Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
bisa
English
Regenerative Braking Axle In Production Since Late 2022

Regenerative Braking Axle In Production Since Late 2022

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
17 Eylül 2011 Cumartesi - 09:06

Otomotiv sektörünün Rusya çıkarması

Türk otomotiv yan sanayi ve yedek parça sektör temsilcilerinin stantları Rusya’da büyük ilgi gördü.

Otomotiv sektörünün Rusya çıkarması

Rusya’nın Başkenti Moskova’da devam eden uluslararası ticari araçlar, yedek parça ve servis ekipmanları ihtisas fuarına çıkartma yapan Türk otomotiv yan sanayi ve yedek parça sektör temsilcilerinin stantları Rusya’da büyük ilgi gördü.

Moskova’da bu yıl 11’ci kez kapılarını açan Uluslararası Ticari Araçlar Fuarı ‘Comtrans 2011’yerel ve yabancı 320 firmanın katılımı ile rekor sayıda katılımcı ile kapılarını açtı. Crocus Expo International Exhibition Center’da düzenlenen fuarda yeni teknoloji otobüsler, kamyonlar, çekiciler, arazi araçları, zırhlı araçlar ve özel amaç için imal edilen araçların tanıtımı yapılırken, başta Türk üreticiler olmak üzere yedek parça ve aksesuarları, servis ve tamir makine, ekipman ve aksesuar üreticileri de bu fuardaki yerlerini aldılar.

“ALMAN MALINI ÇİN FİYATINA OLMASA DA TÜRK FİYATINA SATIYORUZ”

Rusya’da hızla gelişen otomotiv sektöründeki ekonomik pastadan pay almak isteyen Türk otomotiv yan sanayi ve yedek parça sektör temsilcileri, Rusya pazarının inanılmaz büyük olduğunu ve Türkiye’nin coğrafi yakınlığını kullanarak bu pazarda daha fazla olması gerektiğini söylediler. Uzun yıllardır Rusya’da yaşayan ve ticari araçlar yedek parça işi ile uğraşan Trio LLC Genel Müdürü Selim Bilgin, sadece Türk ürünleri sattıklarını ve Türkiye’den 18 fabrikanın üretimini Rusya’da müşteri ile buluşturduklarını, Türk üreticilerin pazardaki ekonomik pastadan yeteri pay alamadığını belirterek, “ Rakam olarak tam söyleyemem ama bunun az olduğunu söyleyebilirim. Bunun biraz daha yükselmesi lazım. Rusya’da başka pazarlarda olduğu gibi ciddi bir Alman hâkimiyeti söz konusu. Bunu kalite ve markalaşma ile kırabileceğimizi düşünüyorum. Pazar payımızı burada mutlaka yükseltmemiz lazım. Bence şuanda pazardan yeterince pay alamıyoruz. Bizim en önemli avantajımız coğrafik yakınlığımız, lojistik olarak çok kuvvetli olmamız ve üretim kabiliyetimizin çok yüksek olması. Ülkemizde üretim olarak gerçekten çok büyük bir kabiliyet var. Bunu bu pazara çok daha iyi yansıtabiliriz. Bir yandan çin baskısı bir yandan Alman ve Avrupa baskısı var. Bizim kendimize o arada iyi bir yere oturtmamız lazım. Hem kalite hem fiyat olarak. Buradaki Türk markalarının şöyle bir sloganı var ‘Alman malını Çin fiyatına olmazsa da Türk fiyatına satıyoruz’ yani alman kalitesini Türk fiyatına satıyoruz. Çünkü kalite açısından gerçekten orijinal parçalarla yarışacak kaliteli ürünlerimiz var. Fiyatlarımız tabii ki Alman fiyatlarından daha iyi Çin’den biraz daha pahalıyız ama yani kalitenin de bir fiyatı var” dedi.

Teknik Makine Ltd. şirketinin sahibi Hasan Berber ise , Türk yedek parça sanayisi temsilcilerinin ortak bir strateji belirlemesi gerektiğini belirterek şunları söyledi: “Burada ortak bir strateji belirlememiz gerekiyor ek olarak da tamimiyle sürekli AR-GE çalışmalarımızı geliştirmemiz gerekiyor. Rusya çok büyük bir Pazar. Bu pazarı da çok doğru bir şekilde değerlendirmemiz gerekiyor. Maalesef beli bir dönemlerde çok geriye gittik ama tekrar toparlamak üzereyiz. Buda yeterli değil sürekli atak durumda olmak zorundayız

 
Fiat’ın 2012 model binek modellerinde fiyat avantajları
 
Konya'da trafik kazası: 1 ölü, 2 yaralı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fiat’ın 2012 model binek modellerinde fiyat avantajları
Fiat Türkiye, 2012 model binek araçlarında Eylül ayına özel % 11’e varan ...
Fiat 500’ün cabrio versiyonu 500C
Fiat Türkiye, İtalyan otomobil üreticisi Fiat’ın küçük sınıfta ikon haline ...
2012 model Fiat ticariler % 13.5’e varan indirimler
Ticari araç modellerinde sunduğu avantajlı kampanyalarını hız kesmeden ...
 
Trakya Cam ve Saint-Gobain Sekurit Ortak Girişim Sözleşmesi İmzaladılar
Trakya Cam ve Saint-Gobain Sekurit Rusya’da Otomotiv Camı Yatırımı Yapmak ...
Lancia Delta’da kaçırılmayacak fırsat
Tofaş çatısı altında yer alan Lancia Türkiye, lüks kompakt sınıfın en ...
İtalyan efsanesi Alfa Romeo Giulietta
Alfa Romeo Türkiye, İtalyan stili sportiflik ile zarafeti birleştiren ...
 
Anadolu Isuzu’dan velilere
Her yıl olduğu gibi bu yılki eğitim yılı açılışı öncesinde de “okul servis ...
“Schaeffler DTM Deneyimi” Onarım Prosedürlerinin Canlı Gösterimi
Halka açık ilk gün olan 17 Eylül 2011’den itibaren Schaeffler standında ...
Tüm otomobil üreticileri aynı fikirde
2011 Uluslararası Frankfurt Otomobil Fuarı’nda tanıtılan yeni bir konsept ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
fahrerkamyonumdikkatşoförtreyler haberler lkwtürkiyetruck