Advertisement
Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
mars, mars lojistik,
6 Mart 2009 Cuma - 00:00

Karayollarına Güven Gelecek

Karayollarına Güven Gelecek

Bildiğiniz gibi karayollarına güven getirmek amacıyla TÜVTURK araç muayene istasyonları 73 ilde 186 istasyon ile hizmet veriyor.

Doğuş Otomotiv - Akfen - TÜV SÜD konsorsiyumu tarafından kurulan TÜVTURK, Özelleştirme İdaresi tarafından gerçekleştirilen ihale sonucu 20 yıllığına araç muayene istasyonlarının açılması ve işletilmesi görevini yapmaya hak kazanarak; araç muayene oranlarının Avrupa Birliği standartlarına yükselmesi ve trafik kazalarının azaltılması beklentisiyle açıldı.

TÜVTURK Yetkilileri, iş ortaklığı modeliyle yapılandırılan TÜVTURK, 2009 yılı şubat ayı itibariyle tüm Türkiye’de 189’u sabit, 80’i gezici olmak üzere toplam 269 adet yeni araç muayene istasyonu faaliyete geçirerek uluslararası standartlarda hizmet vermeyi hedeflediğini belirtiyorlar.  Şu an ise 73 ilde toplam 186 istasyonumuz hizmet veriyor.

TÜVTURK Araç Muayene İstasyonları’nda; araç üzerinde mevcut olan her noktanın fonksiyonel ve gözle kontrol edildiği periyodik araç muayenesi yanısıra, egzoz emisyon muayenesi, yola elverişlilik muayenesi, özel muayene (tadilat ve zorunlu muayene) hizmetleri verilecek. TÜVTURK, tüm bu hizmetleri birebir aynı özellik ve ortak standartlara sahip istasyonlarında çalışan uzman ve eğitimli personeliyle gerçekleştirmeyi hedefliyor.

Bu sayede Türkiye çapında bugün itibariye 1800’ü teknik olmak üzere yaklaşık 2.400 kişiye iş imkanı yaratarak sektörde önemli bir istihdam sağlandı.

TÜVTURK Yetkilileri misyonları ve ilkelerini şu sözlerle açıklıyor; “Ülkenin tamamına ulaşan hizmet ağı, uluslararası deneyimle oluşmuş teknik birikim ve uzman insan kaynağı ile trafik ve araçlara yönelik çok yönlü hizmetler sunarak Türkiye’de trafik ve araç güvenliğini artırmak; müşterilerimize, yatırımcılarımıza, çalışanlarımıza, iş ortaklarımıza ve Türkiye’ye değer katarak büyümek misyonumuzdur. Kalite işimizin temeli; bağımsızlık, tarafsızlık, dürüstlük temel ilkelerimizdir.”

TÜVTURK araç muayene istasyonları 20 yıllığına özelleştirildi

TÜVTURK araç muayene istasyonları 20 yıllığına özelleştirildi ve konsorsiyumun ortakları arasında gelişen süreç hakkında yetkililer şu bilgileri verdi; “Doğuş Otomotiv - Akfen - TÜV SÜD konsorsiyumu tarafından kurulan TÜVTURK, Özelleştirme İdaresi tarafından gerçekleştirilen ihale sonucu 20 yıllığına araç muayene istasyonlarının açılması ve işletilmesi görevini yapmaya hak kazanmıştır. İki bölgede toplam 613.5 milyon USD TÜVTURK ortakları tarafından teklif edilmiş, % 10 peşin ödeme imkanı kullanılarak 552.250.000 USD nakten peşin olarak ödenmiştir. Devir işlemi ile ilgili süreç devam ederken, konsorsiyum üyeleri bu işi yürütmek üzere TÜVTURK Taşıt Muayene İstasyonları Yapım ve İşletim A.Ş.’yi kurmuş ve projenin yönetimi bu şirkete devredilmiştir.

Şirket kurulumuyla birlikte, tüm Türkiye’den İş Ortaklığı için gelen başvurular değerlendirilmiş ve belli kriterler göz önünde bulundurularak seçilen İş Ortakları ile TÜVTURK arasında protokol sözleşmeleri imzalanmıştır. Bu süreçte, her ilde ihale şartnamesinde belirtilen özellikleri taşıyan arsalar bulunmakta, sonrasında istasyonun inşaat sürecine başlanmaktadır. İstasyonlar en az bir, en çok altı adet muayene kanalını içeren hizmet bölümü ile idari İşlerin yürütüleceği ofis bölümünü içeren yapılardır. İstasyonlar, modern araç muayene ekipmanlarıyla donatılmıştır. Ayrıca tüm ilçelere de hizmet götürülebilmek amacıyla gezici istasyonlar da faaliyete geçirilmiştir.”

TÜVTURK araç muayene istasyonlarının ihtiyaç duyulması durumunda ek istasyon açma ve kanal sayısını arttırma gündeme gelecek

Aracın muayenesinin düzenli ve eksiksiz yapılması karayollarına güven getirecek

Araç muayenesinin önemini ise TÜVTURK yetkilileri şöyle açıkladı; “Araç muayenesinin belirli ve modern bir standarda kavuşması, araç kusurundan kaynaklanan trafik kazalarının azalması ve trafik güvenliğinin artmasına katkı sağlamayı hedeflemektedir. Ayrıca periyodik olarak bakımı yapılmış araçların performansının artmasıyla, yakıt sarfiyatı ve gürültü kirliliği azalmaktadır. Yine bakımlı araç sayısının artmasıyla, aracın ömrü uzamakta ve ikinci el değeri artmaktadır.”

Araç muayene hizmeti en ücra noktalara kadar taşınmış olacak

Nüfusun yoğun olduğu illerde uzun bekleme kuyruklarını minimize etmek amacıyla araç kapasitesini karşılayacak sayıda muayene istasyonu ve muayene kanalı bulunması için çalışmalar sürüyor.

Mevcut yöntemlerle yapılan şase, motor, plaka ve görüntü kontrolü daha da ileriye taşınarak kontrol ve test cihazları eşliğinde araçların gerçek durumu tespit edilecek ve ağır kusurlu veya emniyetsiz durumda olan araçlara onay verilmeyip bir aylık süre içinde gerekli tamiratın yaptırılması sağlanacak.

Avrupa Birliği ülkelerine yük nakli yapan ağır tonajlı ticari araçlar genel teknik muayeneleriyle birlikte yola elverişlilik belgelerini de TÜVTURK İstasyonları’ndan temin edebilecekler.

Araç muayene hizmeti yanında egzoz emisyon muayene hizmeti de verilecek

Araç muayene istasyonlarında daha kaliteli ve etkili hizmet verebilmek için ileriye dönük bir takım önlemler alınması gündeme gelmiş. Bu önlemleri ise şöyle sıralamak mümkün;

             Personel sayıları bu yoğunluğu en az düzeye indirmek için verimli çalışmayı sağlayacak şekilde arttırıldı.

             Yoğun istasyonlarda çalışma saatleri yeniden düzenlenmiş; belirli istasyonlarda sabah 06:00’dan akşam 22:00’ye kadar hizmet verilmeye başlandı.

             Öğlen saatlerinde mesaiye devam edilerek bu zaman kaybının önüne geçildi.

             Muayene talebinin az olduğu Cumartesi gününe talebin kaydırılması için gerekli çalışmalar yapıldı. Gerekirse, ileride bazı istasyonlarda Pazar günleri de çalışma yapılacak.

             Araç sahiplerinin muayene talebinin daha az olduğu istasyonlara yönlendirilmesi sağlanacak.

             İstanbul’da ön rezervasyon sistemi pilot olarak ve kısıtlı şekilde kullanılmaya başlanacak.

             En kısa sürede internet ve çağrı merkezi aracılığıyla istasyonlarda belirli kanalların, belirli süreler itibariyle randevulu araçlara tahsis edilmesi sağlanacak.

             İstanbul ve Bursa gibi illerde ek istasyon açılışları için çalışmalar başladı.

Son olarak tüm bu önlemlerin yanı sıra yoğunluk yaşanan büyük illerde T.C. Ulaştırma Bakanlığı Kara Ulaştırma Genel Müdürlüğü ile birlikte yapılacak çalışmalar doğrultusunda yeni istasyon açılışlarının yapılması da gündeme gelecek.

 
Amaç Kamyoncular Federasyonunu Kurmak
 
Ekrem Can; "Plaka Sınırlaması Şart"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Treder Zirvesi Sektörün Gelişimini Sergiledi
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
0
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
0
  YAZARLAR
Dr. Can Baydarol
Dr. Can Baydarol
Son Düzlük
Alpay Lök
Alpay Lök
Otobüs Yolculuğunda Hedef Sıfır Ölüm!
Mustafa İmrak
Mustafa İmrak
Lojistik Sektöründe Çevreci Çözümler
Av. Bilun ELMACIOĞLU
Av. Bilun ELMACIOĞLU
Sınırda Karbon Düzenlemesi Mekanizması “SKDM” 1 Ekim 2023 Tarihinde Yürürlükte
Özgür Şener
Özgür Şener
 Nafile Çaba
Prof. Dr. Birol ERKAN
Prof. Dr. Birol ERKAN
Yıldız Sektör; Lojistik
Nizamettin KARADAĞ
Nizamettin KARADAĞ
Türkiye Taşımacılığını Kim Yönetiyor?
Kamyonum TV
0
  ÇOK OKUNANLAR
0
Güzeller
0
  FACEBOOK'TA KAMYONUM
0
  ANKET
     
 
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
0
Sınır kapılarında yaşanan sorunlar
Vize
Belge yetersizliği
Maliyetler
Tır parkı sorunları
Cezalar
Sınırlardaki ve güzergahlarda karşılaşılan geçiş sorunları
0
0 Sonuçlar
 
     
0
  Kamyonum
0
  •Künye
  •İletişim
  •Abonelik ve Reklam
  •Sitene Ekle
  0
 
Ekonomi
İhale
Gündem
Haberler
Teslimat
Deniz Taşımacılığı
Lojistik
English
Akü
  0
 
Ağır Vasıtalarda Yeni Modeller
Hafif Ticarilerde Yeni Modeller
Özel Tasarım Araçlar
Modifiye Kamyonlar
Treyler Galeri
Üstyapı Galeri
Otobüslerde Yeni Modeller
Kamyon Magazin
Güzeller
  0
 
Yeni Araç Tanıtımları
Test Sürüşleri - Kamyon
Test Sürüşleri - Hafif Ticari
Kamyon Yarışları
Monster Truck Yarışları
Kamyon Simülatörleri
Otobüs Simülatörleri
Yeni Teknolojiler
Kamyon Magazin
  0
 
türkiye
bus
treyler
src
truck
dikkat
haberler
lkw
Kamyon