Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
bisa
English
Regenerative Braking Axle In Production Since Late 2022

Regenerative Braking Axle In Production Since Late 2022

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
5 Ocak 2007 Cuma - 00:00

Ford Otosan’ın 2006 Değerlendirmesi

Ford Otosan’ın 2006 Değerlendirmesi

Ford Otosan’ın, 2006 yılı değerlendirmesi ve 2007 yılı hedefleri çerçevesinde düzenlediği toplantıda açıklamalarda bulunan Ford Otosan Genel Müdürü Turgay Durak, geçen yılın başında 2006 yılına ilişkin yaptıkları toplantıda sözünü ettikleri hedefleri gerçekleştirmiş olduklarını belirterek, “beşinci kez pazar lideri olmaktan dolayı mutluluğumuzu ifade etmek istiyorum” dedi.

2006 yılını otomotiv pazarının lideri olarak tamamladıklarını belirten Turgay Durak, şöyle devam etti: “Yıl içerisinde çeşitli vesilelerle sizlerle paylaştığımız üzere; Kocaeli ve İnönü Fabrikalarımız üst üste beşinci yılda da Ford’un “En İyi Üretim Tesisleri” seçildi. Kocaeli Fabrikamızda ürettiğimiz Ford Transit aracımız Avrupa’da “ Yılın Ticari Aracı”  ve Ford S-MAX de “yılın otomobili” ödüllerini kazandı. Ayrıca Ford, Dünya Ralli Şampiyonası’nda markalar şampiyonu oldu. Bizlere güç veren bu başarılarla belirlediğimiz hedeflerin tümünü gerçekleştirmiş olmaktan mutluluk duyuyoruz.” dedi.

2005 yılında Ford Otosan’a ait yüzde 17 olan pazar payını, 2006 yılında pazarda yaşanan daralmaya rağmen, yıl sonu itibariyle yüzde 17.2’ye çıkarttıklarını ifade eden Turgay Durak, 2005 yılında 765.651 aracın satıldığı otomotiv pazarında 2006 yılında yüzde 14 azalarak 660.000 aracın satıldığını ve Ford Otosan olarak satışlarının 2005 yılına oranla 2006 yılında yüzde 12,9 gerileyerek 113.500 rakamlarında kaldığını, ancak pazar paylarının önceki yıla oranla artarak yüzde 17,2’ye ulaştığını belirtti. Ford Otosan’ın üretim ve satış rakamlarıyla ilgili olarak bilgi veren Durak, “2006 yılında, Kocaeli Fabrikamızda 250.301 adet orta ve hafif ticari araç ve İnönü Fabrikamızda 7.825 adet kamyon olmak üzere toplam 258.126 adetlik rekor bir üretim gerçekleştirdik. 113.500 adetlik iç satış gerçekleştirerek yüzde 17,2’lik rekor Pazar payı elde ettik. Bunun yanı sıra, 183.000 adet araç ihracatı ile 2.4 milyar dolar tutarında ihracat geliri elde eden Ford Otosan, toplam 296.500 adet toplam satış neticesinde 4.8 milyar dolar ciro elde etmiştir.” dedi.

2007 yılında otomotiv pazarının, 2006 yılına benzer bir gelişme göstereceğini belirten Turgay Durak, Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerin yaratabileceği belirsizliğin özellikle yılın ilk yarısında otomotiv pazarın daralmasına sebep olabileceğini ifade etti. Durak, 2007 yılındaki hedeflerine dair konuşmasında “2007 yılına 682 bin adetlik bir araç satışı bekliyoruz. Pazardaki bu büyümeyle paralel Ford Otosan olarak pazar payımızı yüzde 17,5’e çıkarmayı hedefliyoruz.” dedi. Durak, yıl sonunda 280 bin adetlik üretim rakamına ulaşarak, 200 bin adetini ihraç etmeyi planladıklarını söyledi. Durak, 2007’de de Pazar liderliğini sürdürmeyi hedeflediklerinin altını çizdi.

Ayrıca Durak, transit connect’in ABD standartlarına uygun hale getirilmesi ve ABD’ye ihraç edilmesi için çalışmaların devam ettiğini, 2009 yılından sonra da transit connect’in Kocaeli Ford Otosan ve ABD’de Ford tesislerinde üretilmesine başlanacağını belirtti.        

 
Uluslararası Taşımacılık Yapanların Tek Güvencesi:
 
Bulgaristan'dan Türk TIR' larına Yeni Yıl Sürprizi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
lkwnews haberler srctürkiyefahrertreylerşoförkamyoncu