Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
bisa
English
Regenerative Braking Axle In Production Since Late 2022

Regenerative Braking Axle In Production Since Late 2022

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
10 Haziran 2011 Cuma - 10:13

SÜPER YUMUŞAK PIRELLI F1 PZERO

Pirelli’nin Türkiye’de “Şampiyonların Fabrikası”nda ürettiği ve ilk kez Monako’da kullanıma sunulan yeni kırmızı renkli süper yumuşak F1 PZero lastikler 10–12 Haziran 2011 tarihlerinde yapılacak olan Kanada GP’sinde ikinci kez sahneye çıkacak. Amerika kıtasında yapılacak olan iki yarıştan biri olan Kanada GP’sinde kırmızı renkli süper yumuşak lastiklerin yanı sıra sarı renkli yumuşak lastikler de kullanılacak.

SÜPER YUMUŞAK PIRELLI F1 PZERO

 

SÜPER YUMUŞAK PIRELLI F1 PZERO

KANADA’DA İKİNCİ KEZ SAHNEDE

 

 

Dünyanın en çok gözde motorsporları organizasyonu Formula 1’e İzmit’te ürettiği F1 PZero ile tek resmi lastik tedarikçisi olarak destek veren Pirelli’nin ilk kez Monako GP’sinde görücüye çıkan yeni kırmızı renkli süper yumuşak lastiği, Kanada Grand Prix’sinde ikinci kez görücüye çıkıyor. 10–12 Haziran 2011 tarihlerinde yapılacak olan Kanada GP’sinde tıpkı Monako GP’sinde olduğu gibi kırmızı renkli süper yumuşak lastiklerin yanı sıra sarı renkli yumuşak lastikler kullanıma sunulacak.

 

Monako gibi Kanada da pist özelliği ile heyecan verici bir yarışa sahne olacak. Montreal’de bulunan Gilles Villeneuve isimli pist yüksek süratlere ulaşılan düzlüklerin ardından gelen keskin fren ve dönüş noktalarıyla öne çıkıyor. Pist bu yönüyle lastiklerin önemini arttırıyor. Tampon tampona bir mücadeleye sahne olan Monako GP’si 50 tur ve daha uzun süre aynı lastikle yarışılabileceğini kanıtladı. Karakteristik olarak Monako ile benzerlik gösteren Gilles Villeneuve pistinde Monako’dan farklı olarak birkaç geçiş noktası bulunuyor. Zemin ve karakteristik olarak sezonun en karmaşık pistlerinden biri olan Montreal’de en çok yarış kazanan pilot olarak 7 yarışla Michael Schumacher öne çıkarken Lewis Hamilton ise iki galibiyet ile ikinci sırada yer alıyor. Stratejinin ön plana çıktığı pistte geçen sezon 61 pitstop gerçekleştirilmiş ki bu da ortalama 2,5 pitstop anlamına geliyor. Açıldığı 1978 yılından bu yana birkaç kez değişiklik yapılan pist Formula 1 dışında Nascar’a da ev sahipliği yapıyor. Pist üzerinde tozu yarış öncesinde temizlemek ve Pirelli F1 PZero’nun gelecekte kullanıma sunulacak yeni Medium lastiğini denemek için takımlara Cuma günkü serbest antrenmanlarda iki takım ekstra lastik verilecek.

 

Pirelli Motorsporları Direktörü Paul Hembery “Monako gerçekten de farklı stratejiyle yarışan üç pilotun liderlik mücadelesine sahne olan mükemmel bir yarış oldu. Bu yarışta elde ettiğimiz veriler gösterdi ki, Sebastian Vettel lastik değiştirmeden kırmızı bayrağa kadar devam edecek olsaydı sarı renkli yumuşak F1 PZero ile 62 tur yarışabilirdi ki bu da 200 km’nin üzerinde bir mesafe anlamına geliyor. Kanada GP’sinin gerçekleştirileceği Gilles Villeneuve pisti sahip olduğu karakteristik itibariyle bu hafta tek pitstop stratejisine izin vermeyecek gibi görünüyor. Öte yandan, Monako’dan farklı olarak Kanada’da daha fazla geçiş noktası söz konusu ki; bu da hem takımların strateji belirlemesinde, hem de oluşacak olan heyecan açısından çok önemli bir nokta derken, Williams takımı adına yarışan Rubens Barrichello “Montreal’deki pist araçların düşük downforce ve düşük tutunma özelliklerine olanak sağlıyor. Bu da lastiklere zor anlar yaşatabilir. Ani fren ve dönüş noktalarına sahip olan pistin özellikle iki noktasında bulunan hairpin (keskin U dönüş) lastiklerin önemini arttırıyor. Özellikle ilk hairpin yüksek süratle gelinip aniden fren yaparak 1. viteste dönüş gerçekleştirilen bir nokta olmasıyla öne çıkıyor. Benim çok sevdiğim bir pist ve bu pistte yarışmak gerçekten de keyifli oluyor” diyerek lastiklerin öneminin altını çizdi.

 
MOBYDICK, THERMO KING’İ TERCİH ETTİ...
 
Tüm Dizel Linea’lar Benzinli Fiyatına !
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MOBYDICK, THERMO KING’İ TERCİH ETTİ...
Uluslararası karayolu, soğuk zincir taşımacılığı yapan Mobydick Denizcilik, ...
Iveco’dan Sönmez Bustaş’a 12 adet Stralis
Iveco’nun Bursa yetkili satıcısı Özgözde Otomotiv Sönmez Bustaş’a 12 adet ...
Özenç "Ar-Ge ile büyüyor, geliştiriyoruz"
Anadolu Holding bünyesinde, kamyondan kamyonete, küçük otobüsten pick-up ...
 
Otokar Kent 290 LF’ler Budapeşte'de
Türkiye’nin otobüs pazarı lideri Otokar’ın geçtiğimiz aylarda teslimatını ...
Rixos Personelini Sultan Taşıyacak
Konfor ve ekonominin birarada sunulduğu Sultan otobüslerine olan talep ...
Benzinden iyi haber!
Akaryakıt dağıtım şirketleri, 95 ve 97 oktan kurşunsuz benzine indirim ...
 
Adana'da katliam gibi kaza
Adana'da bir yakınının mezuniyet töreninden dönen aile, otobanda 'U' dönüşü ...
Kocaman, Ford Cargo ile Güçleniyor
Kocaman Denizcilik, Ford Cargo kamyon yetkili satıcısı Çetaş Otomotiv’den ...
Petrol Fiyatları Büyümeyi Sınırlayacak
Dünya Bankası, daha önce 2011 yılı için yüzde 4,1 olarak açıkladığı Türkiye ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
truckbussondakikadikkatfahrerkamyoncutürkiyekamyonumnews