Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
19 Eylül 2011 Pazartesi - 08:48

'Kendi uçağımızı yapacağız'

YALOVA’da gemi indirme törenine katılan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 2023 yılı hedeflerinin uçakla 350 milyon yolcuya erişmek olduğunu söyledi.

Bakan Yıldırım, "2023 hedeflerimizi koyduk. 350 milyon yolcuya erişeceğiz. 750 tane, büyük ve orta gövdeli uçağımız olacak. Kendi uçağımızı yapacağız. Türkiye havacılıkta da, denizcilikte de, hava yollarında da dünyanın 10 büyük ekonomisi arasına girecek" dedi.

Norveç firması 'Havyard Group' tarafından Faroe Adaları firması 'Supply Services' için Yalova’nın Altınova İlçesi'ndeki Cemre Tersanesi’ne yaptırılan 'Sjoborg' adlı platform destek gemisi suya indi. Cemre Tersanesi'ndeki törene Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Yalova Valisi Esengül Civelek, Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu, Tersaneler Genel Müdürü Yaşar Duran Aytaç, Altınova Belediye Başkanı Metin Oral, Beşiktaş Tersanesi Sahibi İhsan Kalkavan, Çevre ve Orman eski Bakanı Osman Pepe, Yalova-Altınova Tersane Girişimcileri Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Kan ve Havyard Group CEO'su Geir Johan Bakke ile Supply Service Genel Müdürü Jens Meinhard Rasmussen katıldı. Törene deniz yoluyla gelen Bakan Yıldırım, Bursa Mehter Takımı’nın yaptığı gösterilerle karşılandı.

Bakan Yıldırım, ulaştırma alanında 2023 hedeflerini açıkladı. Türkiye’nin havacılık, denizcilik ve havayollarında dünyanın 10 büyük ekonomisi arasına gireceğini belirten Bakan Yıldırım, şöyle dedi:

"Türkiye'de iç hatlarda uçakla seyahat eden yolcu sayısı 8.5 milyondu. Şu anda 52 milyon oldu. Şimdi artık gözümüzü 2023'e diktik. 2023'te 350 milyon yolcuya erişeceğiz. Hava taşımacılığında 750 büyük ve orta gövdeli uçağımız olacak. Kendi uçağımızı ve kendi uydumuzu yapacağız. 60 milyon yolcu kapasiteli en az 1, 30 milyon yolcu kapasiteli en az 2, 15 milyon yolcu kapasiteli de en az 3 hava limanımız olacak. Türkiye havacılıkta da, denizcilikte de, hava yollarında da dünyanın 10 büyük ekonomisi arasına girecek. Bir ülkenin ihtiyacı olan her türlü gelişmeyi, altyapıyı eksiksiz tamamlayacağız."

"DENİZCİLİKTEKİ KRİZ GEÇİCİDİR"

Denizcilik sektöründeki 2008-2009 yılı krizinin geçici olduğunu bildiren Bakan Yıldırım, "Asıl olan kriz sonrası dönemlere hazır olmak, krizi fırsata çevirebilmektir. Bu bölge Yalova’nın hatta Türkiye’nin cazibe merkezi haline geliyor. Altınova altın değerinde bir yer olacak. Hemen şurada dünyanın ikinci büyük köprüsü olacak. Onun da geçenlerde sözleşmesini imzaladık, inşaat başlıyor" diye konuştu.

YILDIRIM’DAN NORVEÇLİ İŞADAMLARINA TAVSİYE

Türkiye’de gemi inşa ettiren firmalara tavsiyede bulunan Bakan Yıldırım, ülkenin artık her türlü gemiyi anahtar teslim yapabilecek duruma geldiğini söyledi. Anahtar teslim gemi siparişi vermeleri durumunda daha karlı çıkacaklarını belirten Bakan Yıldırım, "Norveçli dostlarımıza söylüyorum. Artık sadece çelik tekne almayı bırakın. Türkiye her türlü gemiyi anahtar teslim yapacak duruma erişmiştir. Türkiye gemi inşa sanayisi dünyada marka olmaya gidiyor. Römorklarda marka, kimyasalda marka, orta boy gemilerde, orta tonajlılarda, her türlüsünde Türkiye gemi inşaatçıları marka oluyor. O yüzden anahtar teslim anlaşmalara girerseniz bundan sonra daha çok kazanırsınız" dedi.

"HERKES AKLINI BAŞINA ALSIN"

Norveç'teki yaşanan terör olayına da değinen Bakan Yıldırım, terörün din, milliyet ya da mezhep tanımadığını belirtti. Bakan Yıldırım, şöyle konuştu:

"Bir süre önce Norveç’te 70-80 masum insan hayatını kaybetti. Bir kez daha gördük ki; terörün dini, milliyeti, mezhebi yok. Terör dünyanın her yanında terör. Ümit ederim ki tüm dostlarımız bizim 30-40 yıldır yaşadığımız bu olayı daha iyi anla, küresel işbirliğinde bundan sonra çok daha titiz davranır. Norveç’teki terör hepimizi üzdü. O yavruların, çocukların ne günahı vardı. Şunu da söylemek istiyorum. Herkes aklını başına alsın. Bu ülke büyük bir ülke. Bu ülkenin büyüklüğünü Mısır’da, Libya’da, Tunus’ta gördük. Orada on binler ayaktaydı, ‘Türkiye, Türkiye’ nidalarıyla gök kubbeyi inlettiler. Bu, Türkiye’nin, Türk milletinin gücüdür. Bu, istikrarın ve güvenin gücüdür."

Konuşmanın ardından Bakan Yıldırım, geminin suya indiriliş kurdelesini kesti. Törende Supply Services Genel Müdürü Jens Meinhard Rasmussen, gemiyi zamanında teslim ettiği için Cemre Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Gülcek’e saat hediye etti

 
SHELL’İN EMNİYETLİ SÜRÜŞ EĞİTİMİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ
 
Pirelli'nin ağır vasıta lastiği görücüye çıktı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
SHELL’İN EMNİYETLİ SÜRÜŞ EĞİTİMİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ
Ramazan boyunca 10 şehirdeki 17 aktiviteye 2 bini aşkın ağır vasıta sürücüsü ...
Kuzey Kore’nin yedek parça fabrikası artık taşıt üretecek
Kuzey Kore’nin Çinli firmalar ile kurduğu taşıtlar için yedek parça üreten ...
Konya'da trafik kazası: 1 ölü, 2 yaralı
Kazada Şemsettin Bağcıer olay yerinde hayatını kaybetti.
 
Otomotiv sektörünün Rusya çıkarması
Türk otomotiv yan sanayi ve yedek parça sektör temsilcilerinin stantları Rusya’da büyük ilgi gördü.
Fiat’ın 2012 model binek modellerinde fiyat avantajları
Fiat Türkiye, 2012 model binek araçlarında Eylül ayına özel % 11’e varan ...
Fiat 500’ün cabrio versiyonu 500C
Fiat Türkiye, İtalyan otomobil üreticisi Fiat’ın küçük sınıfta ikon haline ...
 
2012 model Fiat ticariler % 13.5’e varan indirimler
Ticari araç modellerinde sunduğu avantajlı kampanyalarını hız kesmeden ...
Trakya Cam ve Saint-Gobain Sekurit Ortak Girişim Sözleşmesi İmzaladılar
Trakya Cam ve Saint-Gobain Sekurit Rusya’da Otomotiv Camı Yatırımı Yapmak ...
Lancia Delta’da kaçırılmayacak fırsat
Tofaş çatısı altında yer alan Lancia Türkiye, lüks kompakt sınıfın en ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
treylerfahrersrcnewstürkiyedikkatkamyoncuKamyonlkw