Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
5 Eylül 2008 Cuma - 00:00

Rusya'ya Gümrük Misillemesi Bakanlar Kurulu'ndan Döndü

Rusya ya Gümrük Misillemesi Bakanlar Kurulu ndan Döndü

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'in, 'Rahatsız edilirsek rahatsız ederiz demiştik. Biz de Rus ihraç ürünlerine karşı aynı tedbirleri alacağız.' açıklamalarına karşılık Hükümet sözcüsü Cemil Çiçek, Rus mallarının gümrükte kırmızı hatta çekileceği yönündeki haberleri doğrulamadı.

Çiçek: Kırmızı hat uygulaması yok

Hükümet Sözcüsü Çiçek, Rusya'yla ilgili yaşanan sorunu diyalog yoluyla çözmek istediklerini belirterek, gümrükte normal uygulamaların sürdüğünü açıkladı

Devlet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantı sonrası yaptığı açıklamada; Rusya'nın Türk ihraç ürünlerine uyguladığı engellemelere karşı, Türkiye'nin şu an için bir tedbir uygulamadığını açıkladı. Gümrük kapılarında normal uygulamaların devam ettiğini kaydeden Çiçek, "Sorunu diyalog yoluyla çözmek istiyoruz" dedi.

”Sorun, esneklik ve işbirliği yaklaşımıyla aşılacak”

 Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'la yaptıkları görüşmede son dönemde ortaya çıkan Rus gümrüklerinde Türk mallarının uzun süre incelemeye tabi tutulması sorununu da ele aldıklarını belirterek, "Bu sorunun Rus tarafından beklediğimiz esneklik ve işbirliği yaklaşımı sayesinde aşılacağına inanıyoruz" şeklinde konuştu.

Dışişleri Bakanı Ali Babacan ile Türkiye'ye günübirlik ziyarette bulunan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Beşiktaş'taki Başbakanlık Çalışma Ofisinde yaptıkları görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Babacan, yaptığı konuşmada, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve heyet üyelerini Türkiye'de görmekten büyük mutluluk duyduğunu belirterek, "Türkiye ve Rusya dost iki ülkedir. ݝlişkilerimize koymuş olduğumuz hedef çok boyutlu geliştirilmiş bir ortaklıktır" dedi.

Çok yönlü bir işbirliği anlayışları bulunduğunu ifade eden Babacan, Rusya Federasyonu ile ilişkilere büyük değer atfetmekte olduklarını vurguladı. Babacan, şunları söyledi:"Rusya'yı yalnızca komşu ve dost bir ülke olarak değil, aynı zamanda Türkiye'nin ticaret ve enerji alanlarında başlıca ortaklarından biri olarak görmekteyiz. ݝkili ticari ilişkilerimiz üst düzeyde seyretmektedir. Rusya 2008 yılının ilk 6 aylık dönemindeki yaklaşık 20 milyar dolarlık ikili ticaret hacmiyle Türkiye'nin birinci ticaret ortağıdır. Türk iş adamları ve inşaat firmalarının Rusya Federasyonu'ndaki başarılı çalışmalarını hep beraber takdirle izliyoruz.

Bu kadar olumlu bir tablo içerisinde son dönemde ortaya çıkan Rus gümrüklerinde Türk mallarının uzun süre incelemeye tabi tutulması sonucunda yaşanan gecikmelerden kaynaklanan sorunu da değerli dostumla samimi ve yapıcı bir yaklaşımla ele aldık. Bu sorunun da Rus tarafından beklediğimiz esneklik ve işbirliği yaklaşımı sayesinde aşılacağına inanıyoruz."

"Türkiye bir numaralı ticaret ortağı"

Lavrov, düzenlenen ortak basın toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye ile ilişkilerinin her zaman dostane bir güven ortamında cereyan ettiğini belirtti. ݝki ülke arasındaki siyasi diyaloğun yüksek tempoda devam ettiğine dikkati çeken Lavrov, Türkiye'ye son 3 ayda ikinci ziyaretini yaptığını hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yıl sonunda Rusya Federasyonu'na yapacağı ziyareti hatırlatan Lavrov, görüşmede bu ziyaretle ilgili hazırlıkların da ele alındığını belirterek, "Bu ziyaretler ikili ilişkilere yeni bir ivme kazandıracak" dedi.

"Türkiye'nin süreci ilerletme çabalarını takdirle karşılıyoruz"

Konu hakkında ikili işbirliği ve diyalogun geliştirilmesi yönündeki niyetlerini ortaya koyduklarını ifade eden Lavrov, şunları söyledi: "Kafkasya sorunu bağlamında, biz Türkiye'nin bu süreci ilerletme çabalarını takdirle karşılıyoruz. Ankara'nın yeni bir işbirliği platformu oluşturulması teklifini ele aldık. Bunu destekliyoruz. Bu alanda mekanizma oluşturulması konusunda yapılan çalışmaları takdirle karşılıyoruz. Ve tabii ki, bunun için gerekli koşulların sağlanması gerek. Güney Osetya'ya karşı saldırganlığın olumsuz etkilerinin ortadan kaldırılması gerekir. Ancak, ortaklarımızla karşılıklı işbirliği ve anlayış temelinde mutabıkız. Kafkasya ݝstikrar ve ݝşbirliği Platformu konusunda, bakanlar ve uzmanlar düzeyinde bu konulardaki görüşmelerin devam etmesine karar verdik." 

Görüşmede, bölgesel konuların da ele alındığını belirten Sergey Lavrov, Karadeniz bölgesinde kurulan mekanizmaların da aktif bir şekilde kullanılması gerektiğini, Karadeniz Ekonomik ݝşbirliği (KEݝ) gibi işbirliklerinin geliştirilmesi konusunda da mutabakata vardıklarını bildirdi.

 
Ekol Lojistik'in Ar-Ge Yeteneği Tescillendi
 
Kısa Mesafeli Taşımalarla İlgili Genelge
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
sondakikalkwdikkatKamyonbusnewsşoförtreylertürkiye