Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
13 Ekim 2009 Salı - 00:00

Türk-Rus KUKK Toplantısı Yapıldı

 Türk-Rus Kara Ulaştırması Karma Komisyon toplantısı 7–8 Ekim 2009 tarihlerinde Moskova’da gerçekleştirildi.

Türk-Rus KUKK Toplantısı Yapıldı

 

Türk-Rus Kara Ulaştırması Karma Komisyon toplantısı 7–8 Ekim 2009 tarihlerinde Moskova’da gerçekleştirildi.

Türk Heyetine Hüseyin Yılmaz başkanlık ederken, Rus Heyetine Aleksandr Sherstnev başkanlık etti.

Heyetler, uluslararası karayolu taşımacılığı alanında işbirliği ve 2009-2012 yıllarında Türkiye ve Rusya arasında karayolu taşımacılığının yapılması için geçiş belgesi teatisi hususlarını müzakere ettiler.

Heyetler, Türkiye ve Rusya yetkili makamları arasında geçiş belgesi teatisi hususunda bu güne kadar karara varılamamasının, uygulamada Türk ve Rus nakliyecilerinin son 4 aydır taşıma gerçekleştirme imkânına sahip olmamalarına yol açtığı konusunda mutabık kaldılar. Bununla beraber, üçüncü ülke taşımacılarının payı önemli ölçüde artmış ve 2009 yılının ilk 8 ayında, önceki yılın aynı dönemine göre bunlar tarafından gerçekleştirilen sefer sayısı % 27’den % 44’e yükseldi.

Taraflar, iki ülke arasındaki yük taşıma pazarında Türkiye ve Rusya ulusal nakliyecilerinin payının, üçüncü ülke taşımacılarına ait payın azaltılması suretiyle artırılması gerektiği konusunda anlaştılar.

Heyetler, 26 Mayıs 2009 tarihinde Leipzig’de Uluslararası Taşıma Forumu çerçevesinde gerçekleştirilen Türkiye ve Rusya Bakanlar toplantısının neticeleri de dikkate alınarak, karayolu taşımacılığında Türk ve Rus nakliyecileri arasındaki eşit paylaşıma aşamalı olarak ulaşılması yönünde çalışmaların yapılması gerektiğini teyit ettiler.

Heyetler, 2009 yılı için aşağıdaki miktarda geçiş belgesi teatisinin yapılmasını kararlaştırdılar;

-              İkili yük taşımacılığı için 2500 adet geçiş belgesi;

-              Transit yük taşımacılığı için 1250 adet geçiş belgesi;

-              Üçüncü ülkeye/üçüncü ülkeden yük taşımacılığı için 500 adet geçiş belgesi.

Türk tarafı, Türkiye Ulaştırma Bakanlığınca Mart 2009’da gönderilen 609746-610995 seri numaraları arasında 1250 adet ikili ve transit geçiş belgesinin ve 613871-614245 seri numaraları arasında 375 adet üçüncü ülkeye/üçüncü ülkeden geçiş belgesinin 10 Ekim 2009 tarihi itibariyle Rus taşımacılarınca kullanılabileceğini teyit ettiler. Bununla beraber, Türk tarafı, 20 Ekim 2009 tarihine kadar Rus tarafına mutabık kalınan miktardan bakiye 1250 adet ikili yük taşıma, 1250 adet transit yük taşıma ve 125 adet üçüncü ülkeye/üçüncü ülkeden yük taşıma geçiş belgelerini teslim edecek.

Rus tarafı, 2009 yılı için görüşmelerde mutabık kalınan miktardaki Rus geçiş belgelerini Türkiye Cumhuriyeti Moskova Büyükelçiliği üzerinden 9 Ekim 2009 tarihine kadar teslim edecek.

Heyetler, 2010 yılının ilk yarısı için 6000 adet ikili yük taşıma geçiş belgesinin teati edilmesi hususunda anlaştılar. Bununla beraber, 2010 yılının yarıyıllık geçiş belgesinin, Rus ve Türk nakliyecileri arasında sırasıyla % 25 ve % 75 oranında pazar dağılımı (ithal sefer sayısı) dikkate alınarak, teati edilmesi öngörülmekte olup, bu ise Türkiye’de 2000 adet Rus aracının yüklenmesi anlamına geliyor.

2010 yılındaki ikinci parti 6000 adet ikili yük taşıma geçiş belgesinin teatisi, Rus taşımacılarınca Türkiye’den Rusya’ya bu yıl içinde 2000 sefer gerçekleştirilmesini takiben yapılacak.

Heyetler, 2010 yılının ilk yarısı için ikili yük taşıma geçiş belgelerinin teatisinin, ayrıca 2010 yılı için 2000 adet transit yük taşıma ve 1500 adet üçüncü ülkeye/üçüncü ülkeden yük taşıma geçiş belgesinin teatisinin 1 Aralık 2009 tarihine kadar yapılması hususunda anlaştılar.

Heyetler, transit taşımaların serbestleştirilmesi çerçevesinde, transit geçiş belgelerinin tarafların ihtiyaçları doğrultusunda tahsis edilmesi hususunda anlaştılar.

Heyetler, Türk ve Rus nakliyecilerinin 2010 yılının ilk çeyreğine ait çalışma sonuçlarının müzakere edileceği görüşmelerin Mayıs 2010’da Türkiye’de yapılması konusunda mutabakata vardılar.

Ayrıca, Türkiye-Rusya pazarında Rus ve Türk nakliyecileri arasında 2011 yılında sırasıyla %30:%70, 2012 yılında ise sırasıyla %35:%65 oranına ulaşılması yönünde çaba sarfedecekler.

Heyetler, varılan mutabakatların mütekabiliyet ilkesi çerçevesinde iki ülke arasında ticaret ve taşımacılık işbirliğinin gelişmesine yardımcı olacağını ifade ettiler.

                                                                    

 

 
Kıta Ulaştırma, Ortadoğu?nun da Yükünü Taşıyor
 
Flash Nakil Vasıtaları?ndan Hız Kesmeden Scania Teslimatları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
lkwtürkiyedikkatnewssrcşoförkamyonumtruckKamyon