Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
15 Eylül 2010 Çarşamba - 00:00

TÜVTURK 10 MİLYON DEDİ

  Periyodik araç muayenesinde yetkili tek kuruluş olan TÜVTURK, tüm Türkiye genelindeki 10 milyonuncu muayene hizmetini verdi.

TÜVTURK 10 MİLYON DEDİ

Araç muayene istasyonlarının yapım ve işletimi ile ilgili olarak  açılan ihaleyi kazanan ve halen 193 sabit ve 71 adet sabit istasyonda uluslararası standartlarda periyodik araç muayenesi, tadilat muayenesi, zorunlu muayene ve yola elverişlilik muayenesi  hizmeti veren TÜVTURK, 10 milyonuncu muayenesini gerçekleştirdi.  TÜVTURK Bursa / Kestel İstasyonu’nda gerçekleştirilen muayene sonunda Bayram Yüzgeç adına kayıtlı araç, muayeneden “Kusursuz” olarak geçti. Muayene sonrasında Bayram Yüzgeç’e ‘10 Milyonuncu Muayene’ anısına TÜVTURK yetkililerince araç sahibine hediye verildi. 

Hizmet süremizi kısaltırkenkalitemizi her geçen gün artırdık

T.C Ulaştırma Bakanlığı denetimi altında faaliyet gösteren ve Türkiye’de periyodik araç muayenesi konusunda tek yetkili kuruluş olan TÜVTURK’ün kısa süre içerisinde 10 milyonuncu muayene hizmetini vermiş olmasının, önemli bir başarı olduğunu dile getiren TÜVTURK yetkilileri, “Hizmete başladığımız 11 Ocak 2008 tarihinden bu yana geçen süre zarfında 10 milyonuncu muayene hizmeti sunabilme başarısını elde ettiğimiz için mutluyuz. Araç muayenesinin trafik ve trafikte seyreden herkes için önemli olduğu bilinciyle yürüttüğümüz çalışmalar, halkımızın da desteğiyle sonuçlarını verdi. Yakaladığımız ivmeyle, hizmet süremizi kısaltmak, aynı zamanda kalitemizi artırmak amacıyla randevulu sistemin hayata geçirilmesi, yeni istasyonların hizmete alınması gibi birçok yeni çalışma ve yatırımlar gerçekleştirdik ve bu noktaya ulaştık. Her geçen gün kendimizi geliştirmeye, kaliteyi artırıcı hizmet ve projelere imza atmaya devam ediyoruz.” şeklinde bilgi verdiler.

Tekrarlarla birlikte 14 milyon muayene yapıldı

11 Ocak 2008 tarihinden bugüne kadar, 10 milyonuncu muayene hizmeti veren TÜVTURK, muayene tekrarlarıyla birlikte 14 milyon muayene gerçekleştirdi. Bu süre zarfında ilk muayenesi yapılan 10 milyonun yüzde 83’lük bölümünü otomobil, minibüs, kamyonet, arazi taşıtı, yüzde 4’ünü traktör motosiklet ve motorlu bisiklet  gibi hafif araçlar oluştururken, yüzde 13’lük  bölümünü ise otobüs, kamyon, çekici, tanker, römork gibi ağır vasıtalar oluşturdu.

4 milyon araç ağır kusurlu veya emniyetsiz

TÜVTURK’ün bugüne kadar ilk muayenesini yaptığı 10 milyon aracın, yüzde 35’i Ağır Kusurlu, yüzde 5’i Emniyetsiz, yüzde 55’i Hafif Kusurlu ve yüzde 5’i ise Kusursuz olarak muayenelerini sonlandırdı.

2010 yılında, 8 ayda 3 milyonu aşan muayene

TÜVTURK, 2010 yılının geride kalan 8 aylık döneminde 3.681.351’i ilk muayene olmak üzere, 5.239.573 adet muayene gerçekleştirdi. İlk muayenesi gerçekleştirilen 3.681.351 adet aracın, yüzde 52’sine karşılık gelen 1.286.232 araç Ağır Kusurlu ve yüzde 8’ine karşılık gelen 285.299 adedi de Emniyetsiz olarak muayenede başarısız olurken, yüzde 52 oranındaki 1.908.858 adet araç Hafif Kusurlu, yüzde 5 oranındaki 200.962 araç ise Kusursuz olarak ilk muayeneden geçti. İlk muayeneden başarısız olan ve bir ay içerisinde ücretsiz olarak ikinci muayene hakkını kullanan 1.558.222 aracın da yüzde 97’si kusurlarını gidererek muayeneden geçtiler.

 
BAKAN YILDIRIM? DAN İFTAR YEMEĞİ
 
SAYISAL TAKOGRAF KART BAŞVURULARI BAŞLADI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BAKAN YILDIRIM? DAN İFTAR YEMEĞİ
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım iftar yemeğinde basın mensuplarıyla buluştu.
Azerbaycan KUKK Toplantısı Yapıldı
İzmir` de yapılan Türkiye-Azerbaycan Kara Ulaştırması Karma Komisyon ...
"CEZALAR CAYDIRICI OLMUYOR"
Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu’ nun internet ...
 
TRAFİK KANUNU İÇİN DEĞİŞİKLİK TEKLİFİ
Karayolları Trafik Kanunu' ndaki her fazla yolcu için 60 TL olan ...
2010 YILI GEÇİŞ BELGESİ DAĞITIM ESASLARI YÖNERGESİ? NDE DEĞİŞİKLİK
2010 yılı Geçiş Belgesi Dağıtım Esasları Yönergesi’ ...
KAÇAKÇILAR TATİLDE
2010 yılının ilk altı ayına ilişkin kaçakçılık raporu Gümrük ...
 
Türkiye- Belarus KUKK Toplantısı Yapıldı
Türkiye-Belarus Kara Ulaştırması Karma Komisyon (KUKK) Toplantısı ...
UND-DENİZ NAKLİYECİLERİN ROTASINI DEĞİŞTİRDİ
Uluslararası Nakliyeciler Derneğinin Ro-Ro taşımacılık faaliyetini yürüten ...
Depolar sebze meyve tezgahında doluyor
Ankara' nın Kazan ilçesinde 10 numara madeni yağ satan satıcılar, ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
lkwtreylersrckamyonumşoförkamyoncutürkiyesondakikanews