Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
17 Ocak 2011 Pazartesi - 00:00

YILDIRIM, KOOPERATİFLERLE BULUŞTU

Kamyonum Dergisi Buluşturdu, Kooperatif Temsilcileri Sordu, Bakan Yıldırım Cevapladı, Sektör Kazançlı Çıktı. Yurt genelinden taşıyıcı kooperatiflerinin yoğun ilgisi ile gerçekleştirilen “Büyük Kooperatifler Buluşması”na katılan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, kooperatif temsilcilerinin sorunlarını dinledi ve sorularına içtenlikle cevap verdi.

Yurt genelinden taşıyıcı kooperatiflerinin yoğun ilgisi ile gerçekleştirilen “Büyük Kooperatifler Buluşması”na katılan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, kooperatif temsilcilerinin sorunlarını dinledi ve sorularına içtenlikle cevap verdi.

Ülkemizde taşımacılık sektörünün daha iyi şartlara kavuşması amacıyla yurt genelinde 30’u aşkın organizasyon düzenleyerek taşımacılık sektörü mensupları ile, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerini bir araya getirerek çözümün bir parçası olmayı görev edinen Kamyonum Dergisi; bu çerçevedeki organizasyonlarına bir yenisini daha ekledi. Kamyonum Dergisi moderatörlüğünde düzenlenen “Büyük Kooperatifler Buluşması” Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, ilgili kamu kuruluşlarının temsilcileri ve yurt genelinden yaklaşık 150 kooperatif temsilcisinin katılımıyla Çeşme Sheraton Otel'de gerçekleştirildi.

Kooperatif Temsilcilerini Dinleyen Bakan Yıldırım, Sorunların Çözümü İçin Gerekli Çalışmaların Başlatılması Talimatını Verdi.

Taşıyıcı kooperatiflerinin yoğun ilgi gösterdiği organizasyona yurt genelindeki 30 farklı ilden gelen, 55 taşıyıcı kooperatifine mensup yaklaşık 150 kooperatif temsilcisi katıldı. Bakan Yıldırım kooperatif temsilcilerinin sorunları doğrultusunda, organizasyonda hazır bulanan bürokratlarına talimat vererek gerekli çalışmaların başlatılmasını istedi. Sorunlarını bizzat Bakan Yıldırım ile paylaşma imkanı bulan kooperatif temsilcileri, “Büyük Kooperatifler Buluşması”nın oldukça verimli geçtiği konusunda ortak görüş belirterek organizasyondan duydukları memnuniyeti ifade ettiler.

Kooperatif temsilcilerinin sorunlarını dinleyen Yıldırım, toplantıda yaptığı konuşmada, sektörle sürekli temas halinde olan bir bakanlık olduklarını belirterek, ''Biz sizlerin sorunlarına 'Aman uzak duralım' düşüncesinde olmadık. Çünkü biz, büyük bir aileyiz. Aile içinde bazen sorunlar olur'' dedi.

Ulaştırma sektöründekilerle dayanışma halinde olduklarını kaydeden Binali Yıldırım, şöyle devam etti: ''Sorunlarımızı sürekli ön plana çıkararak enerjimizi gereksiz yere tüketmememiz lazım. Biz bu anlamda 8,5 yıldır beraberiz. Türkiye'de Ulaştırma Bakanlarının ortalama ömrü 8 ay. 8,5 yıldır benden kurtulamadınız, yakında kurtulacaksınız. Mart ayında görevi bırakıyorum. Allah hakkımızda her şeyin hayırlısını versin. ''

“İşin Altına Elimizi Değil, Kafamızı Koyduk”

Binali Yıldırım, babasının da taşımacılık sektöründen geldiğini, taşımacılık ile ilgili sektör sorunlarının içinde olduğunu ifade etti. Karayolu taşımacılığına ilişkin sorunların üzerine gittiğinde, kendisine tavsiyede bulunanların olduğunu anlatan Bakan Yıldırım, şöyle konuştu:''Bana 'Bu konulara hiç girmeyin, burası çok karışık, çetrefil bir alan' dediler. 'Buraya el atan bakan gidiyor' dediler. Bir kamu yönetiminde böyle bir mazeret olabilir mi? Böyle bir gerekçe olabilir mi? 'Sorunlarımızı kilimin altına süpürelim, görmeyelim' diyorsunuz, ama bir süre rahat hissediyorsunuz sonra sorunlar şişiyor. Karayolu taşımacılığıyla ilgili sorunlar 2003'te yönetilemez hale gelmişti. Ya müdahale yapacaksınız ya da o makamların sorumluluğunu almayacaksınız. Biz bu işin altına elimizi değil, kafamızı koyduk. Zor bir iş olduğunu biliyorduk ama o zorlukların üstesinden geleceğimizi düşünerek yasayı çıkardık, yasada birkaç değişiklik yapmak durumunda kaldık. Ne kadar mükemmel yasa çıkarırsanız çıkarın, uygulamayla örtüşen yasa görmedim. Bu bir öğrenme süreci.''

Yapılan işlerin hayata yansımasının önemli olduğunu, bölünmüş yollar, havayollarına ilişkin çalışmalar, yüksek hızlı trenlerin hayata yansıdığını ve vatandaşa konfor getirdiğini anlatan Yıldırım, ''Methiyeleri duydukça yaptığımızın doğru olduğuna inanıyoruz. Daha fazlasını yapmak için çaba gösteriyoruz'' dedi.

“Türkiye'de Otomotiv Sektörünün Yapılanması Baştan Yanlış Kurgulanmış”

Binali Yıldırım, sektöründeki herhangi bir soruna 'bu bizim bakanlığı ilgilendirmiyor' yaklaşımında bulunmadığını ifade ederek, şöyle devam etti: ''Sektörde bir sorun varsa, hangi bakanlığı ilgilendirirse ilgilendirsin, benim sektörümdeyse onun muhatabı benim. Çözümü bulmak da benim işim. Bugüne kadar bu anlayışla çalıştım. Şu gerçeği görmemiz lazım. Kendi bakanlığımızın karar vereceği işler 5 dakikada olur, olmazsa 'Olmayacak' denir. Başka bakanlıklarda bazen 5 dakikada oluyor, bazen de dillere destan oluyor. Biliyorsunuz, o Türkiye'nin yönetim yapısından kaynaklanan sorumuzdur. Burada dile getirilen sorunların birçoğu ulaştırma da dahil, dört kurumu ilgilendiriyor. Bu da bir gerçeği bize gösteriyor; Türkiye'de otomotiv sektörünün yapılanması baştan yanlış kurgulanmış. AB'ye bakın, gelişmiş ülkelerde otomotiv sektörünün her şeyinden Ulaştırma Bakanlığı sorumludur. Araç tescilinden, tip onayına, üretim iznine kadar her şey, taşımacılıktan sorumlu bakanlığın yetkisinde. Bizde, başlangıçta Ulaştırma Bakanlığı’nın çok fazla altyapısı olmadığı için gerek kurumsal, gerekse personel yapısı olarak bu işler, İçişleri ve Sanayi Ticaret Bakanlığı arasında pay edilmiş. Ama ileriki yıllarda, bunun bir şekilde mutlaka düzeltilmesi gerekir. Bunu söylerken yetki devşiren bir bakan görüntüsü vermek istemiyorum, ama o zaman, kasa 5 santimetre genişti, ABS freni gerekliydi, gereksizdi gibi konuların çözümünü üretmek için kapı kapı dolaşmayacaksınız.''

 

“2011 Yılında Hedef: 12 Milyon Denetim”

Karayolu taşımacılığına ilişkin yasal düzenlemelerden sonra 15 Aralık’a kadar 15 milyonun üstünde denetleme yapıldığını ve sadece 263 binin üzerinde ceza uygulandığını kaydeden Bakan Binali Yıldırım, ceza sayısının az olmasının düzenlemelerin ve denetlemelerin kabul gördüğü anlamına geldiğini ifade etti. Denetlemelerin 24 istasyonda gerçekleştirildiğini, bu yıl içinde istasyon sayısının 60'a çıkacağını bildiren Bakan Yıldırım, denetlemenin sadece ağırlık ve boyut kontrolü olmayacağını, diğer kurumlardan da görevlilerin yer alacağı denetim sistemi oluşturacaklarını kaydetti. Bütün kurumların aynı noktada denetim yapacağını söyleyen Bakan Yıldırım, aynı denetimde ruhsatın da ağırlığın da boyutun da denetleneceğini, uygulama için Maliye, Sanayi ve Ticaret, İçişleri Bakanlıkları ile protokol hazırlığında olduklarını açıkladı. Binali Yıldırım, 2011 yılında 12 milyon denetim yapmayı hedeflediklerini dile getirdi. Araç muayene sisteminin, Türkiye'nin en güzel projelerinden biri olduğunu ifade eden Bakan Yıldırım, 2010 yılına kadar 11.6 milyon aracın ilk muayenesinin yapıldığını, bu araçlardan yaklaşık 5 milyonunun tekrar muayeneye girmek zorunda kaldığını dile getirdi. Yıldırım, ''Neredeyse araçların yarısı ilk muayeneden geçemiyor'' dedi.

“Biraz Başımız Ağrıyacak Ama Doğru Olanı Yaptık”

Belediyelerin asli işinin iller arası taşımacılık olmadığını, başka iller ve ilçeler arası taşımacılığın belediyecilik değil, ticaret olduğunu söyleyen Binali Yıldırım, ''O da başkalarının hakkına göz dikmek oluyor. O sınırlamayı yaptık, biraz başımız ağrıyacak ama doğru olan oydu, onu o şekilde yaptık'' dedi.

Türkiye'de son sekiz yıldır yapılan çalışmaların olumlu sonuçlar verdiğini kaydeden Bakan Yıldırım, sözlerini şöyle sonlandırdı: ''Türkiye bugün, dünyada Çin'den sonra büyüme oranı en yüksek ülkeyse, Avrupa'da birinci sırada geliyorsa ve Türkiye bugün Avrupa'nın en büyük projesini 11 milyarlık İstanbul-İzmir otoyolu projesini yapıyorsa, bu Türkiye'nin nereden nereye geldiğini gösteriyor. Türkiye, dünya krizle amansız bir mücadele ederken büyük projeleri teker teker hayata geçiren bir ülkedir, bundan da hepimiz büyük mutluluk duyuyoruz.''

 
TOPLAM PAZARDA REKOR
 
UND'DE YENİ YÖNETİM
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TOPLAM PAZARDA REKOR
Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) 2010 pazar rakamlarını ...
Duble Demiryolları Projesi Başlıyor
  TCDD Vakfınca demiryolu çalışanları için düzenlenen ...
SÖZ EĞİTİMCİLERDE
SRC eğitimleri, ÜDY, ODY bulundurma zorunluluğu ile ilgili Mesleki Yeterlilik ...
 
ŞAŞMAZ'DAN ÇÖZÜM REÇETELERİ
Türkiye’nin en önemli taşımacılık merkezlerinden biri olan Ankara Nakliyeciler ...
Danıştay?dan Emsal Teşkil Edecek Karar
  Mesleki Yeterlilik Eğitim Yönetmeliği’ne göre ...
Yönetmelikte Yeni Düzenleme
  Karayolu Taşıma Yönetmeliği’nin 12 maddesi yeniden düzenlendi. Düzenleme ...
 
2011 Kusurlar Tablosu Yayımlandı
  Ulaştırma Bakanlığı Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü ...
Yeni Yılda Yeni Belge
  Yeni yıl ile birlikte yetki belgelerine bir yenisi daha eklendi. ...
YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN
YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN 2010 tüm yorgunluğuyla yerini umutlarla ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
treylertürkiye haberler srcKamyondikkatkamyonumşoförnews