Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
bisa
English
Regenerative Braking Axle In Production Since Late 2022

Regenerative Braking Axle In Production Since Late 2022

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
1 Eylül 2007 Cumartesi - 00:00

KKR, Un Ro-Ro'yu Satın Alıyor

KKR, Un Ro-Ro yu Satın Alıyor

Nakliye Sektörünün Duayeni Saffet Ulusoy Önderliğinde Kurulan Un Ro-Ro, ABD'li Yatırım Şirketi KKR ile Yüzde 87'lik Hissenin Satışı İçin Münhasırlık Anlaşması İmzaladı. Bugüne Kadar 600 Milyon Doların Üzerinde Yatırım Yapılan Şirketin 9 Gemisi Bulunuyor. Bu arada KKR (Kohlberg Kravis Roberts&Co L.P), kredi almak için görüştüğü Yunan Marfin Investment Group’un  "KKR’nin gizli Yunan ortağı var" yorumlarına neden olan "işin içinde biz de varız" açıklamasına kızıp, krediyi almaktan vazgeçerek bu bankayla ilişkisini kesti.

1993 yılında nakliye sektörünün duayeni Saffet Ulusoy önderliğinde bir araya gelen 48 uluslararası nakliyecinin kurduğu UN Ro-Ro, ABD’li yatırım şirketi Kohlberg Kravis Roberts (KKR) ile çoğunluk hisselerinin satışı için münhasırlık anlaşması imzaladı. UN Ro-Ro’ya bugüne kadar 600 milyon doların üzerinde yatırım yapıldığını söyleyen CEO Cüneyt Solakoğlu, 41 ortağın sahip olduğu yüzde 87’lik hissenin önümüzdeki günlerde KKR’ye devredilmesinin gündeme geleceğini belirtti. UN Ro-Ro’nun deniz taşımacılığında Akdeniz’de 1’inci dünyada ise 4’üncü sırada olduğunu anlatan Solakoğlu, "Un Ro-Ro’nun değeri neyse o kadara satacağız" dedi.   Ancak bu arada UN Ro-Ro’nun yüzde 87’sini almak için münhasırlık anlaşması imzalayan ABD’li yatırım şirketi KKR, kredi almak için görüştüğü Yunan Marfin Investment Group’un "işin içinde biz de varız" açıklamasına kızarak bu bankayla ilişkisini kesti. "KKR’nin gizli Yunan ortağı var" yorumlarına neden olan bu sözlerin ardından Marfin, özür açıklaması yapsa da KKR, "Bizim üzerimizden kendi reklamını yapıyor" diyerek, bu krediyi almaktan vazgeçti.

“600 Milyon Doların Üzerinde Yatırım Yapıldı”

UN Ro-Ro hisselerinin birkaç aydır işlem halinde olduğunu hatırlatan Cüneyt Solakoğlu, ,     "Türk nakliyecileri olarak 14 yıl önce 2 gemiyle Un Ro-Ro’yu kurduk. Bugüne kadar 600 milyon doların üzerinde yatırım yapıldı" dedi. Solakoğlu yılda ortalama 90 bin gidiş, 90 bin dönüş olarak toplam 180 bin araç taşıdıklarını belirterek “Un Ro-Ro’nun ilk günden beri yükselen bir grafiği var. Bugüne kadar çok iyi işler yaptık. Bunun bir benzeri daha yok. Son derece iyi çalışıyorduk. Akıllı ve en önemlisi çok çağdaş taşıma yapıyoruz. Araçların en kısa yoldan Avrupa’ya ulaşmasını sağlayan sistem kurduk. Bugün toplam 9 gemi ile hizmet veriyoruz. Siparişte 4 tane gemimiz daha var."diye konuştu.

KKR Yatırım Yapacak

Solakoğlu, KKR’nin UN Ro-Ro’yu devraldıktan sonra yatırım yapmasını beklediklerini ifade ederek, "KKR, dünyanın dört bir yanında büyük fonları idare etmektedir. KKR’nin UN Ro-Ro’ya olan yaklaşımı ise yeni hatlar açmaktır. Karadeniz ve Akdeniz’de yeni hatlar açabilirler. Ciro olarak şirketi daha da büyütme yolunu seçebilirler.”dedi.  Ayrıca satışın gerçekleşmesi halinde KKR, Texas Pasific Group’u geçerek Türkiye’ye yatırım yapan en büyük girişim sermayesi grubu olacak.

Malın Değeri Neyse Karşılığını Buluruz

UN Ro-Ro’nun CEO’su Cüneyt Solakoğlu, KKR ile görüşmelerin sürdüğünü belirterek "Şu an satış fiyatıyla ilgili bir şey söylemek mümkün değil. Ancak mal değerinin üzerine satılamaz. ABD’li yatırımcılar şirketin değeri neyse onu teklif ettiler" dedi.

Ancak, bu arada UN Ro-Ro’nun yüzde 87’sini almak için münhasırlık anlaşması imzalayan ABD’li yatırım şirketi KKR’nin, kredi almak için görüştüğü Yunan Marfin ile arasında anlaşmazlık çıkması ise süreci uzatacak gibi görünüyor.  "KKR’nin gizli Yunan ortağı var" yorumlarına neden olan bu açıklamanın ardından Marfin, özür açıklaması yapsa da KKR, "Bizim üzerimizden kendi reklamını yapıyor" diyerek, bu krediyi almaktan vazgeçti.

Marfin Erken Açıkladı

Yaklaşık iki yıldır satış görüşmeleri yapılan UN Ro-Ro İşletmeleri AŞ’nin çoğunluk hisselerinin KKR’ye satışı için münhasırlık anlaşması imzalanmasının ardından, Yunan Marfin Investment Group’un "KKR ile bu işte birlikte hareket ediyoruz" açıklaması ortalığı karıştırdı. KKR, bu satın alma için aralarında Türk bankalarının da bulunduğu pek çok kreditör ile görüşüyordu. Bunların arasında Yunan Marfin Investment Group da yer alıyordu. UN Ro-Ro ile münsahırlık anlaşmasının imzalandığının duyurulmasının ardından Marfin, uluslararası kredibilitesi yüksek bir kuruluş olan KKR ile birlikte bu satın almanın içinde kendisinin de bulunduğu yönünde bir açıklama yaptı.

Marfin Özür Diledi

Marfin’in Atina Borsası’na yaptığı bu açıklama ile sanki bu işte ortakmış havası yaratması Türkiye’deki muhalif grupları harekete geçirdi. Dubai Şeyhi El Maktum’un da ortakları arasında bulunduğu Marfin’in açıklaması, Türkiye’de "KKR’nin Yunan ortağı var, üstelik de bunu gizliyor" şeklinde yorumlara yol açtı. Bunun üzerine Marfin, dün konuyla ilgili özür mahiyetinde bir açıklama yaparak, "nihai anlaşmanın içinde olmadığını" duyurdu.

Hiç Yunan Bankası Olmayacak

Ancak KKR’nin UN Ro-Ro’nun satın alınmasında kredi almayı düşündüğü Yunan şirketinin, bu açıklaması yeterli olmadı. KKR’ye kredi desteği vermenin şartı olarak UN Ro-Ro’dan azınlık hissesi de almaya çalıştığı öğrenilen Marfin ile KKR arasındaki ilişkiler bozuldu. Bu gelişmelerin üzerine bir açıklama yapan KKR, "UN Ro-Ro’nun alımında tek başına hareket ediyoruz, hiç bir ortağımız yok. Finansman için çeşitli kuruluşlarla görüşüyoruz bunlardan biri de Marfin’dir. Marfin’le anlaşmaya varılmış hiç bir ortaklık söz konusu değil" dedi. KKR bunun da ötesinde, "Marfin bizim üzerimizden reklam yapmaya kalkıştı. Bizimle olan gizlilik anlaşmalarını yok sayarak böyle bir açıklama yaptı" yönünde tepki gösterdi ve bu satın almada sadece Marfin’den değil, hiçbir Yunan bankasından kredi kullanmamaya karar verdi.

UN Ro-Ro CEO’su Cüneyt Solakoğlu ise, Yunan Marfin ile KKR arasında kesinlikle bir ortaklık ilişkisi bulunmadığını vurguladı.  KKR’nin dünyanın en büyük private equity (girişim sermayesi) şirketlerinden biri olduğunu ve ABD kökenli olduğunu hatırlatan Solakoğlu, "Yönettiği fonların büyüklüğü 35 milyar dolardan fazla. 31 Mart itibariyle KKR’nin yatırım yaptığı 40 firmanın yıllık cirosu 100 milyar doların üzerinde. Bünyesinde 560 bin kişi çalışıyor. Ama bu yatırımlar sadece dünyanın 10 ülkesinde ve 11 değişik iş kolunda. KKR’nin bu işte ne bir Yunan ne de bir Ortadoğulu ortağı var, tek başına hareket ediyor. Bu satış gerçekleşirse KKR, ilk kez UN Ro Ro ile Türkiye pazarına girmiş olacak” dedi.

 
İran Otomobiline Büyük Talep
 
Cilvegözü'nde TIR Kuyruğu 5 Kilometreye Ulaştı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
dikkatbussrckamyoncusondakikatürkiyeşoförkamyonumfahrer