Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
12 Aralık 2006 Salı - 00:00

İşbirliğiyle Denetim...

İşbirliğiyle Denetim...

Ulaştırma Bakanlığı Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü tarafından yapılan ve ilki Antalya’da 81 il valisine yönelik gerçekleştirilen konferans Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı İbrahim Şahin ve Kara Ulaştırması Genel Müdürü Talat Aydın’ ın katılımıyla gerçekleşti. Oldukça verimli geçen toplantıya vali ve vali yardımcılarının yoğun katılımı gözlendi.

“ Karayolu taşımacılığıyla ilgili düzenlemeler ertelenemez”

Konferansta açılış konuşmasını yapan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, karayolu taşımacılık sektörünün son elli yılda, ciddi anlamda hukuki altyapısı olmadan kendi haline bırakıldığını belirtti. Ulaştırma Bakanlığı olarak karayolu taşımacılığıyla ilgili düzenlemelerin ertelenemez olduğu konusunda karar verdiklerini söyleyen Yıldırım, yıllar boyunca filoda meydana gelen artışın talebin çok üzerinde olmasının gelişi güzel büyümeyi de beraberinde getirdiğini ifade etti.

“Dedemden yaşlı kamyonlar trafikte”

AB müzakerelerinde Türkiye’yi en çok zorlayacak konu haline dönüşen karayoluyla taşımacılık oranının yüzde 90’ lara çıkmasına değindi. Binali Yıldırım ayrıca hava kirliliği ve trafik kazalarını önlemek amacıyla AB’ nin kara, deniz ve hava taşımacılığında entegrasyona büyük önem verdiğini vurgularken, 2010 yılında trafik kazalarını yarıya indirmeyi hedeflediğini ifade etti.

Kanunun sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için denetimlerin önemine dikkat çeken Yıldırım kapasitesinin üzerinde yük taşıyan araçlar nedeniyle yolların ömrünün on kat azaldığını sözlerine ekledi. Yıldırım araç muayene istasyonlarının sayısının arttırılacağını ve yüklenici firmaların 189 noktada yeni istasyon kurduklarını kaydetti.

Sistemi esprili bir dille eleştiren Ulaştırma Bakanı; “Şu an Türkiye’ de dedemden yaşlı kamyonlar trafikte ve çalışıyorlar.” dedi.

Konferansın ikinci ayağı Ankara’da İl Emniyet Müdürlerine yapılırken Ulaştırma Bakanı yoğun programı nedeniyle toplantıya katılamadı. Ulaştırma Bakanlığı Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü bürokratlarının tam kadro yerlerini aldığı konferans, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu’nun katılımıyla gerçekleşti. Açılış konuşmasını yapan Abdülkadir Aksu hızla değişen dünyada değer yargılarının, suç ve suçlu tipinin değiştiğini vurgulayarak korkuya dayalı polislik anlayışını devam ettiremeyeceklerinin altını çizdi.

“Daha fazla gayret göstermenizi istiyorum”

Karayolunda çığır açan projelere imza atıldığını belirten Aksu karayolu taşıma kanununda yapılan düzenlemenin her ihtimali gözeterek çok kapsamlı ve modern olarak hazırlandığını düzenlemelerin trafik kazalarının azalmasına önemli ölçüde katkı sağlayacağını dile getirdi. Aksu, il emniyet müdürlerini işbirliğine çağırdı: “Özellikle Karayolu Taşıma Kanunu ve yönetmeliğinin etkin olarak, uygulanabilmesi ve taşımacılık sektöründe düzen ve disiplinin sağlanabilmesi, etkin bir denetim sisteminin oluşturulmasıyla mümkün olabilecektir. İllerinizde trafik düzeni ve güvenliğinin sağlanması, vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde seyahat edebilmeleri ile trafikte ve taşımacılıkta düzen ve disiplinin sağlanmasında her zamankinden daha fazla gayret göstermenizi istiyorum.”

Ulaştırma Bakanlığı tarafından gönderilecek yazıların titizlikle takip edilmesini isteyen Aksu koordinasyonun sağlanmasının gerekliliği konusuna değindi. Etkili denetimin trafik kazalarını azaltacağını da sözlerine ekleyen İçişleri Bakanı karayollarında güvenilirliği de denetimin sağladığını sözlerine ekledi.

“ Denetimler çözüldüğü takdirde kanun başarılı olur”

Trafik Hizmetlerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Gülcü, personelin tablet bilgisayara özendirilmesinin gerekliliğine değinirken temel trafik eğitim hizmetlerine karayolu taşıma kanununu da dahil ettiklerini söyledi. Denetimlerde Ulaştırma Bakanlığı personeliyle bir arada çalışmak istediklerini dile getiren Gülcü Avrupa Birliği’nin, bu konunun tek başına polise bırakılmaması gerektiğini vurguladığını belirtti. Denetimler çözüldüğü takdirde Kanunun başarılı olacağının altını çizen Mustafa Gülcü Ulaştırma Bakanlığı’ndan polisin yanına işin ayrıntısını bilen personel istedi.

“Bu sorunu birlikte çözeceğiz”

Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı İbrahim Şahin ise valilerin ve emniyet müdürlerinin desteği olmadan denetimlerin başarılı olamayacağını düşünerek toplantıyı organize ettiklerini söyledi. Ulaştırma Bakanlığı’nın tüm imkanlarından emniyet güçlerinin yararlanabileceğini söyleyen Şahin, bu işbirliği ve dayanışmayı en güzel şekilde ortaya koyarak trafik soruna çözüm üretileceğini kaydetti. Ulaştırma Müsteşarı; “Yük taşımadaki denetimsizlik yüksek maliyetli otobanların ömrünü kısaltıyor. En kısa zamanda yapacağımız işbirliğiyle bu sorunu birlikte çözeceğimize inanıyorum.” dedi.

“ Etkin denetim şart”

Kara Ulaştırması Genel Müdürü Talat Aydın il emniyet müdürlerini karayolu taşımacılığında yapılan yeni düzenlemeler konusunda, sinevizyon eşliğinde bilgilendirirken, Kara Ulaştırması Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Yılmaz Karayolu Taşıma Kanunu ve Yapılması öngörülen denetimlerin önemi ve kapsamı konusunda il emniyet müdürlerine seslendi.

Daire Başkanı Hüseyin Uludağ ve Yaşar Asiler katılımcıları yolcu ve eşya taşımalarında denetim faaliyetleri hakkında bilgilendirirken Mesleki Yeterlilik belgeleri ve bunların denetimi hakkında ki açıklamaları Daire Başkanı Zafer Dağlar yaptı. Denetim faaliyetlerinde kullanılacak olan otomasyon sisteminin işleyişini uygulamalı olarak gösteren Daire Başkanı Ahmet Güner ilgiyle izlendi.

Talat Aydın İl Emniyet Müdürlerine şöyle seslendi: “Her bilgiyi herkes bilseydi uzmanlık olmazdı. Kuralları belirlemek çok önemlidir, kuralları işletmek ise çok daha önemlidir. Kuralların işlemesi için ‘ Etkin denetim’ şart ”

Yapılan sunumlar sonrasında Ulaştırma Bakanlığı bürokratları İl Emniyet Müdürleri’nin önerilerini dinlerken, sorulara da cevap verdi.

Osmaniye Emniyet Müdürü Halil Yılmaz, bütün yüksekokul mezunlarının denetim işine verilmemesine, öncelik belirleme yetkilerinin saklı tutulması gerekliliğine değindi. Yılmaz ayrıca döner sermayenin de denetimci kuruluşlara aktarılması gerektiğini söyledi.

En fazla ceza kesen il olarak ün yapan Kırıkkale’nin Emniyet Müdürü Salim Akça yetki belgelerinin çok kolay temin edildiği konusundaki sıkıntısını dile getirdi. Kırıkkale’de minibüs şoförlerinin çoğunun sabıkalı olduğunu söyleyen Akça, belgeler dağıtılırken GBT’lere de bakılmasının gerektiğini ifade etti. Akça ayrıca iki il arasında mesafe olmamasını, yolcu taşımacılığında kilometrenin 70’in altına düşürülmesi gerektiğini belirtti. Kırıkkale Emniyet Müdürü “Herkes taşın altına elini koysun. Taşımacılık minibüs esnafının eline bırakılmasın.” dedi. Konuşmasını siyasilere seslenerek noktalayan Salim Akça; “Görevimizi yaparken siyasilerin çok ceza yazıyorsunuz diye kızmaması lazım.” dedi.

Kırıkkale Emniyet Müdürü’nün ardından sözü alan Talat Aydın Kırıkkale’ den gelen cezaların çok düzenli, resimli, imzalı hatta yolcu isimli olduğunu söyleyerek Salim Akça’ ya teşekkürlerini iletti.

Bu toplantının düzenlenmesinin öneminden bahsederek sözlerine başlayan Balıkesir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya taşımacılıkta karayolunun sahip olduğu yüzde 90’lık payın düşmesinin çözüm olabileceğini ifade etti.  Cezaların belli bir yüzdesinin bu tür hizmetler için bir fonda toplanmasının gerekliliğinden bahseden Uzunkaya, personelin eğitilmesi gerektiğini ve Ulaştırma Bakanlığının yaygın bir eğitim programı hazırlamasının şart olduğunu sözlerine ekledi. Yaz aylarında yoğunlaşan araç trafiği dolayısıyla denetlemeden ziyade trafiğin akışına yönelik çalışma yapmak zorunda olduklarını dile getiren Emniyet Müdürü denetlemelerin daha makul hale getirilmesini ve cezaların yüksek olmasının sonucun iyi olacağı anlamına gelmediğini söyledi.

Ulaştırma Bakanlığından ilgili birimlere film…

Kamyonum Dergisini de çıkaran Naturel Reklamcılık bünyesindeki NPDM tarafından hazırlanan yirmi dakikalık film her iki toplantıya da renk kattı. Film konuyu işleyişi bakımından takdir edilirken emniyet müdürleri ve valiler tarafından beğeniyle izlendi. Tanıtım filmi önümüzdeki günlerde Ulaştırma Bakanlığı tarafından ilgili birimlere dağıtılacak.

Kamyonum Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Nuray Pekcan, toplantıya sunumuyla destek verirken, Ulaştırma Müsteşarı İbrahim Şahin mevzuatların sağlıklı bir şekilde hayata geçirilmesi hususundaki yardımlarından dolayı Kamyonum Dergisi’ne teşekkürlerini iletti.

Toplantıya gözlemci olarak Aras Kargo Genel Müdürü ve aynı zamanda Türkiye Kargo, Kurye ve Lojistik İşletmecileri Derneği yönetim kurulu üyesi E.Halit Beyazıt, Türkiye Otobüsçüler Federasyonu(TOFED) Genel Müdür Yardımcısı Mevlüt Bayrak katıldı.

 
Çanakkale' de Tarifeli Uçuşlar ve Ro- Ro Seferleri Başladı
 
Uluslararası Taşımacılık Gündemi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
haberler kamyoncuşoförfahrersondakikatrucktreylerkamyonumnews