Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
17 Eylül 2011 Cumartesi - 15:10

SHELL’İN EMNİYETLİ SÜRÜŞ EĞİTİMİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Ramazan boyunca 10 şehirdeki 17 aktiviteye 2 bini aşkın ağır vasıta sürücüsü katıldı Shell & Turcas’ın emniyet bilincinin yaygınlaşması için düzenlediği faaliyetler kapsamında Ramazan ayı boyunca ağır vasıta sürücülerine yönelik gerçekleştirilen Emniyetli Sürüş Eğitimi etkinliği yoğun ilgi gördü. 10 ayrı şehirde yapılan 17 aktiviteye 2108 ağır vasıta sürücüsü katılırken, sürücülerin önemli bir bölümü birçok konuda yanlış bilgiye sahip olduklarının farkına vardı.

SHELL’İN EMNİYETLİ SÜRÜŞ EĞİTİMİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Toplumsal emniyet bilincinin yaygınlaşması için kapsamlı faaliyetler yürüten Shell & Turcas’ın Ramazan ayı boyunca ağır vasıta sürücülerine yönelik gerçekleştirdiği Emniyetli Sürüş Eğitimi etkinlikleri çok yoğun ilgi görerek, hedefine ulaştı.
Ağır vasıta sürücülerine özel hizmet sunan Shell Extra Mola istasyonlarında 2 Ağustos – 27 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen organizasyon kapsamında 10 ayrı şehirde 17 aktivite düzenlendi. İstanbul’dan yola çıkan Shell ekipleri, Kocaeli, Bolu, Ankara, Kayseri, Adana, Mersin, Konya, Antalya, Manisa ve Bursa’da ağır vasıta sürücüleriyle biraraya geldi. Organizasyon kapsamındaki Shell Extra Mola istasyonlarını ziyaret eden ağır vasıta sürücüleri, emniyet kemerinin önemi, aşırı hız ve alkol kullanımının yaratacağı tehlikeler, yük ve lastik emniyeti, görünür olmak gibi konularda eğitim alarak, sürüş bilgilerini geliştirme imkânı buldu. Sürücülere ayrıca konusunda uzman ve yetkili bir sağlık kuruluşu tarafından ücretsiz göz muayenesi ve işitme testi uygulandı. Katılımcılara uzun yolda ve Ramazan ayı boyunca doğru beslenme hakkında da eğitim verildi. 24 kişinin görev aldığı etkinlik için Shell & Turcas’a ait toplam 7 hizmet aracı toplam 11 bin 700 kilometre yol kat etti.
Hayati önem taşıyan yanlışlardan uzaklaştık
Büyük ilgi gören etkinliğe 2108 sürücü katıldı. Sürücüler özellikle emniyet kemeri simülatöründen etkilendiklerini belirtirken, kemer takmanın hayati önemini, tecrübe ederek  farkettiklerini vurguladılar. Bazı sürücüler ise araçlarının yüklü olmadığı durumlarda daha çabuk duracağını zannettiklerini ancak Shell’in eğitimiyle bu bilginin yanlış olduğunu anladıklarını söyledi. Sürücülere en çok yanlış bilgi sahibi oldukları konuların başında gelen lastik basıncı ile hız ve duruş mesafeleri hakkında da bilgi verildi. Sürücüler ayrıca etkinlik alanında oluşturulan “Görünür Olmak” bölümünde, emniyet yeleği kullanımı ile araçtan indiği anda başka sürücüler tarafından daha kolay fark edilmeleri konusunda bilgilendirildi. Eğitim sırasında, reflektörlü yelek ile görünme oranının, koyu renkli kıyafetlere oranla dört kat daha fazla olduğu vurgulandı.
Hedefimiz, kazasız yolculuklar
Shell & Turcas yetkilileri, ağır vasıta sürücülerine yönelik gerçekleştirdiği etkinlikle hedeflerine fazlasıyla ulaştıklarını belirterek, “Ağır vasıta sürücüleri, emniyet bilincinin yaygınlaşması çalışmalarımızda en önemli hedef kitlelerimiz arasında yer alıyor. Verdiğimiz eğitimler süresince, yaşamlarının büyük bölümü yollarda geçen ağır vasıta sürücülerinin, çok hayati önem taşıyan bilgi hatalarına sahip olduğunu, üzülerek gördük. Etkinliğimize katılan tüm sürücülere, doğru bilgileri aktardık. Hedefimiz toplumsal bilincin artması ve yolculuklarda üzücü hiçbir kazanın yaşanmaması. Shell & Turcas olarak, bilinçlendirme ve eğitim çalışmalarını aynı hızla sürdüreceğiz” dedi.

 
Kuzey Kore’nin yedek parça fabrikası artık taşıt üretecek
 
'Kendi uçağımızı yapacağız'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kuzey Kore’nin yedek parça fabrikası artık taşıt üretecek
Kuzey Kore’nin Çinli firmalar ile kurduğu taşıtlar için yedek parça üreten ...
Konya'da trafik kazası: 1 ölü, 2 yaralı
Kazada Şemsettin Bağcıer olay yerinde hayatını kaybetti.
Otomotiv sektörünün Rusya çıkarması
Türk otomotiv yan sanayi ve yedek parça sektör temsilcilerinin stantları Rusya’da büyük ilgi gördü.
 
Fiat’ın 2012 model binek modellerinde fiyat avantajları
Fiat Türkiye, 2012 model binek araçlarında Eylül ayına özel % 11’e varan ...
Fiat 500’ün cabrio versiyonu 500C
Fiat Türkiye, İtalyan otomobil üreticisi Fiat’ın küçük sınıfta ikon haline ...
2012 model Fiat ticariler % 13.5’e varan indirimler
Ticari araç modellerinde sunduğu avantajlı kampanyalarını hız kesmeden ...
 
Trakya Cam ve Saint-Gobain Sekurit Ortak Girişim Sözleşmesi İmzaladılar
Trakya Cam ve Saint-Gobain Sekurit Rusya’da Otomotiv Camı Yatırımı Yapmak ...
Lancia Delta’da kaçırılmayacak fırsat
Tofaş çatısı altında yer alan Lancia Türkiye, lüks kompakt sınıfın en ...
İtalyan efsanesi Alfa Romeo Giulietta
Alfa Romeo Türkiye, İtalyan stili sportiflik ile zarafeti birleştiren ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
fahrernewsbuslkwkamyonumtrucktürkiyesrc haberler