Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyoon, nakliye, taşımacılık
bisa
ford, fordtrucks, fordfline
English
OTOKAR ADDS NEW ONES TO ITS FOUR-QUARTER VEHICLES!

OTOKAR ADDS NEW ONES TO ITS FOUR-QUARTER VEHICLES!

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
15 Kasım 2013 Cuma - 17:36

Takograf Kongresi, Antalya’da gerçekleşti

Bilim Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın desteği ile 2-3 Kasım tarihleri arasında Uluslararası Takografçılar Derneği, Antalya Majesty Hotels & Resort’ta, Uluslararası Takograf Kongresi düzenledi. Kongre, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, TOBB, ülkemizde ve yurtdışında önde gelen takograf üreticileri, bu konuda çalışmaları bulunan akademisyenler ile ülkemizde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla gerçekleşti.

Kongrede takografın icadından günümüze kadar olan serüveni, dijital takografın önemi, AB mevzuatı ve takografın geleceği konuları ele alındı. Ayrıca kongrede yerli takograf üretimi üzerine çalışan özel kuruluşlar ile ülkemizde takograf üretmek isteyen yabancı üreticiler, kat ettikleri mesafeyi kongre katılımcıları ile paylaşarak üretimi üzerinde çalıştıkları dijital takograf hakkında bilgi verdiler.

Takograf kongresinde açılış konuşmasını yapan Uluslararası Takografçılar Derneği Başkanı Mustafa Çobanlı, kongrede trafik kazalarının azaltılması ve karayolu güvenliğinin arttırılması hususunda takografın öneminin tartışmak olduğunu, dijital takografa geçiş sürecinin tarafları nasıl etkileyeceğini ve yetkili takograf servislerinin problemleri ve beklentilerinin ele alınacağını söyledi.

Metroloji ve Standardizasyon Genel Müdürü Bayram Tek, ‘’takograf cihazının, sürücülerin çalışma koşullarının düzenlenmesi ve kontrol edilmesi, güvenli taşımacılık açısından önem arz ettiğinden dolayı 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu kamyon, çekici ve otobüslerde takograf cihazlarının kullanımını zorunlu hale getirmiştir. Yasal Metroloji, Ölçüler ve Ayar Kanunu kapsamında olan ölçü ve ölçü aletlerinin teknik düzenlemelerinden piyasaya arzına, kullanımdaki cihazların muayenelerinden damgalanmasına birçok düzenlemeyi kapsamakta olup bunlara ilişkin tüm faaliyetler Genel Müdürlüğümüz sorumluluğundadır. Dolayısıyla 2006 yılında Ölçüler ve Ayar Kanunu kapsamına alınmasıyla birlikte takograf cihazları ile ilgili teknik düzenlemeler, muayene ve damgalama işlemleri ve bu cihazlara servis hizmeti verilmesi ile ilgili faaliyetler de genel müdürlüğümüzün görev alanına girmiştir’’ dedi.

Takograf cihazları ile ilgili yol kenarı denetimlerinin başladığını söyleyen Bayram Tek, ‘’gerçekleştirilen bu yol kenarı denetimlerinde; mevzuata aykırı olduğu tespit edilen takograf cihazı kullanıcılarına Ölçüler ve Ayar Kanunu gereği 1.464TL’ye kadar idari para cezası uygulanmaktadır. Bu mevzuatla birlikte önemli bir uygulama olan dijital takografa geçiş sürecinin de yakın zamanda başlaması öngörülmektedir. Yetkisiz müdahalelere izin vermeyecek şekilde üretilmiş, güvenlik seviyesi yüksek dijital takografların kullanımının zorunlu hale gelmesi ile birlikte takograf uygulamasının daha da etkin hale geleceği şüphesizdir. Bu çerçevede yeni tescil edilecek araçlarda 1/1/2014 tarihinden itibaren, 96 model ve sonrası araçlarda (ki bu yaklaşık 500bin araç anlamına gelmektedir) ise aynı tarihten itibaren beş yıl içinde belirlenmiş geçiş süreci sonunda dijital takograf kullanımı zorunlu hale getirilmiştir’’ şeklinde konuştu.

Ülkemizde ihtiyaç duyulacak dijital takograf cihazlarının yerli üretimlerle karşılanabilmesi için sektördeki firmaların çalışmalarının olduğunu dile getiren Bayram Tek, ‘’takografla ilgili tüm tarafları bir araya getiren, şimdiye kadar yapılanların ve tecrübelerin paylaşılacağı, birbirimizden beklentilerimizi ve sistemin işleyişine ilişkin çözüm önerilerimizi sunacağımız ve en önemlisi de bundan sonra sektörle ilgili olarak kurumlar arası işbirliğine vesile olacağına inandığım ve ilk kez gerçekleştirilecek olan böyle bir kongrenin düzenlemesinde sponsor olmak suretiyle destek olan TOBBUND, Başarı Elektronik, TürkTrust, Norm Elektronik, Intermobil, Alberen, Aselsan, Pars Ar-Ge firma ve kurumlarımıza teşekkür ediyor ve kongrenin başarılı geçmesini temenni ediyorum’’ diyerek konuşmasına son verdi.

 
Serin Treyler’den 6 yeni ürün
 
Hexagon Studio, ilgi odağı oldu
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Misafir 15 Kasım 2013 Cuma 18:26

Kongre'de emeği geçen, Başta MSGM Sayın Bayram Tek ve UTD Başkanı Sayın Mustafa Çobanlı'ya teşekkür ederiz. Yabancı katılımcıların değerlendirmesine göre, bu Kongre takograf açısından yalnızca Ülkemizde değil, Dünyada yapılan tüm takograf Kongrelerinden daha kapsamlı ve başarılı geçmiştir.

Yorumu oyla      2      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Serin Treyler’den 6 yeni ürün
Yeni Optima Treyler, Yeni Sızdırmaz Kuruyük, Yeni Tiger Havuz Damper, ...
Aytemiz’den 50. Yılına özel yakıt
50 yıldır akaryakıta yön veren Türkiye’nin köklü markalarından Aytemiz, ...
Çıldır/Aktaş Sınır Kapısı’nın temeli atılıyor
Yap-İşlet Devret modeli ile modernizasyonu yapılacak olan Çıldır / Aktaş ...
 
TOBB UND’den transit beyan rekoru
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından geçtiğimiz yıl başlatılan, Avrupa ...
MAN teknolojisi Comvex’e damga vuruyor
Otomotiv dünyasının öncü markası MAN, Avrasya bölgesinin en önemli platformu ...
Sena Turizm’in tercihi ''Isuzu''
Yeni nesil araçları ve son teknoloji üretimleriyle yolcu taşımacılığı ...
 
Tramvayların kontrolü kadınların elinde
Eskişehir’de şehir içi tramvay hattında çalışan ve sayıları 22′ye ...
Habur’daki araç kuyruğu bitti
Şırnak’ın Silopi ilçesi yakınlarında bulunan Habur Sınır Kapısı’nda günlerdir ...
Peugeot 100 km’de 2 litre yakacak
Peugeot Türkiye Genel Müdürü Bergeretti, "Mühendislerimiz, 100 kilometrede ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
En Önemli İnsan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
lkwşoförnewskamyoncusrctreylerKamyonkamyonumdikkat