Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
bisa
English
Regenerative Braking Axle In Production Since Late 2022

Regenerative Braking Axle In Production Since Late 2022

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
20 Aralık 2010 Pazartesi - 00:00

BAŞBAKAN?DAN ?İZMİT KÖRFEZ GEÇİŞİ? GENELGESİ

  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İzmit Körfez Geçişi'nin hızlandırılması için genelge yayınladı. Resmi gazetede yayımlanan genelge ile Gebze-Orhangazi-İzmir otoyolu projesinin zamanında tamamlanması için tüm kamu kurum ve kuruluşları uyarıldı.

BAŞBAKAN?DAN ?İZMİT KÖRFEZ GEÇİŞİ? GENELGESİ

Resmi Gazete'de yayımlanan genelgede, Karayolları Genel Müdürlüğü'nce (KGM) ihalesi gerçekleştirilen Gebze-Orhangazi-İzmir (İzmit Körfez Geçişi ve bağlantı yolları dahil) otoyolu projesinin belirlenen süre içinde tamamlanabilmesi için bazı tedbirlerin alındığı belirtildi. Buna göre alınan tedbirler şöyle sıralandı:

- Proje kapsamında yapılacak kamulaştırmalar için gerekli ödemeler işlerin gecikmesine meydan vermeyecek şekilde hızlandırılacak.

- Proje güzergahında yapılması gereken imar planı ve değişikliklerin, ilgili idarelerce 6001 sayılı Karayolları Müdürlüğü'nün Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanunun 19. maddesine göre belirtilen azami süre beklenmeden neticelendirilecek.

- Proje güzergahında bulunan su, kanalizasyon, doğalgaz ve petrol boru hatları ile elektrik haberleşme hatları ve tesislerinin güzergah dışına taşınması sırasında, KGM'nin ilgili birimlerince talep edilecek izinlerin ilgili kurumlar tarafından ivedilikle yapılması.

- Projenin yapımı için gerekli olan taş ocakları, kum ocakları ve ariyet ocaklarının kamulaştırma izinleri ile ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından acele gerçekleştirilecek.

- Projenin gerçekleşmesi için gerekli olan hazinenin özel mülkiyet veya devletin tasarrufu altındaki taşınmazlar ve ormanlık alanlar ve taşınmazlar, KGM'nin talebi doğrultusunda tahsis izin, irtifak ve yola tekin hızla gerçekleşmesi için gerekli önlemler idarelerce alınacak.

- Proje güzergahında 3083 sayılı sulama alanlarında arazi düzenlemesine dair Tarım Reformu Kanunu ve 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu gereğince Tarım Reformu Genel Müdürlüğü, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü veya il özel idarelerince yapılacak toplulaştırma çalışmalarına öncelik verilecek.

- Proje güzergahında gerçekleştirilecek olan kamulaştırılmalar için 2942 sayılı Kamulaştırma Kanunu'nun 10. maddesi uyarınca açılan bedel tespit ve tescil davalarının kısa sürede etkilenmesi için ilgili kamu kurum ve kuruluşlarca gerekli tedbir alınacak.

- Kamulaştırma çalışmalarının sağlıklı ve acele olarak neticelenmesi için proje bünyesinde yapılacak çalışmalar sırasında talep edilmesi halinde kamulaştırma planlarının hazırlanmasına ilişkin bilgi ve belgelerin gönderilmesine, planların arazi ve büro kontrollerinin yapılmasına ve 2942 sayılı kanun uyarınca kamulaştırma işlemleri tamamlanan taşınmazların tapuda tescil terkin edilmesine dair işlemler Tapu Ve Kadastro Genel Müdürlüğü ilgili birimlerince acele olarak gerçekleştirilecek.

- Projenin gerçekleşmesi için gerekli olan malzeme ocakları, bağlantı yolları, enerji nakil hatları, depo alanları ve hazır beton tesisleri gibi gereken üretim tesislerinin çevresel etki değerlendirmeleri yapılırken, 7 şubat 1993 tarihinden önce yatırım programına alınmış olması dikkate alınacak.

- Proje için çevre mevzuatı gereğince alınması gereken izinlere ilişkin talepler ile bu taleplere ilişkin verilecek görüşler, Çevre ve Orman Bakanlığı'nca ve ilgili diğer kamu kurum ve kuruluşlarınca acele sonuçlandırılacak.

- Proje güzergahında bulunan veya yol yapımı çalışmaları sırasında ortaya çıkan taşınır veya taşınmak tabiat ve kültür varlıklarına rastlanması halinde, durum ilgili kültür ve tabiat varlıklarını koruma bölge kurulu müdürlüğüne bildirilecek ve gündeme ivedilikle alınacak.

- Proje kapsamında yer alan ve kule yüksekliği deniz seviyesinden 300 metre yükseklikte yapılması düşünülen İzmit Körfez Geçişi köprüsünün yapımı esnasında KGM tarafından talep edilen zamanlarda bölgedeki deniz ve hava trafiği ile uçuş emniyeti ile ilgili ve yetkili idarelerce zaman geciktirmeden yerine getirilecek.

- Bunların yanında proje ile ilgili her türlü plan, proje, yapım ve detay çalışmaları sırasında işlerin hızlı ve eksiksiz bir şekilde yerine getirilmesi için KGM merkez birimleri, Karayolları 2. (İzmir), 14. (Bursa) ve 17. (İstanbul) bölge müdürlükleri ile ilgili KGM'nin görev ve yetki vereceği diğer taşra birimleri, idare adına iş yapan yüklenici alt yüklenici tüm kamu kurum ve kuruluşları tarafından gerekli yardım ve destek sağlanacak.

 
Konya-Ankara YHT Test Seferleri Başladı
 
Bakan Yıldırım?dan Aksaraylılara müjde
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konya-Ankara YHT Test Seferleri Başladı
  Konya-Ankara Hızlı Tren test seferleri Başbakan Recep Tayyip ...
BENZİN UCUZLAYACAK MI?
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), akaryakıt fiyatlarını ...
Genel Müdür'den Açıklamalar
  KUGM Genel Müdürü Ali Rıza Yüceulu, sektöre ...
 
HASTANE BORÇLARINA AF
Sigortasız araç kullanıcılarına Borç Yapılandırma Tasarısı’ndan ...
YENİ YILDA YENİ TRAFİK CEZALARI
Maliye Bakanlığı’nın yeniden değerlendirme oranı çerçevesinde ...
SÖZ EĞİTİMCİLERDE
SRC eğitimleri, ÜDY, ODY bulundurma zorunluluğu ile ilgili Mesleki ...
 
Otomotivde Rekor Kasım
Otomotiv pazarı 10 günlük ‘Kurban Bayramı’ tatiline ...
Kamyon Yazılarına Yasak Geliyor
  AB Ticaret Hukuku ile uyumlu hale getirilen Türk Ticaret ...
Sivas Havaalanı'na Yeni Terminal
  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte geldiği Sivas’ta, ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
newssondakikakamyoncudikkat haberler lkwşoförkamyonumfahrer