Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
8 Ekim 2009 Perşembe - 00:00

Suriye ve Rusya ile Yaşanan Sorunlar Çözüldü

Suriye ve Rusya ile Yaşanan Sorunlar Çözüldü

 

·        Suriye ile ikili taşımalarda alınan yol ve konvoy ücretleri kaldırıldı

·        Rusya ile transit taşımalar serbesleştirildi

·        Bir yıllık taşıma geçiş belgesi 5.000’den  12.000’e çıkarıldı.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım düzenlediği basın toplantısıyla Rusya ve Suriye ile yaşanan sorunların çözüldüğünü duyurdu. Bakan Binali Yıldırım’ın düzenlediği basın toplantısında Müsteşar Yardımcısı Talat Aydın da hazır bulundu. Kotasız ve serbestleşme yönünde ilk adımların böylece atıldığını duyuran Yıldırım yapılan anlaşmanın taşımacılara hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

Bakan Yıldırım konuşmasına 10. Ulaştırma Şurası ile ilgili bilgi vererek başladı ve şunları söyledi;  “27 Eylül- 1 Ekim tarihleri arasında İstanbul’da 10. Uluslararası Ulaşım ve Haberleşme Şurasını tamamladık.  Hedef 2023 temasıyla toplandık. Bu Şura Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıldönümüne giderken önümüzdeki süreçte yapılacakları ve Türkiye’nin dünyadaki konumunun ne olacağı varsayımından hareketle altyapının geliştirilmesine yönelik projelerin hayata geçirilmesi bakımından önemliydi. 160 projenin hayata geçirilmesi kararlaştırıldı. Ulaşım, haberleşme, kentiçi ulaşım, lojistik, boru hatları konuları çalıştaylarda görüşüldü.  Demiryolları konusunda ağırlıklı ele alınma ve yatırım ihtiyacının hız kesmeden devam etmesi arzusu şurada ön plana çıktı.”

Binalı Yıldırım karayoluyla ilgili sorunların çözüme kavuşturulması noktasında şunları söyledi; “Bildiğiniz gibi Türkiye karayoluyla 82 ülkeye ticaret yapıyor. Türkiye’nin taşıdığı bir yıllık toplam yükün % 42’si karayoluyla gerçekleşiyor. Dolayısıyla karayolu taşımacılığının önemi aşikar. Geçen hafta Irak, Suriye, İran ve Bulgaristan Bakanlarıyla şura vesilesiyle bir araya geldik ve sorunların giderilmesi konusunda mutabık kaldık. Suriye ile bir yıldır devam eden ikili taşımalarda alınan yol ve konvoy ücretleri kaldırıldı.  Bir diğer konuda son bir yıldır Rusya ile taşımacılıkta yaşanan problem.  2003 yılından 2008 yılı Eylül ayına kadar sorunsuz bir şekilde devam eden karayolu taşımacılık faaliyetleri, Rusya’nın tek taraflı olarak geçiş belgesi sisteminde köklü değişiklikler yapmak istemesiyle sekteye uğramıştı.  Sayın Putin ile Başbakanımızın görüşmesi sonucu sorunun çözümünde bir ivme kazandırıldı. Bakanlığımız, sivil toplum kuruluşlarımız ile yaptığımız ısrarlı takip sonucu karayolu taşımacılarımızın beklentilerini karşılayacak düzeyde dört yıllık bir anlaşma imzalanarak  Rusya’yla yaşanan sorun ortada kalktı. Buna göre eskiden bir yıllık taşıma 5.000 geçiş belgesiydi; bu taşıma miktarı 12.000’e çıktı. Bir diğer önemli gelişme transit taşımalar serbesleştirildi. Bazı Avrupa ülkelerine taşıma yapan Türk taşımacıları Rusya üzerinden geçişlerinde hiçbir kısıtlamaya tabi tutulmayacak. Bu anlaşma komşularımızla serbestleşme yönünde atılan önemli adımlardandır.”

 
DARTY Servis Araçları Her Ay Dünyayı 3 Kere Dolaşıyor
 
Binicilik Kupası Doğuş Oto?nun Desteğiyle Verilecek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
srcfahrertreylernewskamyonumtürkiyebustruckkamyoncu