Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
bisa
English
Regenerative Braking Axle In Production Since Late 2022

Regenerative Braking Axle In Production Since Late 2022

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
21 Aralık 2010 Salı - 00:00

Bakan Yıldırım?dan Aksaraylılara müjde

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Aksaray’a geldi. Bakan Yıldırım, Aksaray'ı Ulukışla'dan geçen tren hattına bağlayacakları müjdesini verdi.

Bakan Yıldırım?dan Aksaraylılara müjde

 

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Aksaray’a geldi. Bakan Yıldırım, Aksaray'ı Ulukışla'dan geçen tren hattına bağlayacakları müjdesini verdi.
Bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Aksaray'a gelen Bakan Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, bölünmüş yollarda ortaya koydukları 15 bin kilometre hedefinin 13 bin 500 kilometresini 2010 yılı itibariyle tamamladıklarını, 2011'in ilk yarısında da 15 bin hedefini gerçekleştirmiş olacaklarını söyledi. Konya-Aksaray karayolunun bölünmüş yol yapıldığını anlatan Yıldırım, 2011'de bu yola sıcak asfaltlama çalışması yapılacağını kaydetti.

Tren gelir hoş gelir

Kendisini karşılayan Aksaraylılar'ın tren yolu talepleri nedeniyle ''Kara tren'' şarkısını çaldığını anımsatan Yıldırım, şöyle devam etti: ''Biliyorsunuz bu şarkıda umutsuzluk var. 'Kara tren gecikir belki de hiç gelmez' diye... Aslında bu yanlış bir seçimdi. Bunun yerine 'Tren gelir hoş gelir' deseniz daha iyi olur. Demek ki siz artık trenden umudunuzu kesmişiniz. Son bir yıl içinde vatandaşların demiryolu konusunda büyük bir arzuları, beklentileri var. Nereye gitsek bizden demiryolları istiyorlar. Tabi bölünmüş yollar, köy yolları bitti, sıra duble yollardan sonra duble demir yolları var. 2011 iktidar yürüyüşümüzün en önemli projesi duble demiryolları. Bunun da planlarını yaptık. Şu anda 2023-2035 olmak üzere iki kademeli demiryolları gelişim planlarını yaptık. Mevcut 11 bin kilometre demiryolu ağımız var. 2023'e kadar bunu iki katına çıkarıyoruz. 2035'de bunun üzerine 7-8 bin kilometre daha ilave ediyoruz. Yani 11 bin kilometreden 30 bin kilometreye çıkacak.''

Yıldırım, Cumhuriyetin kuruluşundan 1946'ya kadar her yıl için 134 kilometre demiryolu yapıldığını anımsatarak, ''1946 ile 2002 sonuna kadar sadece 18 kilometre yapılmış. 2003-2010 arası her yıl 135 kilometre demiryolu yaptık. Biz 135 kilometreye çıkarak Atatürk dönemini yakaladık. Şimdi duble demiryollarıyla yeni bir dönem başlatıyoruz. Bir yandan yüksek hızlı demiryolu ağlarını yaygınlaştıracağız, diğer yandan da mevcut hatlara ve sanayi tesislerine, lojistik merkezlere bağlantılar yapacağız'' diye konuştu.

“Aksaray’ı Demiryolu Hattına Bağlayacağız”

Mercedes-Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikasına giden Yıldırım, fabrikanın üretim bantlarını gezdi. Ardından Aksaray Organize Sanayi Bölgesi'ne geçen Yıldırım, burada da Tarım Kredi Kooperatifleri Birliğinin plastik fabrikasını gezdi. Burada Aksaraylı iş adamları ile bir araya gelen Bakan Yıldırım, iş adamlarının sorunlarını dinledi.

Bakan Yıldırım, burada yaptığı açıklamada, döşeyecekleri 70-80 kilometrelik ray ile Aksaray'ı Ulukışla'dan geçen tren hattına bağlayacaklarını bildirdi. Antalya-Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri yüksek hızlı tren güzergahı için de çalışmaları olduğunu ifade eden Yıldırım, bu hattın da daha çok turizm amaçlı olarak Aksaraylılar tarafından kullanılabileceğini bildirdi.

 
BAŞBAKAN?DAN ?İZMİT KÖRFEZ GEÇİŞİ? GENELGESİ
 
DİNÇŞAHİN İSTİFA ETTİ
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BAŞBAKAN?DAN ?İZMİT KÖRFEZ GEÇİŞİ? GENELGESİ
  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İzmit Körfez Geçişi'nin ...
Konya-Ankara YHT Test Seferleri Başladı
  Konya-Ankara Hızlı Tren test seferleri Başbakan Recep Tayyip ...
BENZİN UCUZLAYACAK MI?
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), akaryakıt fiyatlarını ...
 
Genel Müdür'den Açıklamalar
  KUGM Genel Müdürü Ali Rıza Yüceulu, sektöre ...
HASTANE BORÇLARINA AF
Sigortasız araç kullanıcılarına Borç Yapılandırma Tasarısı’ndan ...
YENİ YILDA YENİ TRAFİK CEZALARI
Maliye Bakanlığı’nın yeniden değerlendirme oranı çerçevesinde ...
 
SÖZ EĞİTİMCİLERDE
SRC eğitimleri, ÜDY, ODY bulundurma zorunluluğu ile ilgili Mesleki ...
Otomotivde Rekor Kasım
Otomotiv pazarı 10 günlük ‘Kurban Bayramı’ tatiline ...
Kamyon Yazılarına Yasak Geliyor
  AB Ticaret Hukuku ile uyumlu hale getirilen Türk Ticaret ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
türkiyesondakikakamyonumlkwfahrersrcnews haberler şoför