Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
14 Eylül 2009 Pazartesi - 00:00

Avrupalının Tekstil Talebi Arttı; Lojistik Sektörü Canlandı

Avrupalının Tekstil Talebi Arttı; Lojistik Sektörü Canlandı

 

Türkiye'nin en önemli ihracat kapılarından AB ülkelerindeki ekonomik durgunluk nedeniyle, araçlarının yüzde 15'ini parka çekmek zorunda kalan lojistik şirketleri, ekonomilerden gelen toparlanma sinyalleri ve talepteki canlanmayla birlikte moral buldu.

Kriz nedeniyle araçlarının yüzde 15'ini parka çekmek zorunda kalan lojistikçiler, son dönemde yurtdışında ve yurtiçinde yaşanan hareketlilikle moral buldu. Taşımalarının yüzde 70'ini AB ülkelerine yapan lojistik firmalarının işleri, başta Avrupa olmak üzere yurtdışından gelmeye başlayan tekstil ve gıda, yurtiçinde ise artan hızlı tüketim malları talebiyle hareketlenmeye başladı.

Eyüp Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, son bir aydır işlerinde yüzde 25 artış olduğunu belirtirken; Balnak Logistiks Group Satış ve Pazarlama Direktörü Emre Yenal da krizin olumsuz etkilerinin son birkaç aydır hafiflediğine ve yurtdışındaki müşterilerden daha sık randevu talebi almaya başladıklarına dikkat çekti. Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Başkanı Tamer Dinçşahin ise "Uluslararası pazarlardaki hareketlenme bu aydan itibaren Türk lojistik sektörüne de yansıyacak" dedi.

Kriz nedeniyle başta otomotiv ve tekstil olmak üzere birçok sektörde düşen ithalat ve ihracat miktarı, bu sektörlere taşıma hizmeti veren lojistikçileri de zor durumda bırakmıştı. Türkiye'ye her yıl 6 milyar Euroluk katma değer sağlayan sektörde firmalar, ihracattaki düşüşle birlikte araçlarını parka çekmiş ve istihdam sayısını azaltmıştı.

İşlerimiz yüzde 25 arttı

Yurtdışındaki olumlu sinyallerin yaklaşık bir aydır Türkiye lojistik sektörüne de yansımaya başladığına dikkat çeken Eyüp Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, 1 aydır işlerinde yüzde 25 artış olduğunu açıkladı. Havalar soğudukça yurtdışından gelen tekstil talebinde artış olduğunun altını çizen Bartık, "Tüm sektörler kriz nedeniyle maliyetlerini düşürmeye çalışıyor. Bu dönemde şirketler için en önemli maliyet kalemleri arasında yer alan taşıma giderlerini azaltmak için firma yöneticileri lojistik şirketleriyle sık sık toplantılar yapıyor. En yakın ülkelerdeki lojistikçileri tercih etmeye çalışıyorlar. Bu da Türk lojistik sektörünü ön plana çıkarıyor" diye konuştu.

Balnak Logistiks Group Satış ve Pazarlama Direktörü Emre Yenal da krizin olumsuz etkilerinin son birkaç aydır hafiflediğini söyledi. Yurtdışındaki müşterilerden daha sık randevu talebi almaya başladıklarını anlatan Yenal, lojistik sektöründeki canlanmayı yurtiçinde hızlı tüketim mallarının satışındaki artışa, yurtdışında ise tekstil talebindeki yükselişe bağladı. Yenal, "Kriz nedeniyle stoksuz çalışmak isteyen Avrupalı tekstilci, Çin'den yüklü miktarda tekstil ihraç edeceklerine Türkiye'den daha küçük miktarda tekstil ve hazır giyim ihracatı yapıp riske girmiyor. Bu durum, Türk lojistik sektöründe bir kıpırdanma sağladı. İnşaatta Kuzey Afrika pazarında bir açılma var. Gıda ise zaten krize rağmen satışı devam eden ürünler arasında. Bayram ve yılbaşıyla birlikte bu hareketliliğin hem iç hem dış piyasada daha da artmasını bekliyoruz" açıklamasında bulundu.

 Kış sezonu ihracatı artıracak

Avrupa başta olmak üzere uluslararası pazarlardaki hareketlenmenin eylül ayından itibaren Türk lojistik sektörüne de yansıyacağını vurgulayan UND Başkanı Tamer Dinçşahin ise kriz döneminde sıfır stokla çalışmak isteyen firmaların bu dönemde lojistiğe daha fazla önem vermeye başlayacaklarını ifade etti. Yine kış sezonunun açılmasıyla tekstil ihracatının artacağına işaret eden Dinçşahin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Rusya ile olan gümrük krizi aşıldı. Kota krizinin de 7 Eylül'e kadar çözülmesi planlanıyor. Ayrıca Ruslar 2010-2011 yıllarında karayolu ve inşaatta büyük yatırımlar yapacak. Bu da bu pazara yönelik iş hacmimizi artıracak. Ortadoğu bölgesinde de taşımadaki alternatifleri iyileştirmeye çalışıyoruz. Tarım ve gıdada da ihracat artışı bekleniyor. Dolayısıyla önümüzdeki süreçte lojistikte daha hareketli günler yaşayacağımızı söyleyebiliriz."

Tırsan Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu da sektörde asıl hareketliliğin bu ay başlayacağını belirterek, "Çünkü bütün siparişler bu dönemde teslim ediliyor. Bu süreçte lojistik firmalarının tüm süreci masaya yatırıp organizasyonlarında yeni bir düzenlemeye gitmeleri gerekiyor. İnovasyona yönelip, daha yalın bir modele geçen firmalar, yani kendine yeni bir yol haritası çizenler başarılı olacak" dedi.

 

 
Yazıcı: "Gümrük Suiistimalini Bana Bildirin"
 
Anadolu Isuzu?dan TOFED?e İftar Yemeği
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
kamyonumlkwşoförnewsbusfahrerKamyon haberler sondakika