Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyoon, nakliye, taşımacılık
bisa
ford, fordtrucks, fordfline
English
OTOKAR ADDS NEW ONES TO ITS FOUR-QUARTER VEHICLES!

OTOKAR ADDS NEW ONES TO ITS FOUR-QUARTER VEHICLES!

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
6 Eylül 2007 Perşembe - 00:00

Mercedes-Benz Türk 40. Yılını Kutladı

Mercedes-Benz Türk 40. Yılını Kutladı

Mercedes-Benz Türk, kuruluşunun 40. yıldönümü nedeniyle Hoşdere Fabrikası’nda basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Mercedes Otomobil Grubu Başkanı Dieter Zetsche, 1967 yılında Türkiye’de Otomarsan ile çalışmaya başladıklarını belirterek, “Türkiye’ye gelmekle doğru karar verdik. Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı var sözü doğru çıktı. Türkler, basit montaj sanayiden önemli bir yere geldi" dedi.

Türkiye’de üretilen kamyon satışlarını bir yılda yüzde 16’dan yüzde 30’a çıkardıklarını ve Türkiye’deki otobüslerin üçte birinin Mercedes olduğunu vurgulayan Zetsche, “Kamyonda beş, otobüste kırk yıldır şampiyonuz. Büyüyen pazarda yer almaya devam edeceğiz. Türkiye’ye yatırımlarımız 500 milyon Euro’yu geçti” diye konuştu. Zetsche, bayilerin son beş yılda Mercedes-Benz Türk’e 70 milyon Euro katkıda bulunduğuna da dikkat çekti.

Gelecek 40 Yıl Daha Türkiye'deyiz

Önümüzdeki 40 yıl içinde bir fincan kahve daha içmek istediklerini kaydeden Zetsche, gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Bir gazetecinin “40 yıl içinde Türkiye’den çıkmayı düşündünüz mü?” sorusuna, “Böyle bir karar almadık, aklımızdan geçmedi. Biz uzun dönemli yatırım yaparız. Türkiye’nin geleceğine güveniyoruz. Hem iyi günlerin hem kötü günlerin ortağı olduk. Bugün geldiğimiz noktada doğru bir karar verdiğimizi görüyoruz” dedi.

Aksaray fabrikalarında üretilecek olan 17 bin ünite kamyonun 7 binini ihraç etmeyi planladıklarını aktaran Zetsche, “Mercedes-Benz Türk’ün üretimdeki global önemi hem kamyonda, hem de otobüste hızla büyüyecektir” dedi.

Zetsche, Türkiye’nin konumu nedeniyle buradaki geleceklerine yönelik beklentilerinin yoğun olduğunu vurgulayarak, “Türkiye bize çok önemli fırsatlar sunuyor. Her gün yeni bir fırsat penceresi açılıyor. Burayı çok önemsiyoruz” dedi.

Ziegler’den Teşvik Talebi

Mercedes Benz Türk A.Ş. Direktörler Kurulu Başkanı Jürgen Ziegler ise Türkiye’de yatırımlar ve tesislerin inşalarına devam edeceklerini söyledi ve yeni hükümetten özellikle altyapının kendilerini zorladığı yerlerde yatırım teşviki sağlamasını istedi. Ziegler teşvik almalarının kendilerini daha güçlendireceğini belirterek yerel piyasa izin verdiği sürece  kamyonda yatırımlara devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

 
Otokoç’tan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne 23 Adet Ford Cargo
 
Isuzu’nun İzmir Çıkarması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
En Önemli İnsan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
Kamyonsondakikabusfahrerkamyoncutürkiyelkwtrucknews