Başkan Yardımcısı Halim Mete, Marmy’ye bu zor günlerde yanlarında olduğu için teşekkür etti. Türkiye’nin zaman zaman bu gibi felaketleri yaşadığını kaydeden Mete, “Bu felaketler daha çok Karadeniz Bölgesi’nde olurdu. İstanbul’da da olurdu ama can kaybı olmadan atlatırdık. Maalesef bu sefer öyle olmadı. Kaybın en önemli kısmını da nakliyeci arkadaşlarımız yaşadı. Canlarımız gitti, araçlar, depolar, antrepolar, ofisler, gümrük hasar gördü. TOBB olarak kaybı olan arkadaşlarımızın yanında yer alacağız, gereken neyse yapacağız” dedi.

UND Başkanı Tamer Dinçşahin ise TOBB ve IRU’ya destekleri için teşekkür ederek, “IRU’nun yapacağı maddi katkı ne olursa olsun bizler için önemi çok büyük. Irak’ta da IRU’dan aynı dayanışmayı görmüştük. TOBB’un çatısı altında olan bir dernek olarak, IRU’dan bu dayanışmayı görmek bizi gururlandırdı” dedi.

Halkalı’da inceleme

UND toplantısının ardından heyet, sel felaketinden en çok etkilediği alanlardan biri olan Halkalı Gümrük Müdürlüğü’nde incelemelerde bulundu. İstanbul Gümrük ve Muhafaza Başmüdürü Lütfü Ekinci ve Halkalı Gümrük Müdürü Hüseyin Şanverdi ile görüşerek geçmiş olsun dileklerinde bulunan IRU Genel Sekreteri, dayanışma ve işbirliği dileklerini burada da tekrarladı.

Halim Mete de, Halkalı Gümrüğü’nün modernize edilmesi gerektiğinin şimdiye kadar hep söylendiğini ifade ederek, “Şimdi gördük ki haklılarmış. Fiziki yapının iyileştirilmesi için TOBB olarak adım atmamız gerektiğine bir kere daha inandım” dedi.

Felaketin ardından ilk ziyaret!

Lütfü Ekinci de bu ziyaretin, felaketten sonra kendilerine yapılan ilk ziyaret olması sebebiyle, kendileri için çok önemli olduğunu ifade etti. Gümrük işlemlerini yapan birim olarak nakliyeciler ve de UND ile iyi ilişkiler içinde olduklarını ifade eden Ekinci, şunları söyledi: “Krizi çok iyi bir strateji ile organize ettik. Çok uzun süre işlem yapılamayacağı düşünülen Halkalı Gümrük Müdürlüğümüzü çok kısa bir sürede işlem yapar hale getirdik. Bunu da yine sivil toplum örgütlerimizin, UND’nin büyük yardımlarıyla başardık.”

Halkalı’nın demriyolu gümrüğü olarak kurulduğunu fakat fiziki koşulların burayı, Türkiye’nin en çok işlem yapan TIR Gümrük İdaresi haline getirdiğini kaydeden Ekinci, “Sorumluluk almak istemeyen idareden dolayı bu hep böyle kalmış. TOBB ve UND dedikleri gibi bir sorumluluk alır da bizi buralardan kurtarırlarsa çok sevineceğiz” dedi.

Tamer Dinçşahin ise burada, “Felaketi ilk yaşamaya başladığımız andan itibaren Başmüdürümüze bir telefon uzaklığındaydık. Kendisi her an yanımızdaydı. Tüm gümrük idaresiyle bu felaketi birebir yaşadı. Biz ‘Burası 15 gün işlemez’ diye başka alternatifler ararken kendisi ekibiyle birlikte ikinci günde ‘elektriği ve telefonu getirin, Cumartesi-Pazar hizmet vereceğim’ dedi ve bunu yaptı da. Kendisine ve tüm ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

Marmy, Dinçşahin ve beraberindeki heyet, Halkalı Gümrük Müdürlüğü’nün ardından sel felaketinde zarar gören Mavi Transport, Türksped ve Mars Lojistik’e ziyarette bulunarak, söz konusu firmaların kayıpları hakkında ayrıntılı bilgi edindiler.

 

 
"Bayram Trafiğine Dikkat" Çağrısı
 
Okul Servislerinde Yaş Sınırı Değiştirildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
lkwnewssondakikafahrersrctürkiyekamyoncuKamyonbus