Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
5 Aralık 2006 Salı - 00:00

Ankara Kamyoncular Derneği İkinci Şubesini Gölbaşı' nda Açtı

Ankara Kamyoncular Derneği İkinci Şubesini Gölbaşı  nda Açtı

“ Bu dernek federasyon olur”

Saygı duruşu ve istiklal marşının söylenmesinin ardından başlayan organizasyonda, Gölbaşı Belediye Başkanı Abdülnasır Haşhaş sorunların birliktelik sağlayarak çözüleceğine bu anlamda da açılan bu şubenin kamyoncu esnafının sorunlarına sahip çıkacağına inandığını belirtti. Hükümet ve yetkili merciler nezdinde sorunların çözülebilmesi için derneğin çok önemli bir adım olduğunu belirten Haşhaş; “Kamyoncular Derneği Başkanımız çok heyecanlı ve gayretli görünüyor. Umarım bu çalışmalar neticesini verir ve kamyoncu esnafı ülkemizde hak ettiği yeri alır. Bu gayretle, ileride derneğin federasyon örgütlenmesi çatısı altında çalışmalarına devam edeceğine inanıyorum.” dedi.

“ 51 ilde dernek kurup federasyon olacağız”

Açılışta konuşma yapan Ankara Kamyoncular Derneği Başkanı Bekir Güldalı, derneğin kuruluş amacının öncelikle kamyoncular arasında yardımlaşma ve dayanışmayı sağlayarak güç birliği oluşturmak, daha sonra kamyoncu haklarını korumak, adli makamlara götürmek ve yüksek mercilere sunmak olduğunu söyledi.

Kamyoncuların bir odası olmadığını ve hala Ankara valisine bağlı olarak çalışmalarını yürüttüklerini belirten Güldalı, hedeflerinin 51 ilde dernek kurarak tüm kamyoncuları bir federasyon altında toplamak olduğunu belirtti. Ulaştırma Bakanlığı’ nın şu ana kadarki bütün isteklerini dikkate aldığını söyleyen Bekir Güldalı, bakanlığın yaptığı çalışmalara da yönetimi adına teşekkür etti.

“Tonajı aşmak, bir başkasının ekmeğini almaktır”

Dernek başkanı, Ulaştırma Bakanlığı Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü’nün; Valilere, İl Emniyet Müdürlerine, Jandarma Komutanlarına düzenlediği bilgilendirme toplantılarının olumlu sonuçlarının en kısa sürede piyasaya yansıyacağını söyledi. Kamyoncular Derneği Başkanı Türkiye çapında giriş çıkışlarda 24  saat denetim yapılacağına ve K belgesi olmayan şahıslara ceza uygulanacağına da dikkat çekti. Tonajı aşmanın bir başkasının ekmeğini almak anlamına geldiğini belirten Güldalı, denetim konusundaki hassas tutumundan dolayı Bakanlığa duyduğu minneti dile getirdi. Cumhuriyet tarihi boyunca yapılmayan düzenlemelerin son üç yılda geçirdiği değişimi takdirle takip ettiklerini de dile getiren başkan, Ulaştırma Bakanlığıyla birlikte çalışmak ve denetimlerde yer almak istediklerini sözlerine ekledi.

“ Gölbaşı tır parkı haline geldi…”

Gölbaşı Belediye Başkanı Abdülnasır Haşhaş açılış sırasında Gölbaşı’ nda son zamanlarda sorun haline gelen kamyon ve tırların düzensiz park edilmesi konusuna da değindi. Haşhaş bu durumun vatandaşlar açısından önemli bir sorun teşkil ettiğini söylerken,  bir turizm beldesi olan gölbaşının tır parkı haline gelmesinden dolayı duydukları rahatsızlığı dile getirdi. Belediye başkanı şu an için tırlara gösterilecek herhangi bir yer olmadığının ve konuyla ilgili çalışmaların devam ettiğinin de altını çizdi. Gölbaşı Belediye Başkanı kamyonculara, gelişigüzel park ederek ilçeye ve vatandaşlara rahatsızlık vermemeleri konusunda ricada bulundu. Haşhaş konuşmasını şöyle tamamladı: “Yerel yönetim olarak esnafın yanındayız, elbirliğiyle bu sorunu çözeceğimizi düşünüyoruz.”

“ Şahıs olarak hak aramak güç”

Ankara Kamyoncular Derneği Gölbaşı şubesinin açılışında oldukça heyecanlı gözüken şube başkanı Ferhat Sarı ise herkesin hakkını aramasının bir gereklilik olduğunu söyledi. Sarı: “ Herkesi bir arada toplayabilmemiz için bir çatı altında birleşmemiz şart. Büyük bir sektörün içinde olunca şahıs olarak hak aranması biraz daha güçleşiyor. Böyle bir örgütlenmenin içinde olunca devletimizle istişare içine olur kendimizi daha iyi ifade edebiliriz.” dedi. Dernek olarak amaçlarının kamyoncuya istihdam olanağı yaratmak olduğunu söyleyen şube başkanı Gölbaşındaki nakliye potansiyelini değerlendirmek amacıyla şube açtıklarını ifade etti. Sarı, kamyoncu esnafının ilk defa bu dönemde yüzünün güldüğünü de sözlerine ekledi. Şube Başkanı önümüzdeki günlerde Kazan’ da ve Çubuk’ ta açılacak olan şubelerin müjdesini de verdi.

Açılışa katılan kamyoncu esnafıyla sektöre ilişkin beklentileri üzerine konuştuk.

Ali Tuncay tek sıkıntılarının şimdilik sadece mazot olduğunu ve depolarını dolduramadıklarını söylüyor: “Denetimlerin yapılması ve ton/ km.nin iyi uygulanması durumunda işsizlik ortadan kalkar. Kantar her tarafta uygulanır, mazot fiyatları üzerinde devlet durursa kamyoncu esnafının sıkıntısı kalmaz. Bir de eski araçların kalkması lazım tabiİ® ki.”

Bakanlığın yaptığı düzenlemelerden oldukça memnun olan Ankara Kamyonum Derneği ikinci Başkanı Kaplan Özcan özellikle mesleğin artık belgesiz yapılamayacak olmasının çok önemli olduğunu vurguluyor: “ Artık her önüne gelen kamyonculuk yapamayacak. Yapsa bile 5 bin ytl ceza ödemesi gerekiyor. Bu cezanın caydırıcı olacağını umuyoruz. Kamyoncular bu düzenlemelere uysun ki kimse aç kalmasın. Bakanlığın bu denetimlerde takviye güce ihtiyacı olabilir. Derneğimiz bu konuda her türlü yardıma açık.”

Ankara Kamyoncular Derneği Gölbaşı Şubesi Yönetimi

Başkan: Ferhat Sarı

İkinci Başkan: Muzaffer Yorulmaz

Başkan Yardımcısı: Selim Dağdelener

Genel Sekreter: Ali Tuncay

Muasip Üyeler: Hamza Kaya, Üçler Kaya

Denetleme kurulu

Başkan: Mustafa Yücel

Başkan Yardımcısı: Haydar Coşkun

Denetleme Kurulu Üyesi: Metin Aydoğan

Disiplin Kurulu:

Başkan: Erdoğan Dinç

Başkan Yardımcısı: Hasan Latif

Üye: Murat Kale

Yedek Üyeler: Orhan Ayaz, Ercan Yorulmaz, Orhan Aydoğan, Abdullah Teceren, Halil İbrahim Kaya, Musa Nalbant

Denetleme Kurulu Yedek: İbrahim Emektar, Mesut Yanıkgönül, Beşir Polat

Disiplin Kurulu Yedek: Fikret Yiğit, Recep Yorulmaz, Oktay Tuncay

 
UBAK Belgelerinde Yüzde 75 Artış Korundu
 
TARİHTEN PARADOKSLAR
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
şoförtreylerKamyonbusfahrer haberler kamyoncunewstruck