Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
bisa
English
Regenerative Braking Axle In Production Since Late 2022

Regenerative Braking Axle In Production Since Late 2022

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
6 Eylül 2007 Perşembe - 00:00

Doğuş, Krone İle Treyler Üretecek

Doğuş, Krone İle Treyler Üretecek

Treyler üreticisi Krone ile fabrika kurma çalışmalarının devam ettiğini, damper üreticisi Meiller ile ise bir niyet mektubu imzalandığını anımsatan Acar, Krone yatırımına ilişkin bir soru üzerine İzmir'de yer konusundaki arayışlarının sürdüğünü anlattı.

Doğuş kİ¢rını artırdı

Doğuş Otomotiv Servis ve Ticaret A.Ş. (DOAŞ), yılın ilk yarısında 22 milyon YTL net kİ¢r elde etti. Şirketin satışları, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 35 oranında azalarak 41 bin 479 adetten 26 bin 916 adede gerilerken, pazar payı yüzde 12'den yüzde 11'e düştü.
Şirketin geçen yılın ilk altı ayında 1 milyar 275 milyon YTL olan cirosu bu yıl aynı dönemde yüzde 17 gerileyerek 1 milyar 59 milyon YTL'ye indi. Şirketin ikinci el satışlarıysa yüzde 68 oranında artış gösterdi, net dönem kİ¢rı da 2 milyon YTL'den 22 milyon YTL'ye çıktı.
Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar, birçok ülkenin iç talebi daraltıcı önlemler almaya başladığını gözlemlediklerini belirterek, dünya ekonomilerinde son dört beş yıldır yaşanan aşırı büyümenin artık normalleşme trendine gireceğini, 2008 sonuna kadar ekonomilerin büyüme hızında bir yavaşlama olacağını anlattı.

Türkiye yeniden büyüyecek

Türkiye'nin bu konuda diğer ülkelere göre daha şanslı olduğunu vurgulayan Acar, seçim sonrası istikrarın korunmuş olması, sıkı para ve maliye politikalarıyla bu global kriz ortamından en az biçimde etkileneceklerine inandıklarını, 2010 yılından itibaren Türkiye ve gelişen ülkelerin büyüme hızlarına tekrar kavuşacaklarını söyledi. Önümüzdeki dönemde faizlerde bir azalma beklediklerine işaret eden Aclan Acar, bunun da iç talebe yansıyacağını ifade etti.

DOAŞ'ın Mısır ve İsviçre'deki faaliyetlerinin hatırlatılarak, yeni pazarlar konusundaki düşüncelerinin sorulması üzerine Acar, DOAŞ'ın bölgesel sınırlaması bulunmadığını, fırsatlar olursa hepsini değerlendirebileceklerini söyledi. Acar, yeni hükümete ilişkin bir soru üzerine de aynı siyasi parti ile geçen döneme yakın bir hükümetin kurulmasının iş dünyası açısından olumlu olduğunu söyledi.

Doğuş Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Ali Bilaloğlu, 2007'nin ilk altı ayındaki toplam araç satışında, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 35'lik bir daralma olduğunu kaydetti.
Bilaloğlu, yılın ikinci yarısında yaşanacak bir toparlanmayla, 2007'nin tamamındaki daralmanın yüzde 10 düzeyinde kalmasını beklediklerini belirtti. Bilaloğlu, sektörde ilk yarıda yüzde 35 düzeyinde olan daralmanın temmuz sonunda yüzde 28 düzeyine indiğine dikkat çekerek şöyle konuştu:
"Beklentimiz, yılsonunda pazarın büyüklüğünün 550 bin-600 bin düzeyinde satış adetlerine ulaşması yönünde. Amacımız, canlanmaya başlayan pazarda satış adedimizi artırmak ve pazar payımızı yüzde 12 ve üzerine taşımak."

Radikal

 
Temmuz Ayında İhracatta Yüzde 12.5 İthalatta Yüzde 20.5 Artış
 
İran Otomobiline Büyük Talep
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
newsdikkatkamyonumlkw haberler Kamyontürkiyesondakikabus