Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
3 Ocak 2011 Pazartesi - 00:00

Yeni Yılda Yeni Belge

  Yeni yıl ile birlikte yetki belgelerine bir yenisi daha eklendi. D4 Yetki Belgesi; 100 kilometreye kadar şehirlerarası, il içi ve 100 kilometreye kadar olan şehirlerarası ve il içi servis taşımacılığını kapsayacak.

Yeni Yılda Yeni Belge

 

Yeni yıl ile birlikte yetki belgelerine bir yenisi daha eklendi. D4 Yetki Belgesi; 100 kilometreye kadar şehirlerarası, il içi ve 100 kilometreye kadar olan şehirlerarası ve il içi servis taşımacılığını kapsayacak.

Ulaştırma Bakanlığı D4 Yetki belgesinin kapsamını belirledi. Yönetmeliğe göre; D4 Yetki Belgesi ile tarifeli veya tarifesiz olarak 100 kilometreye kadar olan kadar olan şehirlerarası yolcu taşımacılığı, tarifeli veya tarifesiz olarak mesafesine bakılmaksızın il içi yolcu taşımacılığı, 100 kilometreye kadar şehirlerarası veya il içi servis taşımacılığı yapılabilecek.

D4 Yetki Belgesi ile tarifeli veya tarifesiz olarak şehir içi iki nokta arasındaki taşımacılık, tarifeli veya tarifesiz olarak 100 kilometre üzerindeki şehirlerarası taşımacılık, tarifeli veya tarifesiz olarak il sınırları ile belediye sınırları aynı olan iller arası taşımacılık, tarifeli veya tarifesiz olarak yetki belgesi sahibinin merkezi adresinin bulunduğu il sınırları dışında iki nokta arasındaki taşımacılık yapılamayacak.

Ulaştırma Bölge Müdürlükleri tarafından düzenlenecek olan D4 Yetki belgesi ile yetki belgesi sahipleri; merkezi adreslerinin bulunduğu il sınırları içinde bir veya birden fazla şube açabilirken acenteyle sözleşme de yapabilecekler. Merkezi adreslerinin dışındaki illerde ise aynı il sınırları içinde sadece bir şube açarak yine acenteyle de sözleşme yapabilecekler. Yetki belgesi eki taşıt belgesine sadece yetki belgesi sahibinin merkezi adresinin bulunduğu ilin plakasına sahip özmal taşıtlar kaydedilecek. Merkezi adresi il sınırları ile belediye sınırları aynı olan illerde bulunan gerçek veya tüzel kişiler adına yetki belgesi düzenlenmezken bu illerin plakasına sahip taşıtlar D4 yetki belgesine kaydedilmeyecek.

Servis taşımacılığı; öğrenci taşımaları için “Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği”nde, personel taşımaları için ise “Kamu Kurum ve Kuruluşları Personel Servis Hizmet Yönetmeliği”nde taşımacı, sürücü ve taşıtlar hakkında yer alan kurallara uyulması kaydıyla yapılabilecek.

Değiştirmeler İçin Son Tarih 31 Ekim

Mevcut Y belgesinin D4 Yetki Belgesi ile değiştirilmesinde bunların mevcut taşıma hattı, güzergahı, ara duraklarını esas alacak ve yetki belgesine kaydedilecek. 31.12.2011 tarihine kadar geçerli olmak üzere yetki belgesi değiştirilebilecek. Mevcut Y yetki belgelerinin D4 yetki belgesiyle değiştirilmesi esnasında herhangi bir yetki belgesi ücreti alınmayacak.

Mevcut Y yetki belgesi sahiplerinin bu yetki belgelerini en geç 31 Ekim 2011 tarihine kadar D4 yetki belgeleriyle değiştirmeleri de şart. 31 Ekim 2011 tarihine kadar mevcut yetki belgelerini değiştirmeyen taşımacılar değiştirme haklarını kaybetmekle birlikte faaliyetlerini yetki belgelerinin geçerlilik süresinin sonuna kadar devam ettirebilecekler. Bu sürenin bitiminde yetki belgeleri geçersiz sayılacak.

 
YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN
 
2011 Kusurlar Tablosu Yayımlandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN
YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN 2010 tüm yorgunluğuyla yerini umutlarla ...
YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN
YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN Bir yılı daha geride bıraktık. 2010 tüm ...
?BÜYÜK KOOPERATİFLER BULUŞMASI?
  “BÜYÜK KOOPERATİFLER BULUŞMASI”  15-16 ...
 
YILDIRIM, KOOPERATİFLERLE BULUŞTU
Kamyonum Dergisi Buluşturdu, Kooperatif Temsilcileri Sordu, Bakan Yıldırım ...
ADR Uygulamalarına Yeni Tarih: 2013
  Tehlikeli Maddelerin Karayoluyla Taşınması Hakkında Yönetmelik’te yapılan ...
DİNÇŞAHİN İSTİFA ETTİ
UND Deniz’in Ro-Ro faaliyetlerini durdurması kararını ve başarısızlığı ...
 
Bakan Yıldırım?dan Aksaraylılara müjde
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, gezi ve incelemelerde bulunmak üzere ...
BAŞBAKAN?DAN ?İZMİT KÖRFEZ GEÇİŞİ? GENELGESİ
  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İzmit Körfez Geçişi'nin ...
Konya-Ankara YHT Test Seferleri Başladı
  Konya-Ankara Hızlı Tren test seferleri Başbakan Recep Tayyip ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
kamyonumtreylerbus haberler türkiyeKamyonkamyoncunewssondakika