Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
bisa
English
Regenerative Braking Axle In Production Since Late 2022

Regenerative Braking Axle In Production Since Late 2022

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
16 Kasım 2013 Cumartesi - 09:38

Hexagon Studio, ilgi odağı oldu

Hexagon Studio; 2.Ar-Ge Merkezleri Zirvesi’nde düzenlenen törende Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’den “Ar-Ge Merkezi Belgesi”ni teslim aldı. Törenin ardından Hexagon Studio standını ziyaret eden Bakan Ergün, Concept V1 hakkında detaylı bilgi edindi.

Hexagon Studio, ilgi odağı oldu

 

Bu yıl Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından ikincisi düzenlenen Ar-Ge Merkezleri Zirvesi’nde standında Concept V1 aracının sağdan direksiyonlu elektrikli versiyonunu sergileyen Hexagon Studio, Bakan Nihat Ergün’ün ve ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. 2006 yılında Ar-Ge merkezi olarak kurulan ve tüm ticari faaliyetlerini mühendislik ve tasarımla kazanan Hexagon Studio; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan “Ar-Ge Merkezi Belgesi”ni düzenlenen törende teslim aldı. Plaket töreninin ardından Zirve’deki standları ziyaret eden Bakan Ergün, Hexagon Studio’nun standında Concept V1’i yakından inceledi ve Hexagon Studio Genel Müdürü Tolga Doğancıoğlu’ndan araç hakkında detaylı bilgi aldı. Doğancıoğlu; Bakan Ergün’e Hexagon Studio’nun bugüne kadar 22 tasarım tescili, altı adet yürümekte olan patent başvurusu olduğu bilgisini verdikten sonra Concept V1’le ilgili gelişmeleri anlattı. Concept V1 platformunu farklı varyasyonlar için de kullandıklarını ifade eden Doğancıoğlu, infotainment sistemini yeniden tasarladıklarını ve dünyanın ilk otomatik 55mm kalınlığındaki lineer motorlu rampasını geliştirmekte oldukları bilgisini verdi. Doğancıoğlu, ayrıca aracı yaz aylarında Londra Belediyesi’ne sunduklarını ve aynı dönem Londra’da ödül aldıklarını anlattı.

2006 yılında TÜBİTAK MAM’da tek kişiyle kurulan ve bugün 250 kişiye ulaşan Hexagon Studio; savunma sanayi, otomotiv ve denizcilik sektörlerinde endüstriyel tasarımdan prototipe kadar anahtar çözümler sunan Türkiye’nin en büyük özerk tasarım ve mühendislik firması olarak faaliyet göstermekte. Hexagon Studio, kurulduğu günden bu yana toplam beş ağır ticari vasıta, yedi traktör, altı savunma sanayi projesi, yedi hafif ticari vasıta ve beş tekne projesini hayata geçirdi. Hexagon Studio, 14 Kasım’da kapılarını açan 4. Comvex Ticari Araçlar, Otobüs ve Yan Sanayi Fuarı’nda sergilenen dört yeni araçtan ikisinin tasarımını üstlendi. Bu projelerin dışında toplam 75 adet irili ufaklı proje tamamladı. 2020’de Avrupa’nın en iddialı 10 tasarım ve mühendislik şirketi arasında yer almak iddiası ile yola çıkan Hexagon Studio, bugün Türkiye’nin en büyük bağımsız tasarım ve mühendislik merkezi olarak faaliyet gösteriyor ve hedefini uluslararası platformlara taşımak amacıyla çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.

2.Ar-Ge Merkezleri Zirvesi katılımlarını değerlendiren Hexagon Studio Genel Müdürü Tolga Doğancıoğlu; büyümelerinin paralelinde 2011’de tüm faaliyetlerini teknopark dışında TAYSAD Organize Sanayi Bölgesi’ne taşıyarak kendilerine ait bir Ar-Ge merkezinde sürdürdüklerini belirtti. Doğancıoğlu, Türkiye’nin köklü kurumlarıyla birlikte bugün almış oldukları “Ar-Ge Merkezi Belgesi”nin tüm ticari faaliyetlerini salt mühendislik ve tasarım kapsamında sürdüren Hexagon Studio için büyük bir gurur kaynağı olduğunu söyledi.

Hexagon Studio, Harbiye’deki İstanbul Kongre Merkezi’nde “2.Ar-Ge Merkezleri Zirvesi”nde yer alan standında Karsan için sıfırdan tasarımını üstlendiği Concept V1’in elektrikli sağdan direksiyonlu yürüyen prototipini 17 Kasım tarihine kadar sergileyecek.

 
Takograf Kongresi, Antalya’da gerçekleşti
 
Isuzu D-Max Türkiye'de üretilecek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Takograf Kongresi, Antalya’da gerçekleşti
Bilim Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın desteği ile 2-3 Kasım tarihleri ...
Serin Treyler’den 6 yeni ürün
Yeni Optima Treyler, Yeni Sızdırmaz Kuruyük, Yeni Tiger Havuz Damper, ...
Aytemiz’den 50. Yılına özel yakıt
50 yıldır akaryakıta yön veren Türkiye’nin köklü markalarından Aytemiz, ...
 
Çıldır/Aktaş Sınır Kapısı’nın temeli atılıyor
Yap-İşlet Devret modeli ile modernizasyonu yapılacak olan Çıldır / Aktaş ...
TOBB UND’den transit beyan rekoru
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından geçtiğimiz yıl başlatılan, Avrupa ...
MAN teknolojisi Comvex’e damga vuruyor
Otomotiv dünyasının öncü markası MAN, Avrasya bölgesinin en önemli platformu ...
 
Sena Turizm’in tercihi ''Isuzu''
Yeni nesil araçları ve son teknoloji üretimleriyle yolcu taşımacılığı ...
Tramvayların kontrolü kadınların elinde
Eskişehir’de şehir içi tramvay hattında çalışan ve sayıları 22′ye ...
Habur’daki araç kuyruğu bitti
Şırnak’ın Silopi ilçesi yakınlarında bulunan Habur Sınır Kapısı’nda günlerdir ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
kamyoncu haberler Kamyontreylertürkiyesrcbusşoförfahrer