Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
bisa
English
Regenerative Braking Axle In Production Since Late 2022

Regenerative Braking Axle In Production Since Late 2022

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
9 Kasım 2010 Salı - 00:00

HURDA ARAÇTA SINIR 1985 YILI

Hurda araç alımı ile ilgili tebliğ Ulaştırma Bakanlığı tarafından yeniden düzenlendi ve Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bakanlık, daha önce 1979 olarak belirlediği ‘hurda’ sınırını, 1985 yılı şeklinde değiştirdi. Bu şekilde 145 bin aracın trafikten çekilmesi planlanıyor.

HURDA ARAÇTA SINIR 1985 YILI

Ulaştırma Bakanlığı, hurda araç kapsamını genişletti. Daha önce 1979 model ve öncesi kamyon, çekici, tanker ve otobüsleri kapsayan tebliğ, Ulaştırma Bakanlığı tarafından yeniden düzenlenip Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre yaş sınırı 1985'e yükselttildi. Aracını hurdaya ayıran araç sahiplerinin motorlu taşıtlar vergisi (MTV) faizi ile varsa trafik cezası da silinecek.

Hurda araç alımları 15 Kasım’da başlayacak ve 30 Haziran 2011’de sona erecek. Ulaştırma Bakanlığı, yaklaşık 140 bin aracı yakından ilgilendiren hurda araçlarla ilgili tebliğini hazırladı ve Başbakanlık’a gönderdi. Gönderilen tebliğde hurda araç kapsamına yük ve eşya taşımak için imal edilmiş kamyon, tanker ve çekici cinsi motorlu taşıtlar ile sürücüsü dahil 16 adet ve üzeri oturma yolcu otobüsleri giriyor. Bakanlık, ekonomik ömrünü tamamlamış 1985 (dahil) ve öncesi araçları piyasadan çekerek, büyük oranda yolcu ve yayalarla yüklerin de güvenliğini sağlamayı amaçlıyor. Hurda araçların yollardan çekilmesiyle enerji tasarrufunun yanı sıra çevre kirliliğine de katkıda bulunacak. Böylece, daha az hava ve gürültü kirliliği yaşanacak.

Çalışır durumdaki aracını hurdaya ayırma ve teslime ilişkin belgelerin MKEK tarafından Ulaştırma Bakanlığı’na iletilmesini müteakip, ödeme araç sahibinin dilekçesinde belirttiği banka adı ve IBAN numarasına 1 ay içinde yapılacak. Aracını hurdaya ayırmak isteyen araç sahipleri önce aracının taşıt olma özelliğini koruduğuna dair “hurdaya ayrılmıştır” kaşeli, trafik tescil belgesinin aslı ile birlikte, Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) Hurda İşletmesi Müdürlüğü’nün Kırıkkale, İzmir-Aliağa ve Kocaeli-Seymen Hurda müdürlüklerine teslim etmeleri gerekiyor. Teslimden sonra birkaç evrak daha isteniyor. Araç sahipleri için tanzim edilen evraklar, Araç Durum Raporu, Kantar Tartı Fişi, Hurda Malzeme Teslim ve Tesellüm Tutanağı, ilgilinin dilekçesi ve “hurdaya ayrılmıştır” kaşeli Trafik Tescil Belgesi’nin aslı olarak sıralanıyor. Eğer araç sahibinin Trafik Tescil Belgesi zayi ise trafik tescil bürolarından temin edilebilen ‘zayidir’ ibareli onaylı evrak tanzim edilebilecek.

Ulaştırma Bakanlığı tebliğinin kapsamına giren araçların hurdaya ayırma işlemlerini tamamlayan taşıt sahiplerine ve vekillerinin dilekçede beyan ettiği banka hesap numarasına, Ulaştırma Bakanlığı tarafından ödeme yapılacak. Hurdaya ayrılan araçlar ve kilo başına ödenecek ücretler şöyle: “1973 model ve öncesi taşıtlar için ‘taşıt ağırlığı kg) x 0.70 TL’; 1974, 1975 ve 1976 model taşıtlar için ‘taşıt ağırlığı (kg) x 0.90 TL’; 1977, 1978 ve 1979 model taşıtlar için ‘taşıt ağırlığı (kg) x 1 TL’; 1980 ve 1981 model taşıtlar için ‘taşıt ağırlığı (kg) x 1,10 TL’; 1982 ve 1983 model taşıtlar için taşıt ağırlığı (kg) x 1.20 TL’,1984 ve 1985 model taşıtlar için ‘taşıt ağırlığı (kg) x 1.30’ TL ödenecek. Taşıt ağırlığı; boş olarak tartıldığı kantar tartı değeri olacak. Taşıtın kantar tartı değerinin, trafik tescil belgesinde yazılı olan ağırlık değerinden fazla olması halinde, trafik tescil belgesinde yazılı net ağırlık ödemeye esas alınacak.

BİR KISIM MOTORLU KARAYOLU TAŞITLARININ PİYASADAN ÇEKİLMESİNE İLİŞKİN TEBLİĞ

 

 
Geçici İhraç İzni Kapsamında Yurtdışına Gönderilecek Taşıtlar Hakkında
 
Kurban Bayramınız Mübarek Olsun...
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Misafir 6 Eylül 2012 Perşembe 03:13

Thank you so much for this atrilce, it saved me time!

Yorumu oyla      2      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Geçici İhraç İzni Kapsamında Yurtdışına Gönderilecek Taşıtlar Hakkında
Ulaştırma Bakanlığı Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü, ...
BEŞ YILDA 91 TÜNEL
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Hopa-Borçka Yolu Cankurtaran ...
SCR Kartları Hakkında
SRC Belgeleri ile ilgili kanun 2005 yılında çıktığından bu yana ...
 
BİLGİLENDİRME İZMİR?DE DEVAM ETTİ
Ulaştırma Bakanlığı Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü ...
KARAYOLU TAŞIMA YÖNETMELİĞİ İLE İLGİLİ GENELGE
Karayolu Taşıma Yönetmeliği İle İlgili Genelge
BAKAN YILDIRIM?IN GÜNDEMİ
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım: “Deniz Ticaretimiz ve Gemi İnşa ...
 
ARAÇ MUAYENELERİ İLE İLGİLİ GENELGE
Kara Ulaştıması Genel Müdürlüğü Araç Muayeneleri ...
SAYISAL TAKOGRAF KART BAŞVURULARI BAŞLADI
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ nin yaptığı açıklamaya ...
TÜVTURK 10 MİLYON DEDİ
  Periyodik araç muayenesinde yetkili tek kuruluş olan ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
sondakikaşoförnewskamyonumkamyoncubus haberler türkiyetreyler